Tips Mahu Menjadi Ibu Yang Bertenaga Dan Tak Mudah Letih Supaya Senang Nak Menguruskan Anak-Anak

1:13 AM 0 Comments A+ a-

tips tak mudah letih


Setelah kita berkahwin dan mempunyai cahayamata, lifestyle kita akan bertukar hampir 360 darjah. Lebih-lebih lagi kalau mempunyai anak yang ramai. Rutin seharian sangat sibuk dan kadang-kadang kita tak cukup tidur dan tidak ada masa untuk berehat dek kerana menguruskan rumahtangga, suami dan anak-anak. Itu belum lagi ditambah dengan kerja ofis sekiranya kita bekerja.

Selain daripada kesibukan setiap hari, sebenarnya kebanyakan ibu-ibu mengalami kekurangan nutrisi dan vitamin yang diperlukan oleh tubuh. Contoh yang paling mudah ialah apabila kita tidak mengambil makanan berkhasiat setiap hari. Selain daripada itu, seorang wanita yang telah bersalin juga memerlukan masa untuk menggantikan semula nutrisi yang hilang semasa mengandung dan melahirkan anak sebelum ini. Perasan tak semasa mengandung dan selepas melahirkan anak, doktor membekalkan kita suplemen dan vitamin supaya kita cepat sembuh dan kuat.

SweetBonda percaya ramai antara kita yang pandang enteng mengenai kesihatan diri. Tetapi tak kurang juga yang sangat mementingkan diri lebih-lebih lagi memikirkan anak-anak yang masih kecil dan memerlukan kita untuk membesar.

Okay ini ada sedikit panduan buat kita semua. Ada beberapa suplemen yang boleh membantu anda untuk sentiasa bertenaga dan tak mudah letih dalam membuat tugasan seharian.

1- B Complex

- B Complex sangat penting sebab vitamin ini membantu kita untuk melancarkan peredaran darah dan ia membantu darah mengangkut oksigen ke seluruh badan. Selain daripada itu, sekiranya diambil di waktu pagi, ia akan membantu anda untuk kurang stress tau.

2- Vitalea

- Vitalea adalah suplemen multivitamin yang sangat penting lebih-lebih lagi terhadap wanita yang baru lepas bersalin. Kenapa? Kerana ia membantu meningkatkan HB dalam darah kita. Kalau anda selalu rasa pening, letih.. Anda memang sangat perlukan Vitalea ni. Sangat recommended sekiranya anda aneamia ataupun mudah sangat rasa letih.

3- ESP

- ESP ni adalah soya protien. Ramai yang salah anggap ESP ni sama macam susu soya di luar sana. Jangan silap ya. ESP ada 2 jenis; GMO (Genetically Modified Organisms) - iaitu yang berubah secara genetik, dan juga NON-GMO (Non-Genetically Modified Organisms) - bahan makanan yang ori tak campur apa-apa bahan kimia. So, ESP Shaklee ni ialah NON-GMO. Dan cara penyediannya pun lain daripada soya biasa.

- Yang bagusnya ESP ni sebab dia melepaskan gula perlahan-lahan dalam badan. Jadi, kita pun kekal mendapat tenaga. Sebab tu ramai yang berrrrtenaga selepas mengambil ESP. Kalau tak percaya, kebanyakan ibu-ibu mengambil ESP semasa berpuasa. Kenapa? Sebab ia membantu ibu-ibu kekal bertenaga dan kurang lapar sepanjang hari berpuasa.
- Bonus, kalau amalkan ESP ni kulit memang sangat cantik tau sebabnya dia meghasilkan sel-sel baru yang cantik dan sihat.. Jadi nampak la dari kulit yang gebu dan halus mulus.. Bonus tu.. 

4- Cinch Tea

- Okay Cinch Tea ni memang sangat sesuai bagi ibu yang nak kurangkan ngantuk semasa kerja. Sebab tu ramai dah yang bertukar kepada Cinch Tea daripada mengamalkan kafein. Banyak testimoni mengatakan mereka akan berasa segar selepas minum Cinch Tea.

- Bonus, kalau amalkan Cinch Tea ni ia akan membantu meningkatkan metabolisme. Nak bertenaga terus boleh jadi slim. Haa.. bonus kan?
tips tak mudah letih

Jadi ini adalah antara suplemen yang ramai ibu-ibu di luar sana amalkan. Paling penting suplemen ni tan memberikan kesan yang buruk tetapi memberikan kesan yang positif dan best.

Bayangkan kita sentiasa bertenaga dalam menguruskan anak-anak. Pasti mood kita akan sentiasa ceria, tak mudah stress bila anak-anak buat hal. Tak mudah sensitif bila suami mengusik. Dan paling penting, semua kerja boleh beres tanpa rasa penat dan letih yang melampau.

Hargai kehidupan kita sebagai suri dalam keluarga kita sendiri. Hargai masa yang ada dan cuba untuk menjadi sebaik-baik ibu, isteri dan pengurus rumah yang cemerlang.

Apalah sangat harga suplemen ini berbanding dengan kebahagiaan di dalam rumahtangga kan.

Sementara anak-anak masih kecil, kita jaga dan didik mereka sebaik mungkin dan tinggalkan memori yang indah-indah sahaja buat mereka apabila kita tiada kelak.

Jadi, kalau nak rasai perbezaannya menjadi ibu yang bertenaga, ceria dan tak mudah letih lagi anda mesti miliki suplemen yang disebutkan tadi dan insyaAllah anda pasti takkan menyesal!


Berminat untuk mencuba produk ini? Hubungi kami sekarang ya! Kami sedia membantu anda.

order produk shaklee

Tunggu!

Alang-alang membeli tidakkah anda ingin mengetahui manfaat sekiranya menjadi ahli Shaklee?

Klik banner di bawah sekarang. Kami akan membantu anda mengetahui segala kelebihan menjadi ahli Shaklee dari A-Z yang perlu anda tahu! 

                                          


Luv,