TERBARU: Sweet Bonda Manual Complete Set!

10:35 AM 0 Comments A+ a-

Salam ceria mommies.. Sudah agak lama saya tidak 'membebel' di sini.. Tiba2 rasa rindu pada bebelan sendiri *LOL* 

Oh ya, bagaimana dengan hasil perahan setiap hari? Semakin meningkat? Semakin merudum? Haa.. Jangan sedih2.. Apa yang penting sentiasa berfikiran positif.. Senyum2 selalu (walaupun tengah bergaduh dengan suami :p).. Makan makanan seimbang.. Dan paling penting.. Kerap mengepam (Juga ditujukan buat diri sendiri *hihi*)

Oklah, cukup bebelan untuk hari ini. Berbalik pada tajuk di atas, tiba2 saya dengan semangatnya telah menambah beberapa stok di dalam Sweet Bonda ini. Saya harap anda, anda dan anda semua suka ya. Saya pun suka juga bila tengok banyak barang baru di kedai saya ini, cumanya rumah saya seolah2 menjadi gudang barang2 penyusuan susu ibu pula.. *Hihi*

Tanpa buang masa mari kita lihat apakah barang2 itu.. *Jeng.. jeng..*
kepada nama baru ini. Saya tambah 'Manual' di tengah2nya. Sebelum ini set ini mengandungi semua barang2 seperti di gambar bawah (1 pam Medela Harmony (Sealed) + MLO Cooler Bag Set). 


Bila beli set ini, sebenarnya anda akan save dalam RM20. Wow! Banyak kan?
Kalau tambah2 semua item dalam set ini (Medela Harmony Sealed RM185, MLO Cooler Bag Set RM125,  Total RM310.


Tapi kalau anda beli set ini cuma RM290 sahaja!
Berminat? Sila isi form kat bawah blog ni ya..

Ok, selain drpd tu ada banyak lagi barang2 lain.. Jom kita lihat..



*Mom's Precious 2oz. Breastmilk Storage Container (10pcs)*
RM35
Mom's Precious 2oz. Breastmilk Storage Container (10pcs) yang bernilai RM35. Botol2 ini sangat comel dan kenit saja. Sangat membantu ibu2 yang baru pertama kali hendak menyusukan bayi kerana dia memberikan sokongan secara psikologi pada si ibu. Bagaimana pulak tu ye? Pada hari2 dan minggu2 pertama si bayi lahir ke dunia, susu matan belum terhasil sepenuhnya. Jadi, bila si ibu mengepam menggunakan botol 2oz ini, insyaAllah cepat penuh. Bila cepat penuh, insyaAllah si ibu secara langsung akan berasa genbira. *Nampak susu tu sangat banyak*. Bila ibu gembira maka kurang lah stress. Jadi insyaAllah susu akan lebih banyak terhasil.

Medela Pump


*Medela Harmony Sealed*
RM185



Cooler Bag & Storage Bottle


*MLO Cooler Bag Set*
RM125



*Mom's Precious 5oz. Breastmilk Storage Container (6pcs)*
RM39


Liquid Cleanser

*Mom's Precious Antibacterial Natural Liquid Cleanser 500ml*
(Sabun untuk membasuh botol dan pam anda)
RM23



Milk Booster

*Nurturing Remedies Moringa Capsules (60 Vege Capsules)*
RM60


*Nurturing Remedies Moringa Tea (20 Teabags/Box)*
RM29



*Pil ASI (300 Pills/B0x)*
RM20

Books

*Panduan Penyusuan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya*
(Buku ini sangat sesuai bagi new mommy atau 1st time breastfeeding mommy atau dihadiahkan kepada ibu2 yang baru bersalin)
RM10


*The Breastfeeding Mother's Guide to Making More Milk by Diana West, IBCLC*
(Buku ini sangat2 informatif! Sesiapa yang berniat untuk mengetahui lebih banyak tentang permasalahan penghasilan susu ibu boleh la klik di SINI untuk info lebih lanjut ya.. Pasti anda teruja! 
RM72




*Mama Saya Lapar by Wardina Safiyyah*
(Membantu anda memikirkan idea penyediaan makanan untuk si manja)
RM19.90



Berminat? 
Ok, sila isi form di bawah blog ini ya. 
Atau kalau ada apa2 soalan, boleh emel saya di sweet.bonda@yahoo.com

Terima kasih ibu2 yang manisssss... *hugs*