Performance Drink: Membantu Anda dan Ibu Hamil Daripada Dehidrasi

4:35 PM 0 Comments A+ a-


Tahukah anda bahawa dehidrasi ketika hamil boleh membahayakan diri si ibu dan bayi di dalam kandungan? Melalui pembacaan saya pada blog Dr. Zubaidi, dehidrasi boleh menyebabkan risiko:

- Peningkatan suhu badan si ibu
- Si ibu boleh mengalami kontraksi (tahap dehidrasi sederhana)
- Risiko air ketuban akan kurang (tahap dehidrasi teruk)
- Risiko melahirkan bayi yang bersaiz kecil / bayi pra matang

Dehidrasi boleh ditakrifkan sebagai 'kekurangan air yang banyak dalam badan'. Seseorang ibu uyang hamil, perlu memastikan dirinya tidak dehidrasi. Ini adalah kerana, air sangat penting dalam membantu hati dan ginjal membuang kumuhan daripada badan si ibu dan bayi dalam kandungannya.

#Apakah tanda saya mengalami dehidrasi?

1. Anda berasa sangat haus
2. Air kencing menjadi sedikit, warna agak pekat dan berbau hancing yang agak kuat
3. Mengalami sembelit
4. Bibir menjadi kering
5. Berasa penat walaupun tidak melakukan kerja yang berat
6. Mengantuk walaupun cukup tidur
7. Rasa pening apabila menukar posisi daripada duduk ke posisi berdiri

#Bagaimana mahu merawat/mengelak dehidrasi?

- Mengikut Dr Zubaidi, satu-satunya cara untuk mengelak dehidrasi adalah dengan meminum air yang mencukupi. Elakkan meminum minuman yang berkafein (contohnya, teh, soda dan kopi) kerana ianya bersifat diuretik - di mana ia boleh menyebabkan si ibu lebih kerap ingin membuang air kecil.

#Tahukah anda?



Di Shaklee, kami mempunyai Performance Drink (KLIK UNTUK INFO LEBIH LANJUTyang sangat bagus dalam mengekalkan bendalir dalam badan dan membantu mengelakkan dehidrasi daripada berlaku. 

#Kelebihan Performance Drink?

- Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat. Menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal. Meningkatkan daya tahan otot.

- Membekat Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. Produk ini turut dirumus secara eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian

- Mencegah Penyahidratan/Dehidrasi - Mengurangkan rasa haus, mencegah dehidrasi, melembabkan kulit

- Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah  

#Siapa yang sesuai meminum Performance Drink?

- Para atlet
- Orang yang sedang berpuasa
- Sebelum dan selepas pembedahan
- Yang kerap tidur lewat malam
- Mereka yang kerap letih dan pening
- Penyahidratan kulit dan otot
- Vagina yang kering
- Pesakit cirit birit
- Tiada selera makan
- Rendah paras gula

*****


Berminat? Jom whatsapp/sms saya di 014-338 6810 ya untuk konsultasi lanjut dan harga best. 

(Sahabat-sahabat saya, harap dapat whatsapp/sms aje tau koz saya WAHM kadang-kadang kat rumah ni keadaan tak menentu dan tak sesuai untuk saya bercakap melalui telefon ~ bayangkan ada 3 orang kanak-kanak yang sangat..... tq kerana memahami (^_^)

# Jangan lupa untuk mendapatkan Vitamin C oada harga yang SANGAT ISTIMEWA daripada SweetBonda. Sah sepanjang Julai 2012 sahaja!

Set Ibu Hamil: Membantu mengoptimakan kesihatan sewaktu mengandung

6:15 PM 9 Comments A+ a-


Kehamilan merupakan saat-saat yang paling dinantikan oleh seorang wanita yang bergelar isteri. Perasaan gembira, teruja dan sedikit risau pasti akan dirasai terutamanya seandainya ia adalah kehamilan yang pertama. Antara perkara yang selalu difikirkan adalah vitamin apa yang sesuai yang perlu dimakan semasa hamil. 

Kalau anda membuka 'buku merah' di klinik kesihatan kerajaan, anda pasti akan dibekalkan dengan beberapa jenis ubat/vitamin. Contohnya seperti vitamin C, iron, asid folik dan sebagainya. 

Kami menyediakan 1 set khusus untuk ibu-ibu yang mengandung iaitu Set J. Dan set ini dibahagi kepada dua iaitu: Set J-1 dan Set J-2. 

Set J-1 
(Khas Untuk 1st Trimester)

Set ini mengandungi:

1. B-Complex (With Folic Acid)

2. Vitamin C (Sustained Release)

3. Vita-Lea (Multivitamin with Iron Formula)

4. OsteMatrix


Set J-2
(Khas Untuk 2nd & 3rd Trimester)




1. B-Complex (With Folic Acid)

2. Vitamin C (Sustained Release)

3. Vita-Lea (Multivitamin with Iron Formula)

4. OsteMatrix

*5. OmegaGuard (Tambahan)


Adakah kesemua suplemen ini perlu untuk saya ketika hamil?

Jawapannya, YA PERLU. Pengambilan vitamin sangat digalakkan kerana ia membantu untuk mengurangkan risiko kelahiran pra-matang, kekurangan berat bayi dan juga risiko kecacatan. Ia juga membantu kita menjadi lebih sihat dan kuat sepanjang kehamilan.

Asid Folik 

- Ia sangat penting dalam pembentukan otak dan saraf bayi pada awal kehamilan. Dan pengambilannya dicadangkan sebaik-baiknya 3 bulan sebelum anda bercadang untuk hamil. Ia juga bertujuan untuk mengelakkan kecacatan pada saraf tunjang bayi. 

Iron (Zat Besi)

- Zat besi penting dalam pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Ia mengurangkan risiko kelahiran pra-matang. Bagi yang mengalami masalah HB yang rendah, zat besi ini sangat membantu dalam meningkatkan HB anda.
Tips: Elakkan mengambil vitamin ini bersama-sama dengan kalsium kerana ia akan mengurangkan penyerapan zat besi. Sebaliknya anda digalakkan untuk meminum segelas air buah ataupun mengambil bersama Vitamin C untuk penyerapan yang lebih optimum.

Kalsium

- Ia membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat. Kekurangan kalsium dalam diri ibu hamil akan terdedah kepada risiko pre-eklampsia dan boleh membawa maut kepada ibu dan bayi. 

Omega-3

- Ia diperlukan untuk penglihatan yang baik, perkembangan otak dan pembentukan sistem saraf yang baik. 

Rujukan: Dr. Zubaidi

* * * * *

Sekiranya anda sedang mencari suplemen yang selamat dan berkesan, anda boleh mencuba set ini. Ini adalah kerana, suplemen ini semulajadi dan bukanlah sintetik.

Kami percaya anda pasti mahukan yang TERBAIK untuk bayi dan diri anda sendiri. Whatsapp kami di 0143386810 (Lin) untuk maklumat lanjut berkenaan suplemen ini. InsyaAllah kami akan memberikan info yang anda perlukan. 



Meal Shakes: Membantu Meningkatkan Selera Makan Anak-Anak

12:37 PM 0 Comments A+ a-


Apa itu Meal Shakes?
(Saya copy daripada website Shaklee Malaysia)

Secara ringkasnya, ia adalah hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan dan yang pasti ia digemari oleh seisi keluarga:

- Sarapan segera yang berkhasiat
- Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
- Hidangan segera untuk para atlet
- Kudapan menarik pada bila-bila masa
- Hidangan yang ideal, rendah kolesterol, lemak dan sodium

Ia merupakan sumber protin dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Ia juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protin termasuk asid amino asli yang terdapat di dalam protin termasuk asid amino perlu dan tidak perlu.



Di kalangan pengguna-pengguna Meal Shakes Shaklee ini, ia sangat terkenal dengan keupayaannya membantu meningkatkan selera makan anak-anak. Bagi yang mempunyai anak yang susah untuk makan, anda boleh lah mencuba Meal Shakes ini. Tak cuba tak tahu kan? 

Jom kita baca testimoni daripada ibu-ibu yang gembira dengan hasil Meal Shakes ini ya..

*Klik gambar untuk lebih jelas*

*Klik gambar untuk lebih jelas*

*Klik gambar untuk lebih jelas*

*Klik gambar untuk lebih jelas*

Ohh yaa.. Dan ada 1 testimoni daripada seorang ibu yang gembira kerana berjaya meningkatkan berat badannya sendiri. (^_~)
*Klik gambar untuk lebih jelas*

Bonus: 

1) Selain meningkatkan selera makan, sebenarnya Meal Shake juga membantu meningkatkan imun anak-anak. Ia mampu mengurangkan demam, selesema dan batuk. Seperti testimoni seorang ibu di bawah ini.

*Klik gambar untuk lebih jelas*

2) Dan juga mengurangkan Ekzema. 

Sekiranya anda ada masalah ini, boleh lah mencuba Meal Shake ini ya. Kita cuma berusaha dan berdoa, mudah-mudahan kesan yang sama  juga berlaku terhadap anak anda.

*****
Meal Shake ini boleh tahan sampai beberapa bulan
* (mengikut ahli bilangan anak-anak di rumah)

Harga pasaran:
RM113.75

Harga SweetBonda:
* Sms/WhatsApp 014-338 6810 (Lin) untuk mendapatkan harga ISTIMEWA sekarang juga! 
(^_~) 


Julai 2012 Promo: Jom dapatkan Vitamin C pada harga yang sangat istimewa bulan ini! Sms saya ya! 

ESP Shaklee Memang Istimewa

11:54 PM 0 Comments A+ a-




Mengapakah ESP Shaklee ini istimewa?

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

ESP ini diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan  9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakala kandungna Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

Tahukah anda?

Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Manfaat ESP:

1. Awet Muda - Asid amino penting dalam membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

Apa itu Asid Amino?
- Protin terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

- Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. ESP Shaklee menyediakan kesemua asid-amino perlu tersebut.


2. Baik untuk hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

3. Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

4. Kulit yang cantik - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepat penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

5. Pembekal tenaga -  Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun-baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

6. Membaiki pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

7. Membaiki memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

Mengapakah Protin Penting?

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protin. Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormonn dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

****

Kerana itulah kalau anda perasan kebanyakan set yang kami tawarkan ada ESP. Ini adalah kerana ESP membantu penyerapan vitamin-vitamin lain secara optimum. 

ESP adalah protin. Protin membina sel-sel baru dan menggantikan sel-sel lama. Sebab tu sesiapa yang mengamalkan ESP ini dalam tempoh kitaran 21 hari akan nampak perubahan di wajah (sel lama digantikan dengan sel baru), manakala sel badan akan digantikan dalam kitaran 90 hari. 

Dan untuk pengetahuan, ESP merupakan antara produk yang TERLARIS di Shaklee. 

Oh yaa.. Sebelum tu apa kata kita baca testimoni ESP yang best DI SINI. Kalau anda tertarik hati, sila lah SMS saya ya. Saya sentiasa ada untuk anda (^_^)


Hubungi saya sekarang juga!
Your Shaklee Independent Distributor; 

♥ Lin Chalo (ID 868992)
♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810

SET D: Testimoni Muka Semakin Glowing dan Flawless

5:49 PM 1 Comments A+ a-


Adik ini baru berusia 21 tahun dan telah mencuba Set D - Skincare Set (Vitamin C, Vitamin E dan B- Complex) + Omega Guard selama hampir sebulan. Dan di bawah ini adalah testimoni yang dia kongsikan di atas kebaikan yang dia perolehi.

(MAHU MENGETAHUI APAKAH KELEBIHAN SET D? KLIK SINI)

Salam semua :)

Saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee trial pack vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? :)

Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :) Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more :)

gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing :) I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. :)

Cantik dari dalaman pasti akan terpancar sehingga ke luaran kan?

Apa yang kita makan, itulah yang akan terpamer pada zahiriah kita.

Jadi mommies, adik adik manis, kalau anda rasa mahu sihat dan cantik, boleh lah mencuba set D ini. Selain daripada kecantikan sebenarnya setiap vitamin ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri dan mampu 'menutupi' kekurangan zat-zat yang diperlukan oleh badan kita.

Oh ya! Sekiranya anda mahu mempunyai kekangan kewangan atau mahu mencuba saja dulu, saya ada solusinya. Jom hubungi saya ya. (^_^) 


Your Shaklee Independent Distributor; 
♥ Lin Chalo (ID 868992)♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810♥ Blog: http://SweetBonda.blogspot.com/♥ Email: sweet.bonda@yahoo.com

ESP: Membantu mencantikkan kulit dan memekatkan susu ibu!

12:52 AM 0 Comments A+ a-


Rasanya ramai yang tahu salah satu produk yang paling laris dan hebat di Shaklee ialah ESP ataupun Energizing Soy Protein. Ia adalah minuman yang berasakan serbuk protein soya yang diproses dengan sangat teliti dan sangat-sangat berbeza dengan produk soya lain di luar sana.

Secara ringkasnya ESP ialah:
(Saya copy daripada website Shaklee Malaysia)

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.


Untuk lebih detail boleh baca entri saya: ESP SHAKLEE MEMANG ISTIMEWA

Oh ya. Untuk entri kali ini sebenarnya saya sangat-sangat teruja untuk berkongsi testimoni daripada pengguna-pengguna ESP yang saaaangat berpuas hati. Jom kita lihat testimoni tersebut ya. 

Antara kesan daripada meminum ESP ini:

Kulit menjadi gebu, halus dan berseri-seri


*Klik gambar untuk lebih jelas*

*Klik gambar untuk lebih jelas*

Sebagai milk booster, susu menjadi pekat dan membekalkan tenaga

*Klik gambar untuk lebih jelas*

*Klik gambar untuk lebih jelas*

*Klik gambar untuk lebih jelas*

Luka cepat kering dan sembuh; luka tak gatal

*Klik gambar untuk lebih jelas*
Bagaimana? Rasa teruja kan dengan testimoni mereka ini. Mungkin anda berkata lain orang lain kesannya. Ya mungkin betul ataupun tidak. Selagi anda belum mencuba anda pasti tidak tahu kan? Walau apapun Shaklee memang terbukti telah sentiasa membuat penyelidikan untuk meningkatkan kualiti produk mereka. Kerana itulah kebanyakkan pengguna berasa puas hati dan mendapat kesan yang postif hasil daripada penggunaan suplemen Shaklee ini. 

Jadi, kalau anda rasa anda mahu mencuba, jangan segan-segan PM saya di Facebook, ataupun SMS/WhatsApp saya di 014-338 6810. Saya akan memberikan panduan dan harga yang best untuk anda! Dan saya akan menunggu pula testimoni 'puas hati' anda terhadap produk ini. Saya yakin itu! 

(^_^)

Oktober 2012 Promo: Jom dapatkan ESP pada harga yang sangat istimewa bulan ini! Sms saya ya! 




Vitamin C Shaklee: Berbeza Dengan Jenama Lain!

2:40 PM 0 Comments A+ a-

* * * * * 
 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
* * * * *
1 botol ini mengandungi 180 biji Vitamin C yang mampu bertahan sehingga 6 bulan.
Di Shaklee, Vitamin C dikenal sebagai Sustained Release Vita-C Plus (500mg)

Apa yang menyebabkan Vitamin C Shaklee ini BERBEZA dengan Vitamin C jenama lain?

1. Vitamin C Shaklee BUKAN vitamin sintetik!



- Suplemen yang ada di Shaklee semuanya terdiri daripada vitamin natural-termasuklah Vitamin C. Tahukah anda bahawa Vitamin C sintetik mempunyai kesan antioksidan dan pro-oksidan dalam masa yang sama! Bermakna walaupun ia menghapuskan radikal bebas dalam tubuh, pada masa yang sama ia juga menghasilkan radikal bebas! (Sumber: Vitamin Semulajadi

2. Vitamin C Shaklee bersifat 'Sustained Release'

- Apabila anda memakan Vitamin C Shaklee (500mg), anda akan mendapat manfaatnya berterusan lebih kurang selama 5 jam! Ini adalah kerana, ia akan dilepaskan sebanyak 100mg bagi setiap 1 jam. Bermakna anda akan mendapat manfaatnya selama 5 jam tanpa henti!

3. 1 tablet Vitamin C Shaklee (500mg) bersamaan dengan 7 setengah biji oren!



- Bayangkan dengan hanya memakan 1 biji tablet Vitamin C Shaklee, anda mendapat manfaat sebanyak anda memakan 7 setengah biji oren setiap hari! Hebat kan?

4. Vitamin C Shaklee mempunyai bioflavonoids bersamanya


- Tahukah anda bahawa vitamin C sintetik tidak mempunyai bioflavonoids? Ianya cuma semata-mata asid askorbik sahaja. Bermakna ia tidak mampu bertindak seperti vitamin C yang sebenar. Bioflavonoids  adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus. Ia membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada oksidasi. Dan ya, Vitamin C Shaklee ada bioflavonoids!

5. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

- Semuanya natural!

Jadi, sekiranya anda mahukan Vitamin C yang natural dan benar-benar bermanfaat untuk anda, maka Vitamin C Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!


Hubungi saya sekarang juga!
Your Shaklee Independent Distributor; 

♥ Lin Chalo (ID 868992)
♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810









♥ SweetBonda Lucky Draw: Like, Share, Win! ♥

12:04 AM 1 Comments A+ a-



♥ SweetBonda Lucky Draw: Like, Share, Win! ♥


Bermula daripada minggu ini 19 Jun 2012 sehingga 10 minggu seterusnya, Sweet Bonda akan mengadakan Lucky Draw bagi mempromosikan fanpage baru kami iaitu SweetBonda (read: perkataan SweetBonda didekatkan).


Hadiah yang ditawarkan berbeza-beza setiap minggu. 


Pemilihan pemenang akan dilakukan secara rawak melalui http://www.random.org/


Kami menjemput bagi yang berminat untuk menyertai Lucky Draw kami ini kerana peluang untuk mendapat hadiah-hadiah yang besttt ini sangat-sangat mudah! 


Anda cuma perlu:-


1. LIKE our new FB. (Klik link di bawah ini)



2. Join our LUCKY DRAW~

*Hadiah menarik menanti anda setiap minggu!

***************


LUCKY DRAW minggu ketiga sedang berlangsung sekarang ~ 
Cepat! Jangan ketinggalan!

Hadiah untuk minggu ini adalah merupakan barangan Tupperware bernilai RM50!

Best kan??


Disumbangkan oleh sahabat saya Echa dan anda boleh LIKE FACEBOOK nya ya untuk membeli belah barangan Tupperware di sana.. 


All the best mommies!


(^_~)