** Pre-Order Medela Harmony Sealed @ RM140 Only (Free Postage)

12:27 PM 0 Comments A+ a-

*Pre - Order Medela Harmony Sealed telah ditutup* 
TQ BUYERS! (^_^)






Salam Mommies..

Kami membuka peluang pada ibu-ibu manis yang mahu mendapatkan Medela Harmony Sealed ini dengan harga serendah RM140 (Free Postage ya..). Wahhh.. best kan? Bagi yang masih mencari-cari pam pertama, ataupun ingin menjadikan pam ini sebagai back-up ataupun ingin menghadiahkan kepada kawan yang bakal bersalin tidak lama lagi *wink wink* maka saya menjemput anda semua untuk mengorder pam ini pada harga yang jauh lebih murah ~ RM140 sahaja! *yay!*

Tapi sebelum tu kita lihat dulu perbezaan di antara Medela Harmony Sealed dengan Medela Harmony Box.

1. Medela Harmony Sealed ni cuma ada 1 botol saja banding dengan yang dalam box.

2. Medela Harmony Sealed ni adalah brand new dan disealedkan  di dalam plastik yang pre-sterilized.
3. Semua parts sama dengan Medela Harmony Box. Dalam Medela Harmony Sealed ini ada:-

i) 1 Medela Personal Fit (SoftFit discontinued by Medela)
ii) 1 botol 5oz
iii) 1 Stand
iv) 1 Handle
v) 1 Diaphragm
vi) 1 Valve dan Membrane
vii) 2 extra Membrane
viii) 1 Manual
4. Waranti: 10 hari ke atas spare parts. TETAPI ke atas factory defect saja ya. Kalau di atas kecuaian pengguna sendiri, waranti ini void ya.
5. Harganya jauh lebih murah daripada harga Medela Harmony Box yang ada di pasaran. *Boleh cek sendiri ye.
Harga biasa Sweet Bonda ialah RM165. Tetapi kerana pre-order dan anda perlu menunggu dan bersabar *terima kasih banyak-banyak*, maka saya kurangkan ke RM140 ~ beza RM25.. banyak tu.. dan yang penting anda tidak perlu membayar kos pos ^_^

Syarat-syarat penting kalau nak beli Medela Harmony Sealed (pre order) ini, anda perlu:

1) Membayar full amount RM140 ke akaun Sweet Effort Resources (*no akaun akan diberikan melalui emel)
2) Memberikan details (Nama Penuh, Alamat Pos, No HP)
3) Bersabar menunggu sehingga minggu ke-4, bulan April, 2012
4) Once pam dah sampai, saya akan hubungi anda semula (ataupun anda boleh selalu intai-intai Sweet Bonda di FB kami ~ kami ada banyak info dan tips mengenai penyusuan susu ibu tau ^_^)

Jadi, kalau anda berminat:-

1) Boleh PM saya di FB Sweet Bonda
2) Emel saya di sweet.bonda@yahoo.com
3) Sms/WhatsApp saya di 012-2233754 (Lin)
4) Ataupun boleh komen saja di ruangan komen di bawah

Saya cuma membuka kepada 20 orang yang pertama. Selepas itu harga akan dijual pada RM165 semula. Jadi jangan lepaskan peluang ini.. Cepat-cepat yaaa.. ^_~

Senarai nama pembeli Medela Harmony Sealed (Pre Order
1. Melissa
2. Maya Haris
3. Liyana
4. Sufie
5. Cik Ha
6. Nur Kamariah
7. Lily
8. Along
9. Ina Raziah
10. Safiya
11. Mama Yaya
12. Azura
13. Ahmad Saad
14. Ahmad Saad
15. Shakina
16. Syarzliana 
17. Noorlela
18. Nordiana
19. Nordiana
20. Norul Iman 

Oh ya! Bagi anda yang mahukan pam ini sekarang, Sweet Bonda masih ada stok dan anda boleh dapati dengan harga RM165. Emel saya ya.. ^_^


Potong Kuku Anak Dapat Pahala

10:22 AM 0 Comments A+ a-

TQ Gugel

Hari ini hari Jumaat. 
Hari yang saya selalu pilih untuk memotong kuku anak-anak saya (termasuk saya sekali ^_^). 
Ibu-ibu pula selalu potong hari apa? Sabtu? Ahad? Isnin?

Setiap apa yang kita lakukan, kalau disertakan niat kerana Allah pasti membawa pahala kan. Baca 'bismillah' pun dapat pahala juga. Senangnya dapat pahala dalam Islam. Menunjukkan Allah tu Maha Pengasih dan Pemurah. Kan.. ^_^

Dalam Islam, kebersihan sangat-sangat dituntut. Dan Allah sangat suka pada keindahan.

TQ Gugel

Diriwayatkan daripada Saad bin Abi Waqas, dari bapanya, dari Rasulullah S.A.W:
"Sesunggunya Allah itu suci yang menyukai hal-hal yang suci, Dia Maha Bersih yang menyukai kebersihan, 
Dia Maha Mulia yang menyukai kemuliaan, Dia Maha Indah yang menyukai keindahan, kerana itu bersihkanlah tempat-tempatmu".
(Hadis Riwayat Tarmizi)

Dan amalan memotong kuku juga antara yang sunnah untuk dilakukan.

Diriwayatkan daripada Anas bin Malik:
"Telah ditentukan waktu kepada kami memotong misai, memotong kuku, mencabut bulu ketiak dan mencukur bulu ari-ari agar kami tidka membiarkannya lebih daripa 40 hari".
(Hadis Riwayat Muslim)

Biasa lihat kat blog atau FB mengenai cara sunnah potong kuku tu? Yang mesti dibuat pada hari-hari tertentu dan mengikut turutan tertentu? Saya ada terbaca kat blog ini, sebenarnya ia adalah hadis dhaif dan palsu. (Boleh rujuk blog tersebut ya).

Cuma bagi saya, saya suka memotong kuku pada hari Jumaat sebab hari Jumaat adalah hari yang berkat dan juga disunatkan untuk berlawa-lawa, bercomel-comel, berwangi-wangi pada hari ni (hari lain pun kene juga ye.. ^_~). Saja nak dapat pahala lebih. Dan saya memotong kuku dimulakan dengan tangan/kaki kanan dan barulah tangan/kaki kiri. Kenapa? Sebab saya ikut apa yang Rasulullah suka buat. Plus dapat pahala lebih lagi kat situ. *Wink-wink*. Dari satu segi, sebenarnya kita tanamkan amalan yang baik ini ke dalam diri anak-anak kita since dorang kecik lagi kan.. 

Aisyah R.A mengatakan:
"Nabi SAW suka mendahulukan yang kanan ketika bersuci, menyikat rambut dan memakai sandal".
(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)
Dari segi potongan kuku, saya ada belajar yang kuku untuk jari tangan seharusnya melengkung dan jari kaki potong secara lurus sahaja. Saya lupa saya terbaca di mana. InsyaAllah lain kali saya terjumpa saya update kat sini ya.

Gugel: TQ MyIbrah


Akhir kata, amal-amalkan selalu sunnah nabi, senang nak dapat pahala.. Tapi yang wajib jangan sesekali ditinggalkan! ^_~






Suplemen Buat Anak Yang 'Picky Eater', Ekzema & Selalu Demam

10:48 AM 0 Comments A+ a-




Ok, hari ni saya nak kongsikan mengenai suplemen untuk anak-anak pula ya (takkan ibu je yang nak sihat kan? :P) Saya tahu anda ibu manis yang sentiasa mahukan terbaik untuk anak-anak anda. (Buktinya anda berusaha menyusukan si manja anda walaupun banyak rintangan dan dugaan.. kan?)
Suplemen yang saya maksudkan adalah Shaklee Meal Shake dan juga Shaklee OmegaGuard. Kedua-dua suplemen ini sangat sesuai sebagai makanan tambahan untuk kanak-kanak berusia 1 tahun ke atas.
Apa yang best sangat dengan kedua-dua suplemen ini? Nak tau lebih lanjut mari kita lihat ringkasan yang telah dibuat oleh GenkiMomma di bawah ini ya..
(1) Meal Shakes terutamanya amat sesuai bagi anak yang*: 

tiada/ kurang selera makan.memilih makan - tidak mendapat nutrien sepenuhnya dari diet harian.- selalu demam/ kurang sihat, terutama yang duduk di nursery.mempunyai athma & bronchitis.- mempunyai eczema (protein bantu bina semula sel yang lebih sihat). 

Pendek kata, sumber multivitamin yang lengkap beserta protein dan serat di dalam bentuk serbuk! Mudah dibancuh, baunya sangat wangi (Vanilla French), dan rasanya sangat lazat! 

(2) OmegaGuard ialah sumber minyak ikan yang mengandungi Asid Lemak Omega 3, termasuklah DHA dan EPA.* 
- menggalakkan fungsi otak.- untuk kesihatan sistem saraf dan fungsi mata.- mengurangkan keradangan.- menambahkan kolesterol baik di dalam badan (HDL). 

GM Testimoni*.Kedua-dua anak saya sangat sukakan OmegaGuard nie, mereka kunyah macam gula-gula! Saya perlu ingatkan mereka agar minum air selepas kunyah Omega nie, sebab selalunya lepas kunyah mereka tak minum air pun. Malah, saya juga perlu explain & buat rulekepada mereka untuk tidak makan Omega nie hari-hari! Sebelum nie saya perlu sorokkan botol Omega nie di tempat yang tinggi sebab mereka akan cuba panjat kabinet untuk mengambilnya. Begitu sekali penangan Omega nie pada anak-anak saya... 

Bagi bayi yang masih berusia DI BAWAH 1 TAHUN, maaf, tiada suplemen sesuai yang boleh kami cadangkan. SUSU IBU lah yang terbaik, dan ditambah dengan makanan pejal berkhasiat bagi memberikan segala zat dan nutrien yang diperlukan oleh bayi anda! 

Walaubagaimanapun, istimewa bagi ibu yang menyusu, ibu boleh consume vitamin yang kami cadangkan ini, dan segala khasiatnya dapat disalurkan kepada anak melalui air susu ibu. Insya Allah.     


Best kan? Jadi, kalau anak anda kurang selera makan (ataupun langsung tak pandang makanan kecuali jajan), ada ekzema, atau selalu demam.. InsyaAllah suplemen ini boleh membantu. Sekurang-kurangnya si kecil mendapat makanan tambahan yang diperlukan oleh tubuhnya. Risau dengan harga? 

"The greatest wealth is health." 

Virgil
Memang betul. Kalau kita mampu membeli baju atau kasut atau beg tangan setiap bulan (yang berharga ratusan kah?), mengapa kita tidak boleh sparekan sikit duit tu untuk membeli suplemen untuk anak-anak kita? (read: bukan anak orang lain atau anak tekak ye :P) tapi si manja kita yang mungkin selalu demam dan selesema kerana berada di taska sewaktu kita sedang mencari sesuap rezeki. Ataupun anak kita yang selalu tidak berselera makan di nurseri (sehingga terbawa-bawa habit itu ke rumah?). Berapa ratus duit kita keluar setiap bulan bila anak-anak selalu berulang alik ke klinik untuk mendapatkan ubat yang sama? Dan dalam masa yang sama ini mungkin juga akan menjejaskan produktiviti kita di ofis kan? Selalu emergency leave di saat anak-anak memerlukan perhatian yang lebih kerana kurang sihat ataupun kalau ada kat ofis tapi hati melayang-layang ke taska.

Jom kita lihat pula testimoni ibu-ibu yang consume suplemen ini:

FB : Iffah Anuar :"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee" 

FB : Rafaliah :" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) "  

FB : Azra Balqis Irdina :"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.."
Credit to adik Beeha yang manis :)
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
* * * * *


******
Berminat untuk mencuba produk ini? Hubungi kami sekarang ya! Kami sedia membantu anda.



order produk shaklee

Tunggu!

Alang-alang membeli tidakkah anda ingin mengetahui manfaat sekiranya menjadi ahli Shaklee?

Klik banner di bawah sekarang. Kami akan membantu anda mengetahui segala kelebihan menjadi ahli Shaklee dari A-Z yang perlu anda tahu! 

                                          


Luv,