Kelebihan Daftar Keahlian Shaklee

2:08 AM 0 Comments A+ a-


surirumah 5 angka



Saya telah menyertai Shaklee semenjak Januari 2012 dan alhamdulillah kini saya sudah mampu untuk menjana pendapatan 5-angka; walaupun saya cuma beroperasi sepenuhnya daripada rumah sahaja. Saya akan menunjukkan kepada anda apakah kelebihan daftar keahlian Shaklee ini.

Di Shaklee, saya percaya setiap ahli Shaklee yang berdaftar mempunyai peluang yang sama rata untuk berjaya dan mampu untuk meraih pendapatan yang mereka idam-idamkan. Tiada kerja yang mudah di dunia ini. Bagi saya setiap kesusahan pasti akan disertai dengan kesenangan. Walaupun Shaklee ini adalah syarikat MLM, tetapi tidak ada istilah 'kaya cepat' ataupun 'di atas menindas yang di bawah'. Buktinya, sudah ramai yang berjaya dan sukses dengan bisnes ini. Anda boleh terus Bekerja Dari Rumah, Dan Menjadi Isteri, Ibu dan Businesswoman dalam masa yang sama!

Alhamdulillah Shaklee merupakan satu syarikat yang hebat & kukuh kerana selain mempunyai sistem yang adil, Shaklee juga mempunyai produk yang sangat berkualiti. Sebagai rujukan, anda boleh melihat website Shaklee Malaysia yang hebat ini.

Sistem yang adil - Dalam Shaklee, sekiranya anda bekerja kuat dan berusaha dengan gigih, anda mampu untuk meraih pendapatan yang lebih banyak daripada 'upline' anda ataupun menduduki 'rank' yang lebih tinggi daripada 'upline' anda. Ternyata bukan sistem piramid ataupun sistem yang menindas 'downline'. Ini bisnes anda, jadi terpulang kepada anda untuk bagaimana mahu memajukannya. 

Produk yang berkualiti - Produk Shaklee merupakan produk yang sentiasa SEMULAJADI, sentiasa SELAMAT dan sentiasa BERKESAN. Dan yang paling penting, ianya HALAL. Saban tahun, Shaklee membelanjakan berjuta-juta duit hanya untuk membuat kajian ke atas produknya. Jadi tidak hairanlah produk Shaklee sangat berkualiti dan dipercayai ramai.


Saya berminat. Bagaimana saya mahu menyertai Shaklee?


Sekiranya anda berminat untuk menjadi salah seorang ahli Shaklee dan ingin menyertai 'My Awesome Team - Polaris', anda boleh membayar menyertainya melalui: 

♥ Yuran Keahlian: 

i- Pendaftaran keahlian - RM 65 (Member Kit) + RM 10 (WM) / RM 20 (EM) Postage 

Atau 

ii- Pembelian 200UV - Keahlian PERCUMA 


Apakah Kelebihan Yang Saya Dapat Sekiranya Saya Menjadi Ahli Shaklee?

♥ Kelebihan Menjadi Ahli: 

ツ Keahlian seumur hidup* 

ツ Potongan harga produk Shaklee sehingga 30% 

ツ Peluang menjana pendapatan lumayan 
- Cash Bonus (Income 3-4-5 Angka) 
- Car Bonus 
- National - International/Umrah Convention (Percutian bertaraf 5 bintang) 


Apakah Kelebihan Sekiranya Saya Mendaftar Di Bawah Jaringan Kumpulan Polaris? (Di bawah bimbingan saya)

ツ Akses kepada group tertutup dan eksklusif di FB/WhatsApp: Polaris: Group khas untuk rakan bisnes kami: 

- Kelas bimbingan untuk memulakan perniagaan 
- Berkongsi tips/sharing dalam marketing, pengalaman rakan bisnes yang lain, product knowledge, cara konsultasi, motivasi dan sebagainya 
- Akses kepada group WhatsApp untuk memudahkan sebarang pertanyaan/kemusykilan 

ツ Group kami 'mesra-keluarga'

- Kebanyakan ahli group kami terdiri daripada ibu-ibu yang berusaha mahu meluangkan masa kepada keluarga. Setiap aktiviti/seminar yang dilakukan anak-anak dan suami tetap diutamakan. Dan dalam masa yang sama bisnes juga didahulukan! Ini adalah nadi dan sumber kejayaan kepada kami! ♥ 

♥♥ Kami sangat mengalu-alukan kepada yang benar-benar mahu meningkatkan kualiti kesihatan dan meningkatkan ekonomi keluarga

♥♥ Di dalam kumpulan kami sudah ramai yang berjaya dan sudah ramai yang telah/akan menjadi WAHM (Work-At-Home-Mom) dengan pendapatan 4-5 angka

♥♥ Bekerja cuma daripada rumah sambil menjaga & mengurus rumahtangga, suami dan anak-anak. 

♥♥ Yang PENTING sekali WAJIB ada sifat FOKUS, KEMAHUAN YANG TINGGI, BERSUNGGUH-SUNGGUH dan PERCAYA PADA DIRI SENDIRI. [Kami tidak menjanjikan anda income 3-4-5 angka sekiranya anda tidak ada sifat-sifat di atas]

Too good to be true??? 

Yes. Memang Shaklee sangat BEST kerana sudah ramai yang mampu menjana 5 angka walaupun hanya seorang SURIRUMAH! Anda boleh melihat ahli kumpulan kami yang gembira dan semakin sukses di Facebook kami. Semakin ramai yang berjaya bekerja sepenuhnya daripada rumah!

Jom sertai kami sekarang! 

Anda boleh add & PM saya di FB (Lin Chalo) untuk pertanyaan lebih lanjut ataupun boleh terus mengisi (Borang Keahlian Shaklee)


Your Shaklee Independent Distributor; 


♥ Lin Chalo & Alizal (ID 868992)
✆ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810 
✉ Email: sweet.bonda@yahoo.com

Set Bersalin Shaklee: Luka Cepat Sembuh, Badan Bertenaga & Susu Meriah!

2:56 PM 5 Comments A+ a-



Saya sangat yakin kini lebih ramai ibu-ibu di luar sana yang mempercayai akan keberkesanan suplemen Shaklee. Bukan sahaja untuk ibu menyusu tetapi untuk ibu selepas bersalin juga turut disediakan yang dikenali sebagai Set Bersalin Shaklee. Saya secara peribadi turut menggunakan set ini selepas saya bersalin (*di mana ada beberapa vitamin yang sedia ada adalah kesinambungan Set Ibu Hamil yang memang saya dah makan sebelum bersalin dan cuma menambah beberapa vitamin tambahan sahaja **jimat tau).

Saya sudah mempunyai 4 orang cahayamata. Kehamilan dan kelahiran yang ke-4 ini adalah benar-benar baby Shaklee kerana saya menggunakan 100% vitamin Shaklee semenjak mengandung sehinggalah berpantang.

Jujur saya katakan sepanjang kehamilan saya dapat mengawal berat badan saya, 70% sentiasa berasa cergas, dan yang paling penting HB saya sentiasa di tahap yang memberangsangkan! (Ketiga-tiga kehamilan sebelum ini saya mempunyai masalah HB rendah - dan lebih malang lagi saya alah pada iron!). Tetapi kehamilan ke-4 ini saya benar-benar bebas daripada masalah HB rendah. *Alhamdulillah* 

Ok berbalik pada Set Bersalin Shaklee (read: saya add on ESP, Omega Guard dan Ostematrix-saya amalkan sejak saya ambil Set Ibu Hamil) saya start makan since hari ketiga (hari pertama dan kedua saya masih di hospital - dan saya terlupa nak bawa suplemen saya ini). Alhamdulillah pengaliran susu lancar, anak saya lena tidur dan mekonium dapat dikeluarkan dengan baik, bowel movement juga ok (poo n pee sangat kerap - menunjukkan dia sihat dan mendapat susu saya sepenuhnya), emosi saya stabil dan gembira dengan persekitaran baru (pertambahan seorang lagi anak di samping 3 orang kanak-kanak lain yang masih memerlukan perhatian saya :P). Oh ya, saya juga tidak menghadapi masalah sembelit (ini kerja Ostematrix ^_~)

Ok jom kita lihat dulu apa yang ada dalam Set Bersalin Shaklee ni ya.

Set ini mengandungi:

1. B-Complex: Ia bertindak sebagai anti-stress, menstabilkan emosi, dan membantu mengelakkan kemurungan. *Membantu saya berasa tenang dan gembira :)

2. Vitamin C: Membantu dalam menyembuhkan luka-luka selepas bersalin, membantu dalam pembentukan kolagen dan membantu penyembuhan tisu-tisu sel akibat bersalin. *Bonus lagi boleh mencantikkan kulit :)

3. Vita-Lea (Multivitamin + Iron): Ketika kita bersalin kita kehilangan jumlah darah yang agak banyak. Maka iron sangat penting. Selain daripada itu, ia mengandungi multivitamin yang terdiri daripada pelbagai kumpulan mineral dan vitamin yang sangat diperlukan oleh badan lebih-lebih lagi pemakanan di dalam pantang adalah agak terhad. Maka Vita-Lea boleh membantu badan kita mendapatkan sumber vitamin dan mineral yang tidak dapat diperolehi melalui pemakanan yang seimbang sewaktu berpantang.

4. Zinc Complex: Zinc sangat-sangat membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka-luka selepas bersalin. Bagi yang bersalin melalui pembedahan Zink adalah antara vitamin yang sangat penting. *Bonus: Ia juga membantu untuk mengelakkan keguguran rambut, mencantikkan kuku.

Sekiranya mommies ada bajet lebih, saya sangat-sangat rekemen untuk membeli ESP, OsteMatrix dan Alfalfa sekali. Sebenarnya kalau mommies ambil full set, kesemua set ini boleh diteruskan sebagai Set Ibu Menyusu pula (selepas habis tempoh berpantang). Boleh baca pengalaman saya [Set Bersalin Shaklee: Pengalaman Saya Berpantang Bersama Shaklee]. Jadi anda tak akan rugi punya kalau beli full set. Malahan anda memberikan yang TERBAIK BUAT DIRI ANDA dan SI COMEL ANDA. Anda sihat dan ceria, bayi juga sihat dan kurang meragam (mendapat khasiat melalui susu anda), dan si ayah juga pasti gembira kerana suri dan buah hatinya sentiasa dalam keadaan sihat walafiat - in fact, anda boleh berkongsi suplemen ini bersama suami anda! Pendek kata memang berbaloi-baloi (^_~)

Ok jom kita lihat serba sedikit apakah manfaat ESP, OsteMatrix dan Alfalfa. 



* Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai ESP DI SINI *

- Kebiasaannya, saya memang menggalakkan customer saya untuk membeli ESP sebagai pelengkap kepada suplemen yang mereka dah beli. Kenapa? Kerana dengan pengambilan ESP, penyerapan vitamin-vitamin tersebut lebih optimum.

Jom kita baca lebih lanjut mengenai ESP ini. Sumber Hadhatina

KENAPA ESP NI BEST SANGAT!

  1. Sbb PROTEIN ADALAH MAKANAN TERPENTING UNTUK TUBUH MANUSIA. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibodi, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  2. APA yg BEST tentang ESP ? Merupakan sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian. Berasaskan tumbuh- tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol dan TERBUKTI SECARA KLINIKAL dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, di samping membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormon yang sempurna. ESP juga membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah. Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.
  3. Kelebihan ESP dalam menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri, membantu hilangkan parut jerawat di muka, memberi tenaga berpanjangan, menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan. ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  4. Pengambilan ESP bersama suplemen-suplemen lain amat membantu dalam meng'optimum'kan kadar penyerapan nutrien suplemen-suplemen tersebut ke dalam tubuh kita .. senang kata, kesan pengambilan vitamin/mineral akan lebih efektif bersama pengambilan ESP (reason : baca point nombor satu tu semula)
So, apa kata anda? Paling mudah pun jika anda faham point terakhir tu - protein yang lengkap, yang baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. Sebab tu, seeloknya dalam setiap program/ pekej kesihatan yang anda ambil, disarankan mengambil ESP.


Best kan? Pendek kata, susu pekat - bayi kenyang + kulit cantik dan gebu lagi *wink*



- Ostematrix Shaklee membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Semasa pantang kita turut menyusukan anak kita, so ibu-ibu pasti memerlukan kalsium tambahan melebihi wanita biasa. Selain itu, OsteMatrix Shaklee ini lebih istimewa kerana dilengkapi dengan Magnesium dan Vitamin D. Magnesium 'bertanggungjawab menggabungkan' kalsium ke dalam tulang dan Vitamin D pula membantu dalam penyerapan kalsium dengan optimum. OsteMatrix Shaklee juga membantu tidur ibu lebih lena dan bangun dengan segar keesokkan harinya. Selain itu, ia turut membantu mengelak masalah sembelit. 


- Alfalfa merupakan herba yang sangat banyak manfaatnya. Namun bagi ibu yang baru lepas bersalin ia membantu dalam memulihkan urat selepas bersalin, bertindak seperti kacip fatimah (mengetatkan apa-apa yang longgar *wink*, membesar dan menegangkan payudara dan juga sebagai milk booster

Sedikit testimoni untuk dikongsikan bersama:

* Klik untuk lebih jelas *

------------------------------
Berminat mahu mendapatkan Set Bersalin Shaklee? 

Hubungi saya sekarang juga dan anda bakal mendapat:

- Konsultasi Percuma (selagi anda menjadi customer saya)
- Akses ke kumpulan customer yang hebat di Facebook
- Akses ke kumpulan customer saya di WhatsApp (untuk mendapatkan promo TERKINI dan HEBAT)


Your Shaklee Independent Distributor; 

♥ Lin Chalo (ID 868992)
♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810

Elakkan SEMBELIT dan PERUT BUNCIT dengan Shaklee!

11:59 AM 1 Comments A+ a-


Alhamdulillah. Hari ini sudah hari ke 4 kita berpuasa dalam bulan Ramadhan yang penuh berkat ini. Semoga amalan berpuasa kita dapat dilakukan dengan penuh kecintaan dan juga semestinya penuh bertenaga. Saya yakin ramai yang mengamalkan sumber protien ESP Shaklee untuk kekal bertenaga kan? Belum mencuba? Cubalah minum ESP semasa bersahur insyaAllah anda akan lebih bertenaga dan tidak mudah letih semasa berpuasa. Cuba tau.. :D

Saya yakin, sekiranya anda tidak mengamalkan pemakanan yang seimbang dan mengambil air masak yang mencukupi semasa berbuka dan sahur, anda pasti akan mengalami SEMBELIT dan masalah penghadaman yang lain. Ramai yang mengambil kesempatan untuk menurunkan berat badan di bulan Ramadhan ini, maklumlah tak perlu makan di siang hari kan.. Dan secara tak langsung mengabaikan pemakanan yang seimbang.. Ramai antara kita tidak sedar bahawa amalan pemakanan seperti ini menyumbang kepada SEMBELIT dan masalah yang lain..

Di Shaklee, kami ada beberapa produk yang boleh membantu anda untuk mengelak SEMBELIT, mengurangkan PERUT BUNCIT dan juga secara tidak langsung membantu penurunan badan dengan cara yang selamat. InsyaAllah secara selamat kerana kesemua suplemen ini berasaskan sumber semulajadi dan semestinya bukan sintetik! :D

elak sembelit, detox usus, diet, slimming
1) Herblax

- Sesuai diambil oleh lelaki dan wanita
- Produk yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi
- Mengandungi 9 herba semulajadi dan menggalakkan pembersihan secara lembut dan terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan dalam jangka masa panjang
- Ia membantu untuk mengelakkan sembelit 
- Membantu pembersihan usus dan detoks
- Meningkatkan pelawasan pada sistem pencernaan
- Membantu mengempiskan perut
- Diambil setiap hujung minggu sahaja
Tidak sesuai untuk ibu menyusu (untuk ibu menyusu anda boleh mengambil ALFALFA)

milk booster ibu menyusu, elak sembelit

2) Alfalfa

- Selain membantu dalam sistem pelawasan, Alfalfa juga membantu dalam pelawasan
- Turut bertindak sebagai kacip fatimah kepada wanita
- Turut membantu sebagai 'milk booster' untuk ibu yang menyusukan
- Diambil setiap hari

3) Lecithin

- Penting dalam proses pembuangan lemak di dalam badan
- Ia adalah 'pengemulsi semulajadi' yang membantu memecahkan lemak dan menghalang lemak daripada melekat di dinding membrane
- Antara produk yang banyak membantu dalam proses penurunan berat badan
ostematrix shaklee, kalsium, elak sembelit

4) Ostematrix

- Ostematrix Shaklee terdiri daripada kalsium, magnesium dan vitamin D
- Bagi wanita yang berpantang, ramai yang mengamalkan Ostematrix untuk mengelakkan sembelit
- Selain itu ia membantu untuk kita lebih mudah bangun di pagi hari

Sekiranya anda benar-benar mahu mengatasi masalah sembelit dan sistem percernaan yang kurang lawas saya sangat mengesyorkan untuk mengambil keempat-empat suplemen di atas. Bukan hanya membantu mengelakkan sembelit tetapi turut membantu membersihkan usus besar dan seterusnya mampu membantu penyerapan vitamin-vitamin lain dengan lebih maksimum.

Berminat untuk mengetahui lebih lanjut? Jom hubungi saya untuk harga yang super menarik.. :D

Your Shaklee Independent Distributor;

- Lin Chalo (ID 868992)
- SMS/WhatsApp (preferred): 014-3386810
- Facebook: SweetBonda
- Email: sweet.bonda@yahoo.com