GLA Complex Shaklee lebih bagus daripada Evening Primrose Oil?

1:28 AM 0 Comments A+ a-


Umum mengetahui EPO adalah sangat sinonim dengan wanita yang sentiasa  mahu mengekalkan kecantikan dan kesihatan yang baik. Tetapi tahukah anda, di Shaklee juga terdapat satu produk yang mampu menandingi kehebatan EPO?

Perbezaan Shaklee

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO! 

*Borage*

Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Canada.

Keistimewaan GLA Shaklee



1- Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6
2- Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya
3- Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard - iaitu antioksidan semulajadi yang telah dipatenkan
4- Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan  lebih baik

Manfaat Utama

Herba Tradisi Yang Dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Iainya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, mengeluarkan kahak, melegakan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina

Mengawal Selia Estrogen dan Testosteron - GLA membentuk prostaglandin  untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS

Melambatkan Menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus

Memperbaiki Prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing

Menentang Kanser - GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

Memperbaiki Inflamasi Kulit - Iainya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap. Iainya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis

Menghalang Komplikasi Diabetes - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan ndisebabkan oleh gula darah yang tinggi

Pelangsingan dan Menghalang Penambahan Berat Badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi ton pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

Menghalang Tekanan Darah Tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung

Memperbaiki Tekstur Rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur

FAKTA YANG ANDA PERLU TAHU

GLA bukan hanya untuk wanita. Sebenarnya suplemen GLA asid linoleik juga sama pentingnya seperti asid amino tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya boleh diperolehi melalui makanan. Ianya sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel dan campurkan bersama makanan), remaja yang membesar, orang dewasa dan juga bagi wanita yang telah menopaus dan lelaki yang telah andropaus (menopaus bagi lelaki)


Berminat mahu mencuba? 
(Anda boleh mendapatkan produk ini dengan harga istimewa beserta konsultasi percuma daripada saya - selagi anda menjadi pelanggan saya)

Anda boleh menghubungi saya melalui:

WhatsApp/Sms: 014-338 6810 (Lin)
Emel: sweet.bonda@yahoo.com

Borang Keahlian Shaklee

12:18 AM 0 Comments A+ a-



       

Html forms generator powered by 123ContactForm.com | Report abuse


Bekerja Dari Rumah: Isteri, Ibu dan Businesswoman!

9:28 AM 0 Comments A+ a-


Sekarang ini ramai ibu yang mempunyai impian untuk bekerja dari rumah dan menjaga/mendidik sendiri anak-anak

Itu juga merupakan impian saya pada suatu ketika dahulu. 

Tetapi, dengan taraf hidup yang sangat tinggi sekarang (lebih-lebih lagi di KL dan di bandar-bandar besar) mengharapkan gaji suami semata-mata adalah sangat sukar (*tidak terpakai bagi yang mempunyai suami yang bergaji 'besar' ya).

Walaubagaimanapun, tak kira lah suami anda mampu atau tidak mampu menanggung anda dengan duit gajinya sahaja, sebagai seorang wanita pasti kita mahu 'memegang duit sendiri' kan? Wanita dan 'shopping', pasti tidak dapat dipisahkan. Lebih-lebih lagi sekarang semuanya boleh dibeli daripada internet sahaja! Ataupun kita juga mahu memberikan kepada ibu-bapa kita kan. Dan kita juga mahu memberikan sedekah/sumbangan terhadap mana-mana pihak yang memerlukan. Semua itu memerlukan duit. Jadi takkan lah kita mengharapkan duit suami semata-mata? 


Bagi anda yang menjadi Fatimah; duduk di rumah dan menjaga anak-anak, anda juga MAMPU untuk menjadi seperti Khadijah.

Siapakah Fatimah dan Khadijah? 


Ya betul. Fatimah (R.A) adalah anak kepada Rasulullah (S.A.W) yang sangat menyayangi keluarganya. Menjaga anak-anak, mengurus rumahtangga dan mengabdikan diri pada suaminya. 

Manakala Khadijah (R.A) adalah isteri kesayangan Nabi Muhammad (S.A.W). Dia juga adalah seorang isteri tetapi dalam masa yang sama dia adalah seorang peniaga jutawan yang dermawan. Malahan dia juga mampu membelanjakan hartanya untuk memperjuangkan Islam. 

Tidakkah puan-puan teringin mahu menjadi jutawan yang dermawan? Bekerja keras dan berkongsi rezeki bersama Muslimin yang lainnya?

Saya mahu. Dan saya sangat teringin memberikan yang terbaik dan termampu saya untuk menggembirakan dan menyenangkan hati kedua orang tua saya, anak-anak saya dan mereka yang memerlukan.

Dan saya melihat Shaklee sebagai satu jalan dan peluang bagi saya mendapatkan semua yang saya impikan.

Mengapa Shaklee?
(Pengalaman saya)

Setelah mengambil keputusan untuk berhenti kerja bulan Disember 2011, saya belum lagi menyertai Shaklee. Saya cuma menjalankan bisnes SweetBonda (penyusuan) sahaja. Walaubagaimanapun, saya masih belum 'sepenuh hati' menjalankan dan mendalami ilmu Shaklee ini kerana pada masa itu saya masih lagi cuba untuk 'menyesuaikan diri' dengan 'kehidupan baru' saya sebagai seorang surirumah. Walaubagaimanapun saya tetap mendapat bonus daripada Shaklee setiap bulan, kerana saya sendiri menggunakan produk Shaklee. Walaupun pada waktu itu saya cuma dapat 2 angka sahaja (2 angka pun sapa nak bagi free2 kan? hehe). Dan saya terus 'terlena' sehingga bulan Julai 2012. Alhamdulillah, bulan Julai saya melahirkan anak ke-4 saya. Dan dalam saya berpantang juga semangat saya sangat membara-bara. Dan akhirnya saya berjaya naik rank yang pertama! Dan hari ini (13 July 2012) alhamdulillah saya buat pertama kalinya berjaya mendapat bonus 4-angka saya!
(*Update: Pada bulan yang sama July 2013 saya telah berjaya mendapat income 5-ANGKA! Still saya masih buat dari keselesaan di rumah sambil menjaga anak-anak dan rumahtangga)

Tidak perlu keluar mencari customer, cuma duduk di hadapan laptop sahaja!


Saya pemalu (*hehe). Saya tak pandai nak terangkan produk. Saya tak pandai nak pujuk-pujuk orang supaya membeli produk yang saya jual. Tapi di Shaklee (read: di kumpulan Jutawan), saya hanya perlu sharing dan 'cerita' sahaja pengalaman dan kebaikan Shaklee. Dan paling best, semuanya dibuat menggunakan jari jemari sahaja - iaitu menaip di laptop! Dan saya pasti anda juga mampu melakukannya.

Siapa yang berusaha lebih dia yang akan berjaya

Shaklee memang MLM. Tapi bagi saya ini MLM yang paling istimewa dan paling adil. Kalau anda menyertai saya pada hari ini, dan jualan anda melebihi jualan saya, maka anda akan mendapat bonus LEBIH daripada saya. Dan sekiranya anda lebih rajin daripada saya, maka anda juga boleh naik pangkat lebih cepat daripada saya. Pendek kata, Shaklee bukan bisnes 'siapa-banyak-kaki-dia-banyak-duit' tetapi Shaklee adalah bisnes yang sangat adil 'siapa-paling-rajin-dia-banyak-duit'.

Memberikan saya masa kerja yang fleksibel

Bagi yang tercari-cari bisnes untuk dilakukan daripada rumah sambil-sambil  menjaga anak dan suami, maka Shaklee adalah jawapannya. Untuk membuat sales di internet anda tidak perlu duduk di hadapan laptop 24 jam. Mungkin anda cuma perlukan 1/2 jam untuk update blog, 1/2 jam untuk membalas emel, 1 jam untuk merangka pelan bisnes anda. 22 jam lagi adalah kepunyaan suami dan anak-anak anda!

Tidak perlu menyimpan stok


Sungguh! Cara menjual barang di Shaklee senang sahaja. Cuma perlu rasai dan kongsi pengalaman anda. Anda  mendapat pesanan, caranya anda cuma perlu emel kepada Shaklee dan biarkan mereka yang packing dan poskan untuk pelanggan anda. Senang kan? Kalau anda sedang bercuti-cuti di Pulau Langkawi pun anda masih boleh membuat perniagaan anda ini!

Suplemen Shaklee adalah semulajadi selamat, berkesan, mesra alam dan terbukti selama lebih 50 tahun!

Bagi saya, sekiranya mahu menjual sesuatu produk atau barang, kita perlu menjual sesuatu yang berkualiti. Lebih-lebih lagi sesuatu yang perlu dimakan. Biarpun harganya sedikit mahal tapi ia datang dengan kualiti yang hebat dan terbukti selamat!

Jaringan Euphoria memberikan support dan guideline kepada ahli-ahlinya


Saya diberikan panduan dan sokongan motivasi daripada Master-Master kami yang sangat hebat! Ada antara mereka ini sudah mempunyai pendapatan mencecah 6 angka! Percayalah ianya tidak MUSTAHIL walaupun anda cuma seorang surirumah.

Bermula dengan modal serendah RM69 ataupun tanpa modal langsung
Mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana mahu menyertai Shaklee. 

Caranya senang sahaja. 

1- Hubungi saya sekiranya mahu menyertai keluarga kami (TITANIUM
2- Isi borang keahlian
3- Bayar yuran keahlian sebanyak RM69 (tambah RM10.60 shipping ke WM & RM21.20 shipping ke EM)
4- ATAUPUN membeli produk Shaklee bernilai RM660 ke atas dan anda mendapat keahlian secara PERCUMA

Kalau saya nak senaraikan ada banyak lagi sebab mengapa saya memilih Shaklee sebagai sumber pendapatan saya kini. Tapi harus diingatkan, bisnes ini bukan untuk orang-orang yang suka goyang kaki ya, kami cuma membantu 10% sahaja. 90% lagi adalah usaha anda sendiri.


Kalau anda rasa anda mahu berubah ke arah kehidupan yang lebih sihat dan hebat, jom join Titanium Team sekarang. Kita bersama-sama menjadi seorang Fatimah yang Khadijah!



Anda boleh menghubungi saya melalui:

WhatsApp/Sms: 014-338 6810 (Lin)
Emel: lin.sweetbonda@gmail.com

Kami menunggu anda untuk sama-sama membina kejayaan dan kerjaya di Shaklee!

'Percaya sebelum berjaya!'




Set Bersalin Shaklee: Pengalaman Saya Berpantang Bersama Shaklee

11:31 AM 0 Comments A+ a-




7 Ogos 2012 yang lalu cahaya mata ke empat saya genap berusia 1 bulan. Tuan puteri bongsu bernama Amani Hasya. Alhamdulillah. Dia sihat. Aktif. Dan comel (hihi.. yg ini semua ibu akn melihat babynya comel kan?). 

Hari Sabtu (11 Ogos 2012) temujanji Hasya yang pertama untuk mendapatkan check up dan suntikan Hepatitis B - nya yang kedua.
Dr Afifah adalah doktor yang anak saya. 
*Personally saya sangat suka dia, sebab dia sangat friendly, mesra dan penyayang - yes, dia pggl Hasya saya 'anak'. Hihi.. Itupun saya dah rasa best kn? The power or words!



First thing she asked me, "Bagi susu apa?"
I replied, "Saya fully breastfeeding" (*i loike)
Dia cek semua - badan, pernafasan, satu badan. Alhamdulillah Hasya saya sihat. Bila timbang.. *Oh my Hasya! Dia naik 1.9kg!

Spontan Doktor Afifah cakap,

"Wah! That's mean susu you berkualiti."
"Yes doc. Saya amalkan vitamin Shaklee" *senyum sampai telinga*
********



My dear Hasya lahir dengan berat 3kg sahaja. Tak berat tak ringan. Just nice je. Dalam sebulan dia naik 1.9kg. Saya takde 'bangga' sangat dengan 'pencapaian' berat badannya yang sangat 'roket' ini. Cuma apa yang saya ingin kongsikan adalah kebaikan Shaklee. Saya amalkan Shaklee semenjak saya mengandungkan Hasya (Set Kehamilan). Dan selepas itu saya add on vitamin sedia ada untuk dijadikan (Set Berpantang) pula. 


Jujur saya katakan, pengalaman mengandung dan bersalinkan Hasya ini suatu pengalaman yang agak menggembirakan bagi saya. Pengaliran susu saya lebih lancar, perasaan lebih tenang dan gembira, proses kelahiran yang agak mudah, Hasya yang agak mudah dijaga dan sebagainya.


Don't get me wrong ya. Pengalaman saya ini bukannya 100% kerana Shaklee. Cuma kebetulannya saya mengamalkan Shaklee. Sedikit sebanyak pasti menyumbang kepada pengalaman gembira saya yang ke empat kan? 
(Please consider saya dah ada 3 pengalaman yang berbeza sebelum ini. :D)

Cuma saya sangat percaya, apabila badan si ibu yang mengandung dan berpantang itu cepat sihat, pastinya emosinya juga gembira. Apabila gembira segala-galanya akan lancar. Sama juga seperti saya. Walaupun ada 3 orang budak kecil lain yang memerlukan perhatian, tetapi saya tetap cool. *Cewah*. Penghasilan dan pengaliran susu saya juga lancar, dan Hasya sehingga saat ini masih meneguk susu ibunya sahaja. *Alhamdulillah*
(Disclaimer: Shaklee TIDAK MENYEBABKAN susu ibu menjadi banyak. Ia cuma membantu sebagai 'milk booster' dan memekatkan susu sahaja (ESP - Yes, ESP membantu memekatkan susu saya, dan Hasya sangat lena tidur walaupun dia cuma menyusu sekejap sahaja-sistem pencernaannya juga berjalan dengan lancar sekali :D). 80% adalah datang daripada usaha anda sendiri, seperti menyusukan bayi anda seawal yang mungkin selepes bersalin, rooming-in bersama bayi semasa di wad, memberi susu mengikut demand bayi, yakin dan setkan minda bahawa anda memang MAMPU dan CUKUP susu untuk bayi anda dan berdoa bersungguh2 pada Allah. KLIK SINI untuk entri 7 Perkara Yang Perlu Anda Lakukan di Hospital Sebelum dan Selepas Bersalin)



Dan kalau anda nak tahu, alhamdulillah saya juga berjaya naik 'ranking' dalam bisnes Shaklee juga dalam tempoh berpantang! Ya! Saya benar-benar proaktif dan bertenaga sepanjang tempoh berpantang saya.

Jadi saya sangat-sangat percaya apabila tubuh badan kita sihat, emosi pasti gembira dan segala-galanya akan berjalan dengan smooth dan lancar.

Dan saya percaya suplemen Shaklee yang saya amalkan ini adalah antara FAKTOR UTAMA saya cepat sembuh selepes melahirkan Hasya, dan B-Complexnya membantu perasaan saya menjadi tenang. Bila badan sihat, fikiran tak stress alhamdulillah, susu pun sangat mudah untuk dihasilkan. Percayalah. Susu ibu sangat berkait dengan emosi dan kesihatan tubuh badan kita. Sebab tu lah apabila anda demam atau period susu anda akan drop. Dan sebab itulah, apabila anda stress di tempat kerja susu anda akan drop. Percayalah. :) Kerana itu, pemilihan suplemen haruslah diambil daripada suplemen yang terjamin selamat, yang elok, yang terjamin kualitinya. Dan saya memilih Shaklee! :D

Selamat bergembira Sweet Mommies semua! Jadikan pengalaman mengandung, bersalin, berpantang dan penyusuan anda sesuatu yang indah!

Anda mahu berkongsi sesuatu dengan saya?
Anda boleh menghubungi saya melalui:

WhatsApp/Sms: 014-3386810 (Lin)
Emel: lin.sweetbonda@gmail.com

Testimoni Collagen Powder Shaklee yang 'hot'!

10:19 AM 0 Comments A+ a-

Salam bahagia buat semua..


Hari ni sangat2 gembira kerana, hari ini hari Nuzul Quran, yang menandakan sudah sampai malam-malam TERAGUNG Ramadhan dan juga gembira kerana membaca feedback POSITIF dari pengguna2 KOLAGEN/COLLAGEN Shaklee, antara kolagen2 yang dihasilkan dari sumber MARIN, bukan sumber bovine mahupun plasenta.
Pertama sekali, saya ingin kreditkan penghargaan kepada Cery, respons2 POSITIF ini saya share dari blog beliau :)















Alhamdulillah, respons yang sangat memberangsangkan. Ini bukannya jaminan dari saya, tapi ini hanyalah pendapat dan komen para pengguna yang telah mencuba kolagen Shaklee ini. Nak tau bagaimana cara2 membuat masker dari kolagen? PM saja saya, nanti saya bgtahu cara-caranya :) Tak cuba tak tau kan? Bila dah cuba PASTI JATUH CINTA!

CREDIT TO AINUL MALIK

Berminat mahu mencuba? 

Anda boleh menghubungi saya melalui:

WhatsApp/Sms: 014-3386810 (Lin)
Emel: sweet.bonda@yahoo.com

Psttt: Kami ada menyediakan pek percubaan yang sangat istimewa bagi anda yang mahu mencuba.. (plus hadiah bistimewa) dan konsultasi percuma buat anda. SMS ya!

Best Ke Collagen Powder Shaklee?

4:50 PM 0 Comments A+ a-

Ya. Memang Collagen Powder Shaklee ini sangat best. Apa yang menyebabkan ia best?
Jom kita lihat satu-satu ya.

(Kredit buat AINUL MALIK)

******

*Klik untuk lebih jelas*
Apakah kolagen? Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri dari kolagen.
Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.

Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut.

Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.

Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.
Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolagen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.
Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.
Antaranya ialah:
- Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.

- Kulit kering dan mengelupas
- Kulit semakin kurang keanjalan
- Kulit menjadi kasar
- Rambut menipis dan gugur
- Pigmentasi
- Payudara tidak tegang dan anjal lagi
- Mata rasa kering

Seiring dengan permintaan pasaran kecantikan dan kesihatan, Shaklee telah mengeluarkan produk baru iaitu Collagen Powder Shaklee dan telah melalui beberapa kajian saintifik sebelum dikeluarkan di pasaran. dan pastinya ia juga halal dan boleh dimakan tanpa was-was!


Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder?


Ia mengandungi red snapper scale @ sisik ikan merah, dan terbukti sisik ikan merah ini dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.
Collage Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%

- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

*Klik untuk lebih jelas*
Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder:
  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara
Berminat mahu mencuba? 

Anda boleh menghubungi saya melalui:

WhatsApp/Sms: 014-3386810 (Lin)
Emel: sweet.bonda@yahoo.com

Vitamin E boleh jadi masker?

12:12 AM 0 Comments A+ a-


Di SweetBonda, antara set yang paling mendapat permintaan adalah SET D iaitu Skincare Set.

(Boleh klik sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai SET D ya.)

* Credit to Google


Kali ini saya ingin berkongsi kepada anda satu rahsia Vitamin E boleh menjadikan wajah anda gebu dan cantik tanpa memakannya. (Kredit to Iffah untuk tips ini).

Salah satu tips yang sangat mengujakan (o yesss.. memang sangat superb kesannya ya cik puan semua) iaitu dengan menjadikan Vitamin E Shaklee anda sebagai masker. Wow! Cemana tu?

Ok, berikut adalah cara-caranya:

1. Ambik sebiji Vitamin E
2. Dengan menggunakan jarum, cucuk Vitamin E anda 
3. Picit dan sapukan dengan rata ke seluruh muka (kecuali mata)

* Gunakan sebelum tidur malam
* Sebiji Vitamin E boleh digunakan sehingga 2-3 kali
* Selepas digunakan simpan di dalam peti ais untuk mengelakkan Vitamin E tersebut teroksida (rosak la tu)

InsyaAllah hasilnya sangat mengujakan dan pasti tidak akan mengecewakan dan ya ianya sangat menjimatkan!



Sebotol Vitamin E mengandungi 120 biji. 

Kalau makan sebiji sehari - cukup untuk 4 bulan.
Kalau dibuat masker (sebiji vimain E boleh digunakan 2-3 kali) - cukup untuk berapa bulan? Boleh congak sendiri ya.. *Hihi*

----

Your Shaklee Independent Distributor; 

♥ Lin Chalo & Alizal (ID 868992)
✆ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810 



SYAWAL PROMO: MEDELA FREESTYLE @RM1450 & MEDELA HARMONY SEALED @RM110 SAHAJA! CEPAT DAPATKANNYA!

4:31 PM 0 Comments A+ a-


PENAFIAN: 
Semua TAWARAN yang terdapat di dalam PROMOSI SYAWAL ini hanya ditawarkan di SweetBonda sahaja. Tawaran/promosi ini tidak ada kaitan dengan Shaklee dan mana-mana branch Shaklee di seluruh Malayisa. Harap maklum.



Bermula 07 Ogos 2012 - 07 September 2012 SweetBonda akan mengadakan  Promosi Syawal ke atas;

Medela Freestyle pada harga RM1450 termasuk kos pos*
(Sabah Sarawak sila tambah RM15)


dan 

Medela Harmony Sealed pada harga RM110 termasuk kos pos* 
(Sabah Sarawak sila tambah RM5)
(MUST READ: Perbezaan Medela Harmony & Medela Harmony Sealed)


TETAPI APPLICABLE HANYA KEPADA ANDA YANG:

Membuat pembelian suplemen Shaklee yang bernilai RM250 ke atas dalam 1 resit di SweetBonda.
** Semua harga di SweetBonda ditawarkan pada harga ahli.
** Tawaran ini tidak terdapat di mana-mana KECUALI di SweetBonda sahaja ya.

Anda pregnant?
Anda boleh membeli Set J (Set Mengandung) 

Anda baru lepas bersalin?
Anda boleh membeli Set Berpantang

Anda menyusukan bayi?
Anda boleh membeli Set Menyusu

Di bawah rangkaian Shaklee kumpulan kami, terdapat berbagai-bagai set yang boleh dicuba.

Ataupun anda boleh saja memilih daripada mana-mana produk yang ditawarkan.

PENAFIAN: 
Semua TAWARAN yang terdapat di dalam PROMOSI SYAWAL ini hanya ditawarkan di SweetBonda sahaja. Tawaran/promosi ini tidak ada kaitan dengan Shaklee dan mana-mana branch Shaklee di seluruh Malayisa. Harap maklum.

Anda boleh menghubungi saya melalui:

WhatsApp/Sms: 012-2233754 (Lin)
Emel: sweet.bonda@yahoo.com






NutriFeron: Membantu Anda Meningkatkan Sistem Imun!

8:15 AM 0 Comments A+ a-




Di Shaklee kami ada produk yang membantu anda untuk meningkatkan sistem imun dalam tubuh yang dinamakan sebagai NutriFeron. NutriFeron yang istimewa ini dihasilkan oleh Dr Kojima yang telah membuat kajian selama 40 tahun.

Apa itu NutriFeron?

Ia adalah dalam bentuk serbuk, gabungan 4 ekstrak tumbuhan yg menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. 
Interferon? Ia adalah protein yg membantu sistem pertahanan badan terhadap virus, bakteria, parasit atau sel2 tumor. Wah, penting ni!

Bagi yg concern terhadap ujian klinikal, ia telah melepasi banyak ujian2 klinikal. Nutriferon juga dah dipaten unik dan eksklusif utk Shaklee.

Produk info boleh baca di sini : Shaklee.com.my

Siapa yg patut ambil?

1. Individu yang ingin mengekalkan imuniti tubuh
2. Individu yang bermasalah dalam sistem imunisasi tubuh badannya
3. Individu yang mendapati pengambilan Vitamin C tidak memberi kesan
4. Sering sakit, demam dan selsema, dan penyakit2 ini berpanjangan
5. Bagi ibu yang menyusu, yg anaknya sering demam serta berpanjangan
Cara pengambilan :

Seminggu sekali bagi yang ingin mengekalkan imuniti tubuh
Sepeket sehari bagi yang demam/selsema/bermasalah

Oh ya! Untuk diri saya, saya telah pun mencuba NutriFeron ini. Bagaimana rasanya? Rasanya seperti teh cina yang sangat light . Dan believe it or not, cik B saya bengkak dengan susu selepas meminum sepeket NutriFeron ini. 

*******

Berminat? Jom whatsapp/sms saya di 012-223374 ya untuk konsultasi lanjut dan harga best.


(Sahabat-sahabat saya, harap dapat whatsapp/sms aje tau koz saya WAHM kadang-kadang kat rumah ni keadaan tak menentu dan tak sesuai untuk saya bercakap melalui telefon ~ bayangkan ada 3 orang kanak-kanak yang sangat..... tq kerana memahami (^_^)