SweetBonda Stories: May 2012
May 31, 2012

Mommies dearie..

Hari ini 31 Mei 2012 adalalah hari terakhir Sale di Sweet Bonda.

1. Anda masih lagi berpeluang mendapatkan Medela Harmony Sealed pada harga RM145 (harga normal RM165) sekiranya mengisi FORM ini, DAN membayar deposit sebanyak RM50 (sahaja) pada hari ini. 

2. Anda juga boleh mendapatkan Sweet Bonda Medela Harmony Complete Set (kami yang digemari ramai) pada harga RM245 (harga normal RM270) dengan hanya mengisi FORM ini, DAN membayar deposit sebanyak RM100 (sahaja) juga pada hari ini.

3. Sale untuk Medela Freestyle akan berakhir pada hari ini. Anda boleh mendapatkan harga RM1490 dengan free gifts: 1 connector & 1 buku 'Panduan Penyusuan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya'. Harga normal ialah RM1550. Bagi yang berminat boleh emel kami di sweet.bonda@yahoo.com ya.

*****

Gentle reminder
Ramai mommies  yang telah mengisi form tetapi belum menjelaskan bayaran deposit.  Sweet Bonda cuma akan menerima tempahan yang disertakan dengan deposit ya. Sekiranya kami menerima deposit anda SELEPAS 31 Mei 2012, kami akan menganggap anda tidak berminat dan anda TIDAK akan mendapat harga SALE tetapi harga NORMAL sahaja. Jadi jangan tunggu lama-lama. Jom dapatkan pam anda hari ini juga!!




May 29, 2012
Gorgeous mommies..

Masih ada 3 hari lagi untuk anda mendapatkan Medela Harmony Sealed pada harga RM145. Selepas bulan Mei, harga akan naik ke RM165 semula. Beza RM20 tu. Jadi kalau anda mahu memiliki pam yang sangat best dan sedap digunakan ini, boleh klik LINK ini.

(^_^)
Salam semua.. Selamat pagi..

Ibu-ibu yang mahu memiliki Medela Freestyle tetapi ada kekangan kewangan, kami menjemput anda menyertai kutu Medela Freestyle bersama kami.

Secara ringkasnya;

1) Harga pam Medela Freestyle ialah RM1550 sahaja
2) Satu kumpulan ada 6 orang peserta
3) Setiap bulan, semua peserta membayar RM260 x 6 bulan
4) Waranti: 1 tahun ke atas motor, 2 bulan ke atas bateri dan 10 hari ke atas parts

Untuk info lebih lanjut boleh isi form kat SINI ya..
May 28, 2012
Mommies..

Kami di Sweet Bonda ingin menghabiskan stok sedia ada dengan menawarkan harga yang murah sahaja. Sesiapa yang berminat boleh lihat di ALBUM CLEARANCE STOCK kami ini ya.

Ada bermacam-macam barangan. Mana tahu ada yang berkenan. 
Oh ya, kalau berminat boleh PM atau emel ya. 

Segala emel/PM akan kami balas pada hari Rabu tau. Sebab kami nak bercuti-cuti Malaysia pada hari Isnin dan Selasa. Jadi jangan risau kalau emel/PM anda tidak berbalas. 

Selamat mencuci mata! (^_^)

Ibu-ibu manis..

Bulan Mei semakin hampir ke penghujungnya. Tinggal 4 hari saja lagi tau. Bermakna sale Sweet Bonda (Medela Freestyle dan Medela Harmony Sealed) juga akan berakhir dalam tempoh ini. 

Jadi kalau anda berminat, boleh la baca kat bawah ni. Saya copy and paste semula entry sebelum ini berkenaan sale ini. Memang best sebab:

 (i) harga Medela Freestyle cuma RM1490 beserta free gift (harga normal ialah RM1550)
(ii) harga Medela Harmony Sealed cuma RM145 (harga normal ialah RM165) 
Ok, untuk info lanjut jom baca kat bawah ni ya..

*********************

SALE!!!
(ends 31st May 2012)

MEDELA FREESTYLE RM1490 
*with free gifts
*purchase with purchase (Medela Harmony Sealed @RM135)

MEDELA HARMONY SEALED RM145
*purchase with purchase (Mom's Precious Cooler Bag Set @RM100)

*****

Salam ibu-ibu manis (^_^)

Sweet Bonda akan membuat SALE bermula hari ini sehingga 31 Mei 2012. 
Banyak peristiwa manis yang berlaku pada bulan Mei~ ulangtahun putera pertama pada 27/5/2012 dan anniversary perkahwinan saya pada 28/5/2012. Bulan April bulan biasa-biasa sahaja pada Sweet Bonda - tiada kaitan (^_~)

Jadi untuk SALE kami kali ini kami memberikan harga dan offer yang sangat menarik.

1. MEDELA FREESTYLE RM1490


Medela Freestyle ni biasanya kami jual pada harga RM1550 (kutu RM1500-kalau anda berminat sila klik SINI ya). Tapi harga untuk SALE kali ini ialah RM1490 sahaja. Tetapi beserta dengan free gifts. 

Free Gifts

i) Connector (supaya senang nak cucuk kat plug)

ii) Buku Panduan Penyusuan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya

* Pix pinjam dari MyPermatahati.com

Purchase With Purchase (PWP)

Selain daripada itu, sekiranya ibu-ibu manis membuat pembelian Medela Freestyle sewaktu SALE ini berlangsung, mommies juga berpeluang untuk membeli Medela Harmony Sealed dengan harga RM135 (harga sebenar ialah RM165) melalui purchase with purchase (PWP). Apakah maksudnya itu? *hehe* Jangan pening-pening ya. Maksudnya begini, kalau anda membeli pada waktu biasa (bukan waktu SALE), harganya ialah RM165. Dan kalau anda membeli waktu SALE (Medela Harmony Sealed pun tengah SALE sekarang), harganya ialah RM145. TETAPI, sekiranya anda membeli Medela Freestyle sekarang, kami memberikan anda keistimewaan lagi dengan memiliki Medela Harmony Sealed ini pada harga RM135! Wahh.. Berbaloi-baloi tu.. Kalau ada kawan-kawan, jiran-jiran, sedara mara atau anda sendiri mahu memiliki Medela Harmony Selaed ini, boleh lah berbuat demikian ya (boleh jadikan back up pump ni kat rumah). Pembelian adalah sah di dalam satu resit sahaja. Tak sah dibeli asing-asing (atau di lain waktu) (^_^). 

Detail kandungan dan warranty untuk Medela Freestyle boleh la rujuk di SINI

2. Medela Harmony Sealed


Harga normal bagi Medela Harmony Sealed ini ialah RM165. Tapi SALE kali ini kami offer pada harga RM145 sahaja. (Save RM20!) Banyak tu. Kalau anda beli Medela Freestyle pada waktu SALE ni boleh dapat pada harga RM135 melalui PWP*. 

Oh ya! Medela Harmony Sealed ni sama sahaja dengan Medela Harmony yang dalam box tu. Cuma bezanya, yang sealed ini kurang 1 botol dari yang dalam box. Ada yang bertanya pada saya adakah pam ini second use? Jawapannya adalah tidak. Ianya pre-sterilised dan brand new. Bagi saya dengan harga yang murah ini memang sangat berbaloi memiliki Medela Harmony (walaupun takde box!) (^_~)
*Psstt: Harga Medela Harmony kat market Malaysia lebih kurang RM265 kan? 

Untuk mengetahui lebih detail  (dan warranty) sila klik SINI ya.
Tidak ada free gift untuk Medela Harmony Sealed. Tapi ada PWP!

Purchase With Purchase (PWP)



Sekiranya anda first-time-pumping-mother, saya rasa anda pasti suka dengan apa yang bakal saya offer ini. Sekiranya anda belum lagi memiliki set cooler bag, (ataupun cooler bag anda sudah uzur.. maklumlah tiap-tiap hari kene angkut ke sana ke mari :P) anda boleh lah membeli Mom's Precious Cooler Bag Set ini dengan harga RM100 sahaja (harga normal is RM125). Dalam set ini semua ada. Lengkap untuk penyimpanan hasil perahan di ofis. (Sila rujuk gambar di atas ya ataupun klik SINI- ada cooler bag, ada 6 biji botol dan ada 3 ice packs).

Seperti biasa, anda boleh dapatkan harga ini melalui PWP dan mesti berada dalam satu resit sahaja. (Takmo hari ini beli Medela Harmony Sealed je, then next month baru nak guna PWP). Tidak dibenarkan sama sekali ya. (^_~)

*******
Untuk kos pos belum termasuk lagi ya. 

Saya menggunakan Pos Laju Malaysia.

Kos pos secara basicnya:

Medela Freestyle (1 kotak) - RM30 untuk Semenanjung Malaysia, RM40 untuk Sabah dan Sarawak (termasuk Labuan)

Medela Harmony Sealed (1 pek) - RM10 untuk Semenanjung Malaysia, RM14 untuk Sabah dan Sarawak (termasuk Labuan)

*******

Kalau anda berminat:

1) Sila emel ke 

- Subject: SALE: Medela Freestyle/ Medela Harmony Sealed

2) Sila whatsApp /sms ke 012-2233754 (Lin)

(saya prefer sms koz saya WAHM- kadang2 terpaksa menguruskan putera puteri yang selalu mengharapkan perhatian saya)
#anda pasti tidak mahu mendengar jerit tangis anak-anak saya#




Salam mommies semua..

Hari ini nak buat preview untuk Treenie Drying Rack. 
Setiap ibu yang ada anak kecil pasti akan ada menggunakan susu botol. Samada anda menyusukan anak ataupun tidak, anda perlu menggunakan botol kan? Dan kenapa tajuk entry saya kali ini gajet ini 'Treenie Drying Rack ~ A Must Have!'? Kerana semua botol-botol susu itu anda perlu membasuhnya dan anda perlu pula mengeringkannya. Sama juga dengan pam susu anda. Tak kira jenama apa pun yang penting anda perlu ada satu tempat untuk anda keringkan kesemua gajet anda ini. Jadi untuk memudahkan hidup anda (cewah) drying rack merupakan salah satu gajet yang sangat-sangat membantu untuk (i) keringkan gajet anda, (ii) dapur anda akan lebih tersusun, (iii) kebersihan dapat dijamin - yang ini anda selalu-selalu lah bersihkan drying rack ini ya..

Sebenarnya ramai yang berkata Treenie Drying Rack ini lebih kurang sama bentuk dan design dengan Munchkin Deluxe Drying Rack. Serius memang hampir-hampir sama. Tetapi harga Munchkin lebih mahal daripada Treenie. Biasalah, barang branded kan. Tapi bagi saya Treenie Drying Rack juga mempunyai ketahanan yang lebih kurang sama. Maksud saya dari segi kualiti. Dan yang paling best harganya juga lebih murah daripada Munchkin.

Harga bagi Treenie Drying Rack ialah RM29.90. Manakala harga  Munchkin Deluxe Drying Rack  ialah RM45.90. Tetapi fungsi dan design lebih kurang sama. Di bawah ni gambar perbandingan antara keduanya.


Samakan? 

Jom layan gambar lagi..

* treenie drying rack*


*untuk botol, lid, disc tersusun*


*botol pelbagai saiz pun boleh guna*


*keringkan medela harmony*


*keringkan medela freestyle*


*kotak - depan*


*kotak - belakang*


*awesome tak?*

Kalau anda mahu.. Sila la emel kami di sweet.bonda@yahoo.com


(Pssstt: Kami baru sahaja re-stock drying rack ini pada hari Sabtu yang lepas. Ada 8 kotak yang available sekarang. Kalau mahu cepat ya.. Sebab ini ramai yang mahu.. ^_~)

Harga Market: RM29.90
Harga Sweet Bonda: RM29.00
Pos laju: RM8.00

Total: RM37.00 sahaja

May 21, 2012
Salam manis Mommies semua.. 

Alhamdulillah.. Nampaknya Medela Harmony Sealed ni semakin menjadi rebutan. Batch 2 (May) tak sampai lagi tapi dah habis di'booked' oleh mama yang manis-manis semuanya (^_^).
Dan syukur juga, pam yang dijangka akan tiba pada minggu depan dah sampai ke kastam dan insyaAllah esok atau lusa akan sampai pada saya. Saya akan berusaha akan mengepos kesemua pam-pam yang telah di'booked' ini by this week. Tapi mommies yang dah 'book' tu kene setelkan balance dulu ya.. (^_^)

Bagi yang dah isi form tapi tak bayar deposit lagi saya minta maaf sangat-sangat sebab as per T&C, 1st depo, 1st serve. Saya tak dapat jamin dapat simpankan satu untuk anda sebab saya betul-betul rely on deposit. Deposit - tanda booking.

Bagi yang dah isi form, seandainya anda masih mahu teruskan pembelian Medela Harmoy Sealed ini dengan harga 'May Sale - RM145' anda boleh membayar deposit dulu ya. Sama juga dengan ibu-ibu yang lain. Sekiranya anda berhajat untuk mendapatkan pam ini dengan harga sale, saya masih terima dengan syarat MESTI membayar deposit RM50 sebelum bulan ini berakhir.

Kalau anda berminat boleh klik LINK ini. Isi dan submit, nanti saya akan berikan detail pembayaran. Dan selepas itu anda terus bayar deposit tau. Sebab permintaan sangat banyak dan kebanyakan mommies ini sangat komited *membayar deposit dengan laju :D* Thanks so much!

Medela Harmony Sealed Batch 3 ini dijangka akan sampai pada minggu ke-3 bulan Jun. Ini cuma estimation saja ya. Macam batch 2 sebelum ini saya menjangka pam akan sampai pada minggu ke-4 tetapi alhamdulillah minggu ini dah sampai di Malaysia dengan selamatnya. *Tak sabar-sabar nak jumpa owner masing-masing?*

Jadi seperti biasa saya copy paste sekali lagi, kenapa anda harus mendapatkan Medela Harmony Sealed ini daripada Sweet Bonda.


*******

Kenapa kami mampu jual dengan harga yang murah? Kalau Medela Harmony kat luar is RM265 tau.. Itu kalau kat butik-butik. Kalau online anda masih boleh mencari yang bawah RM200. Tapi tak banyak ya. 

Oh ya.. Medela Harmony Sealed kami ni sama sahaja dengan Medela Harmony biasa yang dalam kotak tu. Cuma bezanya Medela Harmony Sealed yang kami jual packaging sahaja yang berbeza - iaitu dibungkus dengan pre-sterilized plastic dan design kat botolAnda jangan risau kami jamin kualitinya tetap sama. Function juga sama. Ada 2-phase expression. Masih ada egronomic handle. Semua sama kecuali Medela Harmony Sealed ini dibungkus dalam plastik. Sebab tu lah harganya murah! (^_^)

Sekarang ini ramai yang bertanya pasal pam ini. Jadi sekiranya anda benar-benar mahu mendapatkan pam ini (dan anda juga seorang yang sabar dan boleh menunggu sehingga hujung bulan ini), saya syorkan anda booking dulu dengan kami dengan cara membuat bayaran deposit sebanyak RM50 kepada kami. Senang cerita sila la KLIK DI SINI untuk mengisi borang untuk ketenangan fikiran, dan anda boleh menunggu dengan sabar sehingga hujung bulan ini (^_^)

Oh ya.. Sepanjang bulan Mei ini kami mengadakan harga promosi bagi:

1) Medela Harmony Sealed - RM145 instead of RM165
purchase of purchase Mom's Precious Cooler Bag set on RM100 instead of RM125
2) Medela Freestyle - RM1490 instead of RM1550


And satu lagi sebelum terlupa, ramai juga mommies yang suka dengan Sweet Bonda Medela Harmony Complete Set kami. Sekarang ni harga RM245 sehingga hujung Mei (harga sebenar RM270). Jadi kalau anda mahu dapatkan harga ini pun anda boleh isi borang booking dulu di link ini ya.


Ok di bawah ini adalah gambar setiap parts yang ada di dalam Medela Harmony Sealed ini.

Gambar Depan (Di 'Sealed' dalam 'Hygiene Pack')

Gambar Belakang (Di 'Sealed' dalam 'Hygiene Pack')

Botol dan 'cap'
* Note: Design botol Medela Harmony Sealed kami berbeza dengan design botol Medela Harmony dalam box*
* Note: Body Medela Harmony Sealed kami BERBEZA dengan body Medela Harmony dalam box *
Diaphragm sama
* Note: Handle Medela Harmony Sealed kami BERBEZA (warna handle  kami berwarna kuning keseluruhannya) dengan handle Medela Harmony dalam box *

Ada 2 extra membrane


Ada stand



Medela Harmony Sealed

Semua sama kan (kecuali warna handle, design botol dan juga body)? Walaupun berbeza sedikit namun tidak menjejaskan langsung fungsi dan performance pam Medela Harmony ini.. Haa.. Jadi jangan bertangguh lagi, sekiranya anda berminat sila sekali lagi isi form di sini1st pay deposit, 1st serve ya. Kalau stok kami dah habis, anda kene tunggu lagi untuk batch yang seterusnya.. dan kalau dah lebih dari bulan 5 tu maksudnya harga dah lain la ye.. bukan harga RM145 lagi.. tapi RM155.. Jadi cepat-cepat book dulu. Cuma RM50 saja! (^_~)
May 14, 2012

Testimoni Medela Harmony Sealed daripada seorang pelanggan yang berpuas hati- Cik Puan Haslina dari Segamat, Johor. Siap ada gambar lagi tu.. *Hehe*

Haslina dah ada Spectra 3 (double pumping) tapi pam manual juga sangat-sangat membantu tau. Jom kita tengok emel yang Haslina kirim pada saya pada awal bulan ni.

*Klik gambar untuk lebih jelas*

Testimoni saya 'salin-semula-guna-ayat-penuh' (^_^)

Salam akak, saya dah guna malam tadi.. Memang best la kak.. 15 minit saya boleh dapat 19auns.. Akak tengok gambar nanti saya attach ye.. Tq banyak-banyak. Huhu tak membazir saya beli.. Saya bukan apa just nak guna masa keje dan travel je, kat rumah saya guna spectra 3 double pump 5 minit je.. huhu tapi medela manual ok la dulu saya ingat kalau manual ni tak ok.. huhu
* Medela Harmony Sealed yang 'superb' dan hasil perahan Haslina yang lumayan! Owh! (^_~)*

Ok maksudnya, Medela Harmony Sealed ini adalah membantu di saat-saat kecemasan, di saat luar jangka, di saat anda malas nak pasang parts, di saat anda tertinggal spare parts, di saat anda kene out station - tak boleh bawak barang banyak-banyak dan sebagainya. Dan di saat-saat 1001 yang lain.

Jadi saranan kalau anda mahu sebiji pam manual yang hebat, yang bergred hospital dan berkualiti, jom lah dapatkan daripada kami ya.. Harga untuk sale di bulan ini cuma RM145 sahaja. Kalau berminat sila isi form di sini dulu ya. Stok kami habis. Pam ini sangat laku. Tak sampai Malaysia lagi selalunya stok dah hampir habis. Jadi jangan bertangguh lagi ya.. Jom order reramai.. (^_^)

*****i

Psst: Anda-anda yang ada testimoni meh la emel saya juga. Sharing is caring kan.. 


May 7, 2012
Salam manis Mommies semua.. 

Stok Medela Harmony Sealed di Sweet Bonda dah habis ya.. Antara fast-selling product kami.. Jadi yang bertanya-tanya tu boleh la book dulu.. *hihi*

Baru 2 minggu lepas kami re-stock pam ini dan last week dah habis. Jadi kami dah re-stock  semula. InsyaAllah akan sampai dalam minggu ke-4 bulan ini. Harga masih sama lagi - RM145 since bulan Mei ni kami masih lagi buat promo/sale untuk Medela Harmony Sealed ini (harga normal is RM155 ya)..

Kenapa kami mampu jual dengan harga yang murah? Kalau Medela Harmony kat luar is RM265 tau.. Itu kalau kat butik-butik. Kalau online anda masih boleh mencari yang bawah RM200. Tapi tak banyak ya. 

Oh ya.. Medela Harmony Sealed kami ni sama sahaja dengan Medela Harmony biasa yang dalam kotak tu. Cuma bezanya Medela Harmony Sealed yang kami jual packaging sahaja yang berbeza - iaitu dibungkus dengan pre-sterilized plastic, design kat botol, bentuk body yang sedikit berbeza dan handle yang berwarna kuning. Anda jangan risau kami jamin kualitinya tetap sama. Function juga sama. Ada 2-phase expression. Masih ada egronomic handle. Semua sama kecuali Medela Harmony Sealed ini dibungkus dalam plastik. Sebab tu lah harganya murah! (^_^)

Sekarang ini ramai yang bertanya pasal pam ini. Jadi sekiranya anda benar-benar mahu mendapatkan pam ini (dan anda juga seorang yang sabar dan boleh menunggu sehingga hujung bulan ini), saya syorkan anda booking dulu dengan kami dengan cara membuat bayaran deposit sebanyak RM50 kepada kami. Senang cerita sila la KLIK DI SINI untuk mengisi borang untuk ketenangan fikiran, dan anda boleh menunggu dengan sabar sehingga hujung bulan ini (^_^)

Oh ya.. Sepanjang bulan Mei ini kami mengadakan harga promosi bagi:

1) Medela Harmony Sealed - RM145 instead of RM155
- purchase of purchase Mom's Precious Cooler Bag set on RM100 instead of RM125
2) Medela Freestyle - RM1490 instead of RM1550


And satu lagi sebelum terlupa, ramai juga mommies yang suka dengan Sweet Bonda Medela Harmony Complete Set kami. Sekarang ni harga RM245 sehingga hujung Mei (harga sebenar RM265). Jadi kalau anda mahu dapatkan harga ini pun anda boleh isi borang booking dulu di link ini ya.

Ok di bawah ini adalah gambar setiap parts yang ada di dalam Medela Harmony Sealed ini.

Gambar Depan (Di 'Sealed' dalam 'Hygiene Pack')

Gambar Belakang (Di 'Sealed' dalam 'Hygiene Pack')

Botol dan 'cap'
* Note: Design botol Medela Harmony Sealed kami berbeza dengan design botol Medela Harmony dalam box*
* Note: Body Medela Harmony Sealed kami BERBEZA dengan body Medela Harmony dalam box *
Diaphragm sama
* Note: Handle Medela Harmony Sealed kami BERBEZA (warna handle  kami berwarna kuning keseluruhannya) dengan handle Medela Harmony dalam box *

Ada 2 extra membrane


Ada stand



Medela Harmony Sealed

Semua sama kan (kecuali warna handle, design botol dan juga body)? Walaupun berbeza sedikit namun tidak menjejaskan langsung fungsi dan performance pam Medela Harmony ini.. Haa.. Jadi jangan bertangguh lagi, sekiranya anda berminat sila sekali lagi isi form di sini. 1st pay deposit, 1st serve ya. Kalau stok kami dah habis, anda kene tunggu lagi untuk batch yang seterusnya.. dan kalau dah lebih dari bulan 5 tu maksudnya harga dah lain la ye.. bukan harga RM145 lagi.. tapi RM155.. Jadi cepat-cepat book dulu. Cuma RM50 saja! (^_~)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search Article Here

Loading...

Follow Us by Email

Your Trusted Shaklee Independent Distributor | Lin Chalo & Alizal (868992) | Bandar Tun Hussein Onn, Cheras | SMS/WhatsApp: 014 338 6810 | Email: lin.sweetbonda@gmail.com | Facebook: SweetBonda

Popular Posts

Follow Us on Facebook

Health & Beauty Stories

Senarai Pengedar Shaklee

The Sweetie Bonda

Leave Your Message Here

Name

Email *

Message *

Thank You & Please Come Again


web widgets