Ejen Shaklee Kini Di Kawasan Anda!

9:27 AM 0 Comments A+ a-


Alhamdulillah, seiring dengan 'usia' saya yang semakin matang di dalam bisnes Shaklee ini, saya juga mempunyai ramai rakan bisnes yang benar-benar ingin maju dan serius dalam perniagaan ini.

Kini terdapat berpuluh-puluh ejen Shaklee di bawah rangkaian kumpulan saya berada di seluruh Malaysia.

Sekiranya anda mahu COD ataupun selesa berurusan dengan ejen Shaklee yang berdekatan dengan rumah anda, anda boleh menghubungi terus rakan kongsi saya di bawah ya.





SELANGOR

Bukit Mahkota/Sri Putra/Bangi

Nirwana Othman
ID : 889837
WhatsApp/Sms: 012-705 6850
FB : Warna Nirwana
Blog: www.wonderfulibu.com

Amirul Azuani Romle (Wani)
ID: 889832
Tel: 012-3867144
FB Page: http://www.facebook.com/HealthyGorgeousMine

Semenyih

Jamaliah (Jaa)
ID : 951440
Tel : 017-655 1432
FB : Ibu Idlan Dan Irsyad
Blog : Vitamin Suplemenku

Cheras

Aisyah Asma' Che Husin
ID: 889836
Tel: 012-9847704
FB: https://www.facebook.com/aisyah.hajichehusin

Puchong

Hasliza Binti Habib (Liza)
ID : 889839
WhatsApp/SMS : 018-242 9053
FB : Liza Habib

Khariatul Hakmah (Khai)
ID :
Whatsapp/SMS : 012-264 4483
FB : Khariatul Hakmah

Hanim Ramli
ID : 920931
Tel : 019-3187865
FB : http://www.facebook.com/hanim.dzulfadzlie

Subang Jaya/USJ

Raha Mohd Iskak (Raha)
ID : 909821
TEL: : 018-283 5816
FB: Raha Mohd Iskak
FB Page : Diary Nutrisi Mama
Blog : Diary Nutrisi Mama
Blog : http://ayudzul.blogspot.com

Zarith Sofia Ibrahim
ID : 914562
SMS/Whatsapp : 013-751 0028
FB : Zarith Sofia
Blog : Diari Ibu Zarith

Bandar Baru Bangi/Kajang

Syuri Hidayah binti Sangaji
ID : 910561
WhatsApp/SMS : 012-3685659
FB : http://www.facebook.com/syuri.hidayah

Shah Alam

Zefa Nor Asmara bt Jubir
ID : 909824
SMS/Whatsapp : 011-1153 7821
FB : Ibu Yusuf Dan Maryam
Blog : www.jemariasmara.blogspot.com

Norazian Ariffin (Kak Yan)
ID : 951432
SMS/Whatsapp : 019-394 6431
FB : Ibu Azri
FB Page : Kiosk Famili Sihat

Syafiq Raffiqin Liow
ID : 1124275
SMS/Whatsapp : 017-594 4911
FB : Syafiq Raffiqin Liow
FB Page : Nutrition Station

Aishatur Rashidah Mohamad
ID : 910567
Tel : 012-329 6185 (sms/whatapps)
FB : http://facebook.com/aisha.mohamad

Nur Shazwani Bt Mat Shayuti
ID : 914561
Tel : 012-3059528
FB : http://www.facebook.com/shazwanyshayuti

Siti Rodhiah Noor Binti Mohd Yaakub
ID: 933171
Tel:013-3889522
Fb: Ct Rodhiah Mohd Yaakub

Klang

Rahayu Abd Ghapal
ID : 915071
SMS/Whatsapp : 013-205 0607
FB : Rahayu Abd Ghapal
FB Page : Vitamin4u
Blog : Vitamin4uall.com

Azira othman
ID : 933172
Tel : 012-3691275
Fb : azira othman

Batang Kali

Nurazliaton Bashir
ID: 924021
Tel: 013-6791470
Fb: Azlealee Bashir

Banting

Ruzidah Binti Abdullah
ID : 933174
SMS/Whatsapp : 013-669 1930
FB : Ruzidah Abdullah
Blog : ruzidah.com
Blog : http://blogmamadayana.blogspot.com



WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR 


Damansara

Rosmawati Ahmad
ID :
SMS/Whatsapp : 019-367 3245
FB : Rosmawati Ahmad
FB Page : Ummi's Favorites
Blog : Coretan Ros Ahmad

Sungai Besi

Hazimah binti Hisamuddin
ID : 889840
WhatsApp/SMs : 013-3806940
FB : http://www.facebook.com/reezmacollection

Che Poziah Binti Haron
ID: 920932
Tel: 0133746646
Fb: http://www.facebook.com/che.geeche

Kuala Lumpur

Rosnah Samlee
ID : 909826
TEL : 017-3309588 (sms/whatapps pun bole)
Blog:http://roseanoora.blogspot.com/
FB :https://www.facebook.com/Rosssubki


TERENGGANU

Kerteh

Siti Ayu Zuati (Ayu)
ID: 889833
SMS/WhatsApp : 011-2112 1422
FB : Siti Ayu Zuati Jafri
Blog : www.yayansmum.com

Kuala Terengganu

Fara Salwa
ID : 891272
SMS/Whatsapp : 012-735 4137
FB : Fara Salwa
Blog : Joy & Honey

Nurdina bt. Ali
ID :889838
Tel :0164142979
FB: https://www.facebook.com/nurdina.ali?ref=tn_tnmn

Kemaman

Rafahiah Binti Haron
ID : 891271
Tel : 013-9605755

Paka

Norleana Binti Sulaiman (Yana)
ID : 909822
WhatsApp/SMS: 019-9220530
FB : http://www.facebook.com/norleana.sulaiman


KELANTAN

Kota Bharu

Faridah Binti Chalo (Ida)
ID: 891066
Tel : 010-760 4946
FB : Ida Chalo
FB Page : Kedai Vitamin Halal
Blog: www.kedaivitaminhalal.com
Blog : mamakembar blog

Aznira Bt Mat Jusoh@ Yusoff
ID : 891275
Tel : 012-9472033
FB : http://www.facebook.com/eiyra.yusoff88


SABAH

Kota Kinabalu

Rohaya Binti Chalo (Aya)
ID: 889835
Tel : 013-8633224
FB : Aya Chalo
FB Page: MyLittleMomo
Blog: My Little Momo
Blog : ayachalo.com

Yong Oi Chung @ Sylvia Yong
ID : 591956
SMS/Whatsapp : 014-355 9395
Fb : Sylvia Yong
FB Page : J&J Vitamin Shoppe

Noorhidayah A Kassim
ID : 892823
SMS/Whatsapp : 019-479 4947
FB : Hidayah A Kassim
FB Page : Kedai Vitamin Tuaran
Blog : hidayahkassim.com
Blog : vitamin2r1.com

Dayang Suhana
ID : 950481
SMS/Whatsapp : 014-952 0607
FB : Dayang Suhana
FB Page : Dz Shope
Blog : Ibu Zharif Qusyairi

Irayanti Mohamad
ID : 892829
SMS/Whatsapp : 016-831 5405
FB : Irs ShashaMom
FB Page : Mama Putri
Blog : www.mamaputri.com
Blog : Pretty Moms Diary

Patricia Tahir
ID : 950009
SMS/Whatsapp : 016-846 1332/016-810 6554
FB : Kuai Tahir-Balinu
FB Page : Sugar the Salt

Hazlinda Binti Misrah (Linda)
ID : 892010
TEL : 019-8726808
WhatsApp/SMS : 013-8108013
FB : Linda Misz

Imelia Asrie
ID : 931848
SMS/Whatsapp : 016-840 4851
FB : Imelia Asrie
FB Page : Ibu Naufal Shoppe

Suzuraini Sularso
ID : 948575
SMS/Whatsapp : 016-811 6579
FB : Suzu Raini

Norlelawati Tabam
ID : 931576
SMS/Whatsapp : 014-854 8194
FB : Elle De Laila

Hartini binti Kamis (Tinie)
ID : 891273
TEL : 012-824 3264 (sms/whatapps)
FB : http://www.facebook.com/hartini.kamis

Sermilah bt Hj Amir Bangsah
ID : 892391
Tel : 0168250952 (sms/whatsapp)
FB : http://www.facebook.com/milah.halim.7

Sri Rahayu Mohd Yussof
ID: 588947
WhatsApp/Sms: 019-5805105
FB page: http://www.facebook.com/YusraShoppe

Beaufort

Fardinawati Yusof (Dynas)
ID : 931575
SMS/Whatsapp : 011-2669 3906
FB : Aiman Rabbani
FB Page : Vitamin Beaufort

Papar

Nurul Afizah bt Ajis
ID : 893442
TEL : 014-681 0548
FB : Amyza Ajis

Sandakan

Anidah Kamsin
ID : 891274
SMS/Whatsapp : 016-584 2330
FB : Nida Syam
FB Page : www.facebook.com/luvlyladyshop
Blog : ibugojes.com


PERAK

Taiping

Nur Amani Busu ( Nur )
ID : 909823
FB : http://www.facebook.com/ciknuramani


PULAU PINANG 

Gelugor/Balik Pulau

Annaserra Jane (Jannah)
ID: 910562
WhatsApp/Sms: 017-4556648
Blog: http://kenariputih9727.blogspot.com
FB Fanpage: http://www.facebook.com/KenariPutih9727
FB : http://www.facebook.com/annaserra.jane


PAHANG

Raub

Normashanum Bt Jamil (hanum)
ID : 910563
TEL : 012-9854489
FB : http://www.facebook.com/normashanum jamil

Kuantan

Nurul Syahida Binti Ahmad Hazmi
ID : 933173
Tel : 019-7701608


SARAWAK

Sibu

Siti Salmiah Bt Jurid
ID : 910568
Tel : 013-2298867
Fb : https://www.facebook.com/ct.salmiah.31

Miri
Norhaniza binti Mohamad Kassim (Haniza)
ID: 914566
WhatsApp/Sms: 019-8203928
Blog: http://redninja11.blogspot.com
FB: Haniza Mohamad Kassim


JOHOR


Muar

Zulaikha binti Ali
ID : 1075383
SMS/Whatsapp : 018-316 4133
FB : Zulaikha Ali
Blog : www.ummuayyash.com

Haryani Muslimah
ID :
SMS/Whatsapp : 011-3232 4520
FB : Haryani Muslimah

Kluang

Nor Hidayah Nekmat
ID : 962615
SMS/Whatsapp : 013-399 4523
FB : Nor Hidayah Nekmat

Johor Bharu

Noor Syuhada Amir Hassan
ID : 1139539
SMS/Whatsapp : 019-219 8621
FB : Ummu Zuhayr
FB Page : Syifa's Gift
Blog : My World, My Joy

Nor Baiti
ID :
SMS/Whatsapp : 013-394 6178
FB : Byte Jannate
FB Page : Jannate Healthcare

Pontian

Fatiha Binti Ja'afar
ID: 914565
Tel: 012-7328920
Fb: Fatiha Jaafar

Batu Pahat
Nik Noor Firdaus Che Soleh (Nik)
ID:
WhatsApp/Sms: 011-9484888
FB page: http://www.facebook.com/NikiFirdausInStyle


NEGERI SEMBILAN

Jelebu

Siti Hajar binti Mohd Basir
ID: 891279
WhatsApp/SMS: 017-2609810
FB: Siti Hajar Mohd Basir


Sekiranya anda mahu tahu lebih lanjut mengenai bisnes ini dan ingin bersama-sama kumpulan Polaris kami, anda boleh klik DI SINI dan boleh mendapatkan borang keahlian DI SINI.


Di Polaris anda akan mendapat:

# 90% coaching secara online
# Tips dan panduan untuk memulakan bisnes Shaklee anda
# Tips dan panduan marketing
# Motivasi dan kata-kata semangat daripada Masters Shaklee (leaders Shaklee kumpulan Euphoria yang telah berjaya






Jadi, apa tunggu lagi? Orang yang mahu berjaya takkan bertangguh tangguh TETAPI sentiasa mengambil peluang yang ada di depan mata. Jom kita jadi wanita yang bebas kewangan!


(^_^)


Resepi ESP Shaklee Yang Patut Anda Cuba

1:40 AM 1 Comments A+ a-


Cepatnya masa berlalu. Rasanya macam baru je bulan ini bermula dengan promosi harga ESP yang PALING MURAH pada tahun ini. Semua dah tahu bulan Oktober ini adalah bulan promosi bagi ESP. Siapa tak beli bulan ni memang rugi besar. *Hehe*

Saya nak share resepi ESP yang selalu saya minum. Ternyata memang enak bangat ya ibuk-ibuk. Selalunya saya akan minum 3 kali sehari. 1 sudu setiap kali minum. Kebiasaannya saya akan mencampurkan dengan minuman kegemaran saya.

Tapikan dear-dear semua, kalau anda nak bancuh ESP ni, jangan bancuh menggunakan air panas ya.. Sebab ini akan memusnahkan protein yang terkandung di dalam ESP tu sendiri. A big NO-NO juga untuk diminum bersama minuman yang ada kafein. Jadi nak minum dengan apa? Jangan risau.. Mari saya bagi idea sikit nak minum denga apa..


* Apakah itu ESP? Sila KLIK SINI untuk info selanjutnya ya.


Resepi 1:

250ml susu kotak
1 sudu besar ESP
1 sudu besar Jus Kurma Power Root
Beberapa ketul ais batu

# Gabungan ESP, susu dan kurma memberikan anda rasa dan pengalaman yang tidak akan dapat dilupakan. Betul. Saya tak tipu *wink*

# Selalunya saya akan bancuh di awal pagi sebelum saya mengambil sarapan pagi.


Resepi 2:

250ml air masak
1 sudu besar ESP
1 sudu besar Sunquick

Beberapa ketul ais batu

# Campuran oren dan ESP ditambah dengan ais batu sangat-sangat refreshing! Lebih-lebih lagi bila diambil di waktu tengahari. Rasa macam sangat segar! Percayalah memang sedap. * 2 thumbs up!




Resepi 3:

250ml air suam
1 sudu besar ESP
2 sudu besar MILO


# Ini adalah resepi yang biasa saya minum sebelum melangkah ke alam mimpi *cewah!*. Membantu saya tidur lebih lena dan selesa.



Pengalaman saya:

# ESP memberikan tenaga dengan cepat - saya akan berasa segar dan bertenaga 

# ESP membantu saya dalam penghasilan susu ibu yang lebih pekat an lebih cepat - saya tak berani ambil 2 sudu sebelum tidur sebab selalunya baju saya selalu basah dan tak selesa bila bengkak susu keesokkan paginya

# ESP membantu penyerapan suplemen lain yang saya makan dengan lebih optimum - sebab ESP adalah protein dan protein adalah makanan kepada sel. Bila sel comel lote, maka sistem badan juga akan menjalankan tugasnya dengan lebih baik!

Sebenarnya ada baaaanyak lagi resepi ESP. Anda boleh mencuba mengikut kreativiti anda sendiri. Yang penting rasanya sedap bangat!

*Bukan saya sahaja yang suka ESP, suami saya pun sangat suka.


* Promosi ESP bulan ini masih berbaki 9 hari lagi. Bulan ini sangat murah tau. Kalau sebelum ini harga retail adalah RM160 termasuk kos pos tapi bulan ini much waaaayyy cheaper! Jadi tak payah fikir dua tiga kali. Marilah mari dapatkan 1 hari ini juga! Bagaimana caranya? Hubungi saya melalui maklumat di bawah tu.. (^_^)


Your Shaklee Independent Distributor; 

♥ Lin Chalo (ID 868992)
♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-338 6810
♥ Email: sweet.bonda@yahoo.com


TIPS MENAIKI KAPAL TERBANG BERSAMA ANAK KECIL

12:51 AM 0 Comments A+ a-


Saya nak share something yang biasa-biasa je hari ini. Tips bagaimana nak handle anak-anak kecil semasa menaiki kapal terbang. Tapi walaupun ianya biasa-biasa, tapi dalam keadaan tertentu kebanyakannya menjadi yang sangat LUAR BIASA bagi kita yang tak pernah ada pengalaman. Saya takde la pengalaman travel jauh-jauh. Paling jauh pun balik hometown saya kat Sabahku yang tercinta. *wink*. Perjalanan mengambil masa selama 2 jam ++ je. Tapi kalau anak meragam ya Allah.. Hanya Dia saja tempatku mengadu.. (^_^)

Nak kata saya selalu travel naik flight tu takde la. Tapi saya ada pengalaman bermacam ragam kerana anak saya berumur 7, 5, 3 dan 3 bulan (*wow! akak memang dah tua dik.. tapi hatiku tetap muda dan comel.. *haha)



Tips # 1 -
Sebelum menaiki kapal terbang, pastikan anak-anak anda semua telah selesai 'membuang' apa-apa yang patut. Tukar diapers, yang dah besar sila la ke washroom. Pastikan mereka selesa dan anda tidak perlu susah-susah untuk menemani anak anda ke toilet kapal terbang nanti. Si manja anda pun pasti selesa bila diapernya kering sekering-keringnya!



Tips # 2 - Pernah tak anda mengalami 'sakit telinga' apabila kapal terbang berlepas dan mendarat? Tak pernah? Kalau tak pernah anda memang bernasib baik. Tapi bagi yang pernah merasainya pasti tahu betapa 'azab'nya rasa tekanan kat telinga kan? Tips saya; saya akan membelikan anak-anak yang sudah besar sebiji lolipop setiap seorang. Jadi apabila mahu berlepas saya akan berikan pada mereka (dan mereka mesti sayang saya lebih2 sebab saya sangat jarang berikan junk food pada mereka *hehe) untuk mengelakkan mereka mengalami tekanan di bahagian telinga tu. Bagi bayi yang masih kecil, anda boleh direct feeding masa ni.



Tips # 3 - Untuk mengelakkan anak berasa bosan (dan tidak membuat sesuatu yang diluar jangka; menjerit2 sesuka hati atau bergaduh sesama sendiri *phew*) anda boleh sediakan mainan kegemaran ataupun bahan bacaan ataupun buku mewarna beserta colour pencil sekali. Bagi yang mempunyai ipad dan yang sejenis dengannya, anda boleh cas bateri penuh-penuh dan tayangkan rancangan kartun kegemaran anak anda.



Tips # 4 - Apabila anak ramai, saya akan berusaha meminimakan barang-barang yang perlu dibawa ke kabin. Jadi, sediakan 1 bag sahaja. Saya memang tak bawa handbag kalau ada 'handbag' kecil (baby saya la tu *hehe). Pastikan dalam beg tu ada diapers untuk si kecil, baju tukar untuk anak-anak yang besar sikit, botol air anak atau apa-apa sahaja yang mungkin diperlukan. Suami saya adalah penyelamat saya. Semua barang-barang yang diperlukan semua disumbat ke dalam bagpacknya. Senang hati saya. *Hehe

Rasanya itu je sedikit tips yang saya boleh kongsikan setakat ini. InsyaAllah lain kali saya kongsikan pula tips makan angin bersama anak-anak ya.. (^_^)




Mengapa Saya Jatuh Cinta Dengan ESP?

11:50 PM 0 Comments A+ a-


Sebelum saya mengenali ESP, saya memang anti minuman soya. Kenapa? Sebabnya semasa saya mengandungkan anak saya yang no 2, saya sangat beria untuk mendapatkan kulit anak yang halus mulus cantik dan putih. (Ya yang putih tu saya memang dapat.. tapi bukan sebab soya pun.. hehe). Jadi hampir setiap hari saya minum soya. Tetapi malangnya, anak saya yang kedua mempunyai kulit yang sangat sensitif. Ya benar. Sensitif.  Badan menjadi gatal-gatal. Ruam di kaki dan tangan. Lambat sikit tukar diaper kawasan tut akan naik ruam yang sangat teruk. Oh ya, di kepalanya juga ada kelemumur yang sangat teruk. Bukan setakat gatal-gatal sahaja yang dia ada tetapi kesannya juga terkena pada psikologinya. Setiap malam dia akan menangis-nagis sambil menggaru-garu kepalanya. Kadang-kadang sampai berdarah. Dia sukar untuk tersenyum dan ceria. Hati saya sedih. Anda pun sama juga kan kalau anak seperti ini?

Dipendekkan cerita, alhamdulillah, kini dia sudah berjaya mengatasi kesemua masalah tu. Bagaimana cara mengatasi saya tak nak cerita di sini sebab ini entry pasal ESP kan? *Hehe.

Ok, bagi yang tak tahu apakah ESP itu, anda boleh baca DI SINI. Ya, dan kalau anda perasan bulan ini di mana-mana sahaja kat FB semua orang sibuk promo ESP. Best sangat ke ESP ni? Ehh.. mestilah best.. Ni antara best seller kat Shaklee tau.. Kalau kesannya tak best takkan lah orang asyik beli, beli dan beli.. Kan? Kan? *Anda patut rasa rugi tak cuba ESP ni..

Ada banyak sebab untuk saya jatuh cinta dengan ESP ni. Saya start minum masa saya mengandungkan anak ke 4 saya. Alhamdulillah syukur sangat-sangat.. Baby Hasya kulitnya sangat cantik (walaupun gelap sikit macam saya hehe).. Sekarang dia dah 3 bulan dan sekalipun dia tak pernah kena rashes lagi. Betul. Saya tak tipu. Dan sekarang pun, kalau saya lambat tukar diapernya insyaAllah kulit dia masih lagi comel seperti biasa.

Selain daripada tu, minum ESP membuatkan saya rasa kenyang dan segar. Ini sangat penting bagi saya sebab kadang-kadang saya tak sempat makan tengahari. Saya bekerja dari rumah. Uruskan anak-anak. Masak, mandikan Hasya, basuh baju, iron baju, kemas rumah dan the list goes on. Apa yang saya sempat cuma minum ESP dengan minuman kegemaran saya dan saya mampu bertahan sehingga pukul 2 pm untuk menikmati lunch saya pula. *Dalam kes ini saya tidak berniat untuk diet ya. Sebab saya jenis badan yang memang dah halusss je. Tapi kalau anda mahu sesuatu yang boleh mengurangkan jumlah pengambilan makanan berat di waktu siang atau malam, yes minum ESP memang buatkan anda rasa kenyang. (Pesanan: Kalau nak berdiet jangan sesekali skip breakfast, lunch dan dinner ya. Ini bukan konsultasi untuk menguruskan badan).

Oh ya.. ESP juga membantu memekatkan susu saya. Saya baru bersalinkan Hasya 3 bulan yang lepas. Dalam masa pantang, Hasya kurang meragam. Dia menyusu sekejap sahaja dan tidur dengan lena. Mungkin anda berkata 'Memang la.. Sebab anak dia perempuan.. Baby girl memang minum sikit" Ya memang benar Hasya gegirl.. Tapi saya juga sudah mempunyai pengalaman 2 orang anak gadis sebelum ini. Dan ianya tidak sama dengan Hasya. Jadi saya memang berterima kasih pada ESP.. kerana membantu saya untuk menghasilkan susu badan yang pekat daripada sebelum ini.


"Ops! Saya pinjam logo 'I Heart Espana!"
Korang.. Satu fakta yang paling best pasal ESP ni ialah ianya adalah protein. Dan protein ni adalah asas kepada sel yang sihat. Sel badan akan bertukar setiap 90 hari. Manakala sel wajah dalam tempoh 21 hari. Sebab itu saya sangat rekemen bagi sesiapa yang mahu kulit cantik silalah consume ESP. Khasiatnya bukan sedikit. Banyak tau. Bila sel-sel sihat insyaAllah penyerapan vitamin lain yang anda ambil juga lebih optimum. Sebab tu saya syorkan sangat-sangat pada semua, kalau ada bajet lebih takde ruginya amalkan meminum ESP ni.


I heart ESP!

Psttt: Bulan Oktober adalah bulan promo untuk ESP. Mahu harga best? Kontek la saya ya..
(^_^)



*****

Your Shaklee Independent Distributor; 

♥ Lin Chalo (ID 868992)
♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810
♥ Blog: http://SweetBonda.blogspot.com/
♥ Email: sweet.bonda@yahoo.com





HB kembali normal, resdung, kulit kering & jerawat badan tiada lagi!

1:27 PM 0 Comments A+ a-


Hi semua! Haa.. sekarang ni dah tak boleh hi mommies aje. Sebab sejak dua menjak ni customers di SweetBonda ramai juga daripada adik-adik yang belum berkahwin (lelaki dan perempuan) yang suuuka sangat dengan Set D (Set Kecantikan). Dan saya percaya produk yang elok insyaAllah akan memberikan kesan yang elok juga. Sebab tu jangan beli suplemen sebarangan ya. Sekarang ni banyak sangat suplemen yang dijual secara online. Mahal-mahal pula tu. Kadang-kadang sampai mencekik darah pun ada. *Huhu*

Ok sebenarnya hari ni nak share testimoni daripada 2 orang customer saya yang cantik manis.. Puan Dhila dan juga Puan Hawa. Mereka berdua ni ada masalah yang lebih kurang sama; ada resdung, jerawat, dan ada masalah kulit yang sensitif.

Testimoni 1:

Puan Dhilla pernah sms saya bertanyakan suplemen yang sesuai untuk masalah yang dihadapinya. Dia mengandung dan mempunyai masalah resdung semenjak kecil. Tak boleh makan seafood dan sebagainya. Dalam masa yang sama dia mempunyai kulit yang kering dan jerawat pasir di badannya. Semenjak mengandung, keadaannya bertambah teruk. Dah berjumpa dengan doktor (doktor pakar ye) tapi keadaannya masih sama.








Jadi saya cadangkan Puan Dhila untuk mengambil Vitamin C, B Complex, Vitalea dan ESP (psssttt.. bulan ni ada promo untuk ESP tau. Hubungi saya untuk harga besttt sekarang juga! ^_^)

Dan alhamdulillah.. Kesannya positif dan HB nya juga kembali normal! (Bonus tu)


Assalam, sy nk share something..
pd 17/07/2012, sy ambil vitalea iron,vit b complex & vit c shaklee.
mulanye amik vit2 tu sbb mgandung kulit kering+gatal2, kulit sensitive teruk n Low HB.
government & private clinic ade bg pil iron (utk atase masalah low HB), tp sy xsesuai dgn iron yg diberi cz akn kne sembelit smpai 5hari n berak berdarah.
syukur.. skarang masalah kulit kering n jerawat badan beransur surut. tadi (10/9/2012) sy g klinik wt checkup mgandung, Hb sy dh normal. syukur la..
tp kebaikan vit2 yg sy ambil x berhenti kat situ je..
sbelum ni sy ade masalah resdung yg agk cronic.. xblh mkn seafood sgt especially udang..klu mkn, automatic mse tu jgk tekak,hidung, tlinga akn gtal.hidung akn berair n bersin yg truk smpai demam2 2hari.tekak akn sakit, tonsel pun naik.
tanpa disangka mse hari raya 19/08/2012 sy mkn udang sy dapati xde simptom allergy langsung. mlh sy mkn udang 4hari berturut2.
lpstu husb ajk pegi jln raya kat rompin.. sy mkn 3ekor udang galah (besar tau) alhamdulillah.. xde gatal2 spt yg kt ats tu.
mmg x sangka langsung..
tp sy rse mesti rajinla mkn vit2 ni ye cz blh dikatekn sy mmg xmiss mkn vit2 tu.

Testimoni 2:

Untuk testimoni kedua ni, kesnya lebih kurang sama dengan kes Puan Dhila. Puan Hawa menelefon saya dan mengatakan yang dia telah lama menghidap kulit yang sensitif (dalam 8 tahun). Puan Hawa telah mencuba pelbagai produk dan berjumpa dengan doktor pakar kulit untuk mendapatkan rawatan. Tapi malangnya masih belum boleh menyembuhkan masalah yang dihadapinya. Dalam masa yang sama juga Puan Hawa telah hampir 4 tahun berulang alik ke ENT untuk berjumpa doktor mengenai masalah resdungnya.

Saya cadangkan agar Puan Hawa mengambil Set D (Vitamin C, B Complex dan Vitamin E). Beberapa hari selepas memakan vitamin ini Puan Hawa menelefon saya menyatakan yang dia mengalami bengkak di muka dan asyik berulang ke tandas. Jangan risau ya semua. Itu adalah healing crisis ataupun krisis penyembuhan yang akan dialami oleh sesetengah individu yang menunjukkan badan mengalami tidakbalas terhadap suplemen yang dimakan. Dan tindakbalas yang berlaku sebenarnya adalah petanda yang baik. Jadi kalau anda mengalami healing crisis selepas consume suplemen, jangan panik. Teruskan memakan suplemen tersebut, minum air yang banyak, istiqamah dan jalankan kehidupan seperti biasa (^_^).

Berkat kesabaran Puan Hawa akhirnya beliau kini sudah bebas daripada masalah yang dihadapinya sejak bertahun-tahun lamanya. Dan kini beliau tidak perlu lagi berjumpa dengan doktor ENT! Memang seronok kan? Dan beliau juga sangat gembira dengan hasilnya sehinggakan mahu menjadi ahli Shaklee untuk berkongsi pengalaman ini bersama-sama keluarga dan teman-temannya! 
(^_^)




Saya juga berasa sangat gembira seandainya suplemen Shaklee ini mampu mempertingkatkan tahap kesihatan anda. Bukan hanya perlu cantik di luar tetapi sebenarnya dalaman juga perlu dijaga (bak kata orang, cantik dalaman mampu terpancar sehingga ke luar!)

Apa yang paling penting, makanlah suplemen yang selamat, semulajadi dan terbukti berkesan ya.

*****

Your Shaklee Independent Distributor; 
♥ Lin Chalo (ID 868992)
♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014 338 6810
♥ Blog: http://SweetBonda.blogspot.com/
♥ Email: sweet.bonda@yahoo.com