Hurry!! You might be the lucky Bonda!!

12:52 AM 47 Comments A+ a-




Assalamualaikum & hai! *wink*
Salam perkenalan ya! Okay, ni 1st time buat giveaway.. Jadi nama contest ni pun "SweetBonda.Com 1st Giveaway.."
Giveaway ni dibuat julung2 kalinya oleh saya sebab saya baru buka webstore saya ni.. Sila la terima saya di alam membeli belah anda ya.. *ngee*

Okay, cara nak dapat hadiah2 menarik yang pasti membuatkan anda tertarik adalah teramat senang..

Caranya? Okay.. sila baca satu persatu ya..

1. Sila pandang ke sebelah kanan anda.. Atas sikit.. Okay.. Nampak tak itu banner SweetBonda.Com? Hehe.. Dengan hormatnye saya harap anda dapat 'copy & paste' banner tersebut di blog anda yang comel itu.. (dan biarkan ia di situ selama2nya.. *ihiks*)

2. Silalah menjadi 'Follower' saya yang terhormat..

3. Anda hendaklah membuat satu entri di blog anda tentang.. "Saya adalah Sweet Bonda kerana..."(buat yang dah berkahwin dan mempunyai anak) ataupun "Saya akan menjadi Sweet Bonda kerana..."(bagi yang baru/sudah berkahwin tetapi belum lagi mempunyai anak ataupun si anak dara.. *hehe*)
-Sila jadikan post anda ini 'sticky post ' di blog anda sehingga 5hb Mei 2010 ya..

4. Pastu tinggalkan mesej anda di ruangan komen di bawah entri ini (Nama, link blog anda, dan entri seperti yg di no. 3 tadi tu ye..)

5. Emel juga di sweet.bonda@yahoo.com semua yang saya minta di no.4

6. Selepas tu anda boleh teruskan kehidupan rutin anda dengan tenang dan gembira dan menanti keputusan contest ini pada 8hb Mei 2010.. (Contest ini akan berakhir pada pukul 12mlm 5hb Mei 2010)

7. Oh ya! Hampir terlupa... pemenang akan dipilih berdasarkan entri yang dirasakan paling menarik, kreatif, dan mencuit perasaan ya.. (dan yang mengikut semua syarat2 di atas dengan ikhlas dan tawaduk.. *huhu*) Judgesnya adalah rahsia.. but still terdiri daripada ibu2 yang mempunyai hati yang penuh dengan kasih dan sayang.. *wink lagi!*

Wah! Sungguh banyak syarat2 yang saya letak? *Sigh* Maafkan saya.. Ini adalah demi kemaslahatan webstore saya ini.. InsyaAllah.. Tetapi.. Jangan risau ya.. Saya akan membalas penat lelah anda dengan hadiah2 yang memang gilang gemilang sekali.. Tak percaya? You better believe it.. *ihiks*

Pemenang Pertama yang amat bertuah akan mendapat... tadaaaa..
(ya benar.. tiada yang benar melainkan yang benarrr belaka..)



Satu set lengkap pam Medela Harmony worth RM199..
(I really love this pump!! Amat senang diguna.. di waktu susah dan senangku..)


Pemenang Kedua pula akan mendapat...


Yada! yada! yada!
Satu set Bengkung Roda Mia worth RM50..
(I love this too..)

Tempat ketiga tak de ye.. Tapi ada 3 orang pemenang saguhati.. Dan hadiah2nya ialah.. Jeng.. jeng..

Saguhati 1:
(2 biji Storage Bottle 4oz Safety Plus)
Sesuai untuk EBM..

Saguhati 2:
(1 trial box of Cocoa Collagen Power Plus = 10 sachets)
*Kembalikan keperawananmu! Produk yang dasattt.. *hehe*
PERHATIAN - TIDAK SESUAI BAGI IBU YANG MENGANDUNG!

Saguhati 3:
(Buku Panduan Penyusuan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya)
-A must have book! Very useful for newbies..

*PERHATIAN: Penganjur berhak untuk menukar hadiah di atas dengan hadiah lain yg sama nilainya seandainya pada hari kejadian stok tidak ada dalam tangan atau kata lain stok dah habis.. *sigh*

Jadi, apa tunggu lagi? Bertindak lah sekarang sebelum semuanya terlambat.. *wink, wink,wink* Gudlak Bondas!

47 Sweet Bonda berkata-kata

Write Sweet Bonda berkata-kata
Lin Chalo
AUTHOR
Saturday, April 03, 2010 delete

Okay ya.. Jangan lupa letak nama anda, link ke blog anda dan juga entri anda yang best tu di sini.. Jangan lupa.. pemenang adalah yang mengikuti semua syarat2 di atas dengan ikhlas dan tawaduk.. *hehe*

Reply
avatar
::Mamalyna::
AUTHOR
Saturday, April 03, 2010 delete

Salam perkenalan, saya join giveaway...ni link saya

Nama : Izan aka MamaLyna

http://ejanblog.blogspot.com/2010/04/sweetbondacom-1st-giveaway.html

tq so much!!!

Reply
avatar
Nurulhuda
AUTHOR
Sunday, April 04, 2010 delete

Salam...

Mintak2 menang lah...ehehehe

Nama:Nurulhuda
Nama blog:http//90home.blogspot.com/

thanks!

Reply
avatar
eikasyaza
AUTHOR
Sunday, April 04, 2010 delete

Nama : Nur Afeeka Syaza Ishak

Link : http://eikasyaza85.blogspot.com/2010/04
/sweetbondacom-1st-giveaway.html

Harap2 ade rezeki..thanxs ye

Reply
avatar
Monday, April 05, 2010 delete

Salam Leen,
Nama: Norafesa Binti Shaharuddin

Link: http://norafesa.blogspot.com/2010/04/sweetbonda-1st-giveaway.html

Entry: "Saya adalah Sweet Bonda kerana ... alhamdulillah saya kini bahagia dengan 3 anugerah Allah yang sweet-sweet belaka... dalam susah dan senang, saya berusaha memberikan yang terbaik untuk Anis, Eiman & Arissa... pahit manis, suka duka, tawa dan tangis telah saya harungi selama ini hanya Allah yang mengerti dan akan terus saya lalui demi mereka bertiga... membesarkan mereka dalam suasana yang 'not-so-pro-breastfeeding' mencabar kekuatan emosi, namun atas rahmatNya... ketiga-tiga dapat merasa nikmat susu ibu yang merupakan 'the sweetest gift' dari seorang bonda kepada zuriatnya... walau terpaksa berkorban masa, wang dan bentuk badan *ececececeh*... sesungguhnya pemberian terindah itu bakal membawa kemanisan dalam hidup saya dan anak-anak pada masa hadapan kelak, Insya Allah :) ...yang pasti, ianya salah satu ibadah yang amat mulia di sisi Allah"

Thanks ya... all the best to your biz :)

Reply
avatar
mrs. yaya
AUTHOR
Monday, April 05, 2010 delete

Salam kak lin,

Nama: Aya Chalo
Link: http://bernafaslah.blogspot.com/2010/04/sweet-bonda-sticky-post.html

Harap2 aku menang.. hehe..

Reply
avatar
Widurisha
AUTHOR
Wednesday, April 07, 2010 delete

Salam kak,
saya nak join juga.
Ni info saya;

Nama : Shahariah Abdul Rahman
Link entry : http://hanyacontest.blogspot.com/2010/04/sweetbondacom-1st-giveaway.html

Jemput datang visit yer...

Thanks kak.
widurisha

Reply
avatar
Zarith
AUTHOR
Wednesday, April 07, 2010 delete

salam saya dah join ini linknya
http://zarithzarudin.blogspot.com/2010/04/contest-sweet-bonda.html

Reply
avatar
Zarith
AUTHOR
Wednesday, April 07, 2010 delete

Nama: Zamaney Ismail
http://zarithzarudin.blogspot.com/2010/04/contest-sweet-bonda.html

Reply
avatar
Wednesday, April 07, 2010 delete

Nama: Aishah
Entry: http://aishah-megahasz.blogspot.com/2010/04/sweetbondacom-giveaway.html

Reply
avatar
MyRule
AUTHOR
Thursday, April 08, 2010 delete

Dah send..

Myrule

http://myrule-myrule.blogspot.com/2010/04/saya-akan-menjadi-sweet-bonda-kerana.html

Reply
avatar
Farah Ikin
AUTHOR
Friday, April 09, 2010 delete

Salam....

kak..jemput yer singgah dan sila bagi markah pada esei saya ye!!..*ngee**

Nama panggilan: Ikin

Link :http://farah-ikin.blogspot.com/2010/04/sweetbondacom-1st-giveaway.html

Reply
avatar
b.O.n.d.a
AUTHOR
Friday, April 09, 2010 delete

hi sweetbOnda!
saya pun bOnda gak! =D

esOk insya Allah saya sediakan entry yea..nak jOin jugak nih!!! nak buat sekarang namun apakan daya..skrg dah 3am and esOk saya ada meeting!

see yOu 2mOrrO =)

Reply
avatar
b.O.n.d.a
AUTHOR
Friday, April 09, 2010 delete

hi Lin a.k.a sweet bOnda!!

ini entry dari bOnda ye =)

http://member2bonda.blogspot.com/2010/04/sweetbondacom-1st-giveaway.html

sudilah jOin giveaway dari bOnda pula ye ;)
sila terjah blOg rasmi bOnda @ TINTA CYBER BONDA =)

hadiah menarik dari Dubai tau
=)

Reply
avatar
Siti
AUTHOR
Friday, April 09, 2010 delete

salam kenal.
siti dah join. sila cek yer.

http://sitiblogcontest.blogspot.com/2010/04/sweetbondacom-1st-giveaway.html

Reply
avatar
Dhia
AUTHOR
Monday, April 12, 2010 delete

Salam..
Bestnye klu dpt 1st price tu...dh lama ngidam

Nama:Aishah

Blog:http://kidzonlineshop.blogspot.com/search/label/Contest

Entry:
Saya adalah SweetBonda kerana saya isteri dan ibu kepada 4 org anak yang sangat comel.Saya sentiasa ingin yang terbaik untuk anak2.Walaupun sibuk saya tetap menyusukan anak saya dengan susu ibu.Saya belajar dari kesilapan lalu ketika cuba menyusukan anak pertama.Saya sangkakan saya kurang susu.Rupanya teknik penyusuan saya yang tak betul.Atas nasihat dan tunjuk ajar dari rakan akhirnya saya berjaya jugak.Walaupun bekerja, saya tetap membekalkan anak di rumah dengan susu ibu.Saya puas melihat anak membesar dengan sihat,aktif dan bijak.Saya berdoa supaya kami tetap menjadi satu keluarga sampai bila2...semoga menjadi anak yg soleh dan solehah.Doa mama sentiasa mengiringi sepanjang perjalanan hidup kalian...muah...

Reply
avatar
angah`izza
AUTHOR
Monday, April 12, 2010 delete

Assalamu'alaikum..hye kak lin chalo, Izza nak join gak contest ni, maner tau ade rezeki utk menang.. :) ini link entry Izza ok,

Nama: angahizza
link: http://angahizza.blogspot.com/2010/04/saya-adalah-sweet-bonda-kerana.html

Reply
avatar
- Suraya -
AUTHOR
Monday, April 12, 2010 delete

Salam.
Saya dah join....

Nama: Suraya
link: http://suraya78.blogspot.com/2010/04/contest-sweet-bonda.html

Entry:
Saya adalah Sweet Bonda kerana saya mempunyai tiga orang cahaya mata, 2 putera seorang puteri. Yang sulung bernama Putera Danial berumur 8 tahun, yang kedua bernama Putera Safwan berumur 5 tahun dan puteri bongsu bernama Puteri Dayana berumur 9 bulan. Alhamdullilah kehidupan saya seorang isteri dan ibu kepada anak-anak sangat membahagiakan. Saya juga amat bersyukur dan berbesar hati kerana ketiga-tiga anak saya mendapat susu ibu sepenuhnya. Walaupun saya berulang alik dari Seremban ke Kuala Lumpur untuk bekerja, tetapi anak-anak tetap mendapat bekalan susu dari saya. Saya akan pastikan bekalan susu yang saya tinggal mencukupi buat mereka. Alhamdulillah, kedua-dua putera saya amat menyayangi dan mendengar kata. Pelajarannya juga amat memberangsangkan. Sekarang puteri saya masih lagi menyusu badan. Semoga apa yang ibu hajati suatu hari nanti pasti akan tercapai. Ibu bangga memiliki anak-anak seperti kalian.

Reply
avatar
Putri Farisha
AUTHOR
Monday, April 12, 2010 delete

hai...saye dah join...ni link saye...

http://putrifarisha-kesayangan.blogspot.com/2010/04/sweetbondacom-1st-giveaway.html

Reply
avatar
~dYaHaHa~
AUTHOR
Wednesday, April 14, 2010 delete

salam..nak join...ni url saye..

http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2010/04/sweetbondacom-1st-giveaway.html

thanx...

Reply
avatar
Sunday, April 18, 2010 delete

salam kak lin...
saya dah join..
harap sudah memenuhi syarat2 kak lin..

nama : Nurliyana binti Uzir
link blog : http://honeysour00.blogspot.com

" Saya adalah Sweet Bonda kerana syukur alhamdulillah tanggal 11 Mac 2010 yg lalu, setelah berjuang antara hidup dan mati, maka lahirlah seorang putera yang sangat comel dan dinanti2kan dalam hidup saya dan suami. Gembira, terharu yang sangat tak terhingga. Setelah 9 bulan saya mmbawa perut ke sana ke sini, selamat juga saya melahirkannya. Kami berikan putera itu nama Muhammad dani Emir yang bermaksud seorang pakar nisbah yang terpuji mudah mudahan pabila ia besar nanti akan mnjadi manusia yang berguna kepada agama, bangsa dan negara tak lupa juga kpd ibu bapanya. Kelahirannya membawa sinar kebahagian kepada saya dan suami. Kami sentiasa inginkan yang terbaik utknya. Maka dengan itu, saya telah membuat keputusan utk menyusukan Dani dengan susu ibu. Susu yang tiada tandinganya di dunia. Susu yang terbaik di dunia. Sesuatu yang sangat isitimewa Allah berikan nikmat kepada hambaNya. Saya akan pastikan bekalan susu sentiasa mencukupi buatnya sehinggalah umurnya 2 tahun. Semoga Allah permudahkan segala urusanku. Amin..."

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Reply
avatar
myheart
AUTHOR
Tuesday, April 20, 2010 delete

Salam..

Penyertaan sy

Fitriah,

http://sweetbonda.blogspot.com/2010/04/hurry-you-might-be-lucky-bonda.html

thanks..=)

Reply
avatar
SaRaa
AUTHOR
Wednesday, April 21, 2010 delete

salam kenal..

saya pun dh join..sila lah visit saya yea :)

http://saradiaries.blogspot.com/2010/04/saya-adalah-sweet-bonda.html

TQ!!

Reply
avatar
myheart
AUTHOR
Thursday, April 22, 2010 delete

alamak, sy silap bg url..hehehe

http://azhafi-83.blogspot.com/2010/04/sweet-bonda-first-give-away.html

tp kak dah komen pon kat blog sy kan..hehehe..thanks kak..

Reply
avatar
LyanaRusli
AUTHOR
Tuesday, April 27, 2010 delete

Salam nak join jgak...

http://www.facebook.com/profile.php?id=1013865123&v=wall&story_fbid=1397309845467#!/profile.php?id=1152512837&ref=profile

Reply
avatar
Rozita
AUTHOR
Thursday, April 29, 2010 delete

salam lin,
akak nak join gak...aim for your Medela Harmony yang cute miut tu....leh la yek?

ni entry akak ye lin...
http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2010/04/sweet-bonda-hurry-you-might-be-lucky.html

Reply
avatar
Rozita
AUTHOR
Thursday, April 29, 2010 delete

opss lupa lak nak letak entry akak sekali...ni entrynya ye dik..

salam...wah..terkejut..terkujat?

mesti korang tengok tajuk pun pelik kan? sebenarnya aku dah lama nak join contest2 ni tapi masa selalu mencemburuiku...jadi tak dapat la nak menyempatkan diri nak join semua2 tu...tapi yang kali ni mesti aku join sebabnya hadiah dia la tu yang buat aku tak leh tahan...Pam Medela Harmony yang oii...!!! yang sangat2 aku idam2kan..tapi disebabkan bajet aku selalu je ke lain dan loose...melepas je la..

so korang kalau nak hadiah2 lain yang kalau boleh aku nak pulun semua je tu...(hehehe leh ke lin?)...korang gi la kat sini yek...



yang ni lak coretan akak ye lin...

Saya adalah Sweet Bonda kerana saya adalah sweet ummi pada seorang anak lelaki yang sangat sweet bernama Ahmad Haziq Hakimi dan insyallah akan melahirkan my sweet little baby pada hujung bulan Mei ini...hidup saya selalu sweet sebab dihiasi dengan telatah sweet Hakimi yang selalu mencuri hati saya...ditambah pulak dengan pengalaman mengandung yang sangat sweet bersama bayi di dalam perut saya sekarang ni...diharap juga diteruskan nanti dengan pengalaman sweet masa menyusukan nanti...dan saya amat berharap akan sentiasa menjadi sweet ummi untuk semua anak-anak saya...

p/s psssttt...lin, akak aim untuk Medela Harmony ni...hehehe..

Reply
avatar
Asya
AUTHOR
Sunday, May 02, 2010 delete

NAMA : ALYANI BINTI AMRAN
LINK : http://fasyafrina.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html

ENTRY:

"Saya adalah Sweet Bonda kerana saya seorang mama yang sgt2 sweet buat asya.. Yang selalu sporting untuk asya, malakukan xtvt kesukaan asya bersama. Melayan kerenah asya. Dan saya juga akan menyayi bersama-sama asya.. Yang paling sweet sekali, pengorbanan yang saya lakukan demi menyelamatkan asya untuk hidup di dunia ini.. Dan bukanlah senang untuk saya sebagai seorang mama yang mengidap, penyakit yang kritikal dalam usaha untuk membawanya ke dunia dengan selamat. pelbagai halangan & dugaan yang terpkasa ditempuhi. Hingga saya koma disaat preggykan asya. Namun saya terus cekalkan hati, teus berjuang dan akhirnya alhamdulillah, asya lahir juga. Dan kini, segala y berlalu itu menjadi satu kenangan yang membuatkan saya sentiasa menghargai kehadiran satu-satunya cahaya hati saya. Dan..kalo nak tengok betapa sweetnyer saya sebagai mama asya, silalah kesini : http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/ "

Reply
avatar
Uwa
AUTHOR
Sunday, May 02, 2010 delete

Salam,
saya nak join jugak ni. nasib baik sempat.

Nama :Uwa

http://sayapunyastory.blogspot.com/2010/05/sweet-bonda-giveaway.html

harap-harapnya boleh la menang ni.

Reply
avatar
AYU IDRIS
AUTHOR
Sunday, May 02, 2010 delete

Salam..ayu join ye...'

Nama : Ayu Idris
http://ayuidris.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html

Reply
avatar
Uda
AUTHOR
Sunday, May 02, 2010 delete

salam

saya pun nak join juga

Nama; Puan Uda

http://ellyhakim.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html

Reply
avatar
wie
AUTHOR
Monday, May 03, 2010 delete

Full View
SweetBonda.Com 1st Giveaway
...
From:
sallu wie
...
Add to Contacts
To: sweet.bonda@yahoo.com
salam....

maklin oii... wie neyh...
join jugak

link: http://widura.org

atau

http://blog.widura.org/2010/05/03/am-i-the-lucky-bonda/

entri:

Saya adalah Sweet Bonda kerana…

sentiasa comel beraksi remaja,
meski sibuk berkeluarga dan berkerjaya.


sentiasa melapangkan masa mengepam di mana-mana,
pabila tak bersama anakanda tercinta.


sentiasa awal ke tempat kerja,
untuk mengepam sebelum sesiapa.


sebaik pulang ke rumah nan syurga,
terus menyusukan dengan gembira.


sentiasa tekun memenuhkan peti ais,
dengan harapan stok susu tak akan habis.


sanggup tersengguk berjaga malam,
memujuk anak jangan meragam.


kadang tertido semasa di office,
nasib baik dapat bos yang sporting abes.


sentiasa ceria walaupun renyah,
sentiasa sabar di dalam payah,
sentiasa ketawa tatkala penat,
asal dengan menyusukan anak kan sihat.


sentiasa berusaha dan berusaha,
penyusuan eksklusif matlamat utama.


kerana itu tiada keraguannya,
bukankah saya ini “a sweet bonda”?


(-gambar- see kat blog)
she said the medela harmony will make her meals more yummy

saye: majulah penyusuan ibu untuk negara

Reply
avatar
yaya+frdz+auf
AUTHOR
Monday, May 03, 2010 delete

hai..... saya nak join juga...

nama : Dahlia Binti mohd yusof (yaya) / bonda kepada auf

http://yayafrdz-mylifechapter.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html


"Saya adalah Sweet Bonda kerana...cukup 'rocks' membenarkan anak kecil saya memakai jeans lusuh seawal umur 4bulan.....dan saya sentiasa membuka breastaurant saya bila2 masa sahaja dan dimana sahaja untuk anak saya a'uf mikail yang cumel itu.....*sengih*.....saya juga sweet sebab saya akan pam susu setiap hari di ofis dengan wajah sedang senyum2 untuk melancarkan pengeluaran susu saya dan sanggup bekejar-kejaran membawa kereta ala2 seorang drifter terhebat waktu lunch utk menyusukan anak saya dirumah.... saya cuba untuk sentiasa jadi seorang bonda yang happy supaya anak saya juga seorang yang happy. :) dan saya akan jadi lebih sweet jika puan sweetbonda.com menghadiahkan saya dengan pam susu yang cumel itu sebagai assistant untuk mengurangkan beban dalam menguruskan breastaurant saya. *kelip* *kelip*. hehe....."

Reply
avatar
Monday, May 03, 2010 delete

nk join gak wpun disaat akhir

http://anakku-een.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html

nama: ummie_mirahaziq

Reply
avatar
Em's Family
AUTHOR
Monday, May 03, 2010 delete

salam

join juga

http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html

nama : Amira
follower's ID: Em's family

Reply
avatar
yantz-yeem
AUTHOR
Monday, May 03, 2010 delete

salammmm..hai...great giveaway!!!teruja nk masuk tawww!!! okes ni link saya...

http://narizan.blogspot.com/2010/05/hurry-you-might-be-lucky-bonda.html

-narizan

Reply
avatar
BUNGA
AUTHOR
Tuesday, May 04, 2010 delete

Salam.. saya nk join juga yer..

Nama : Bunga
Link :http://bungacokelat.blogspot.com/2010/05/sweet-bonda.html



Saya adalah Sweet Bonda kerana..
Saya memang sweet dan perasan muda,
Bukan saya sahaja, malah anda juga,
Untuk kawan2, diluar sana,
Ingin saya kongsi, 'tentang' saya.

Saya bonda kepada dua cahayamata,
Kedua2nya lelaki hero di hati saya,
Merekalah penyeri dan pengubat duka,
Anugerah terindah bagi kami sekeluarga.

Pengalaman mengandung sangat berharga,
Walaupun mabuk hingga ke akhirnya,
Lahirnya anak, hilanglah sakitnya,
Bermulalah episod baru bergelar bonda.

Izkhan nama dberi dialam 'maya',
Anak yg sulung, 3 tahun usianya,
Walaupun lasak, tp sangat manja,
'Cars' movie yg sgt digemarinya.

Iman pula anak kedua,
Baru setahun lahir kedunia,
Sangatlah comel dan juga ceria,
Juga sensitif seperti abangmya.

Setiap detik sangat bermakna,
Saat bergelar seorang bonda,
Pengalaman manis takkan dilupa,
Bila tua dikenang semula.

Anak kurnia dari Yang Esa,
Sebagai 'hadiah' buat kita,
Didikla mereka wahai ibubapa,
Merekalah 'penyuluh' di 'alam' sana.

Manisnya pengalaman bergelar bonda,
Setiap orang tidak sama,
Buat wanita diluar sana,
Anda SWEET BONDA untuk selamanya :)

Reply
avatar
anisalya
AUTHOR
Tuesday, May 04, 2010 delete This comment has been removed by the author.
avatar
anisalya
AUTHOR
Tuesday, May 04, 2010 delete

sy join jgk...

nama: anis alya

http://onshoppershop.blogspot.com/2010/05/saya-adalah-sweet-bonda-kerana.html

kerana ketika segala-galanya bermula, saya sudah menjadi ibu kepada anak-anak saudara saya yang ramai itu. saya yang memandikan, menjaga, memakaikan baju untuk mereka dan menyuapkan nasi atau sebarang makanan yang perlu untuk mereka. dan ketika mereka dibuai mimpi, saya turut terlena bersama-sama mereka. malah, ada ketikanya... saya yang terlena dahulu sebelum mereka-mereka ini. hehehe... bila tersedar, mereka-mereka ni pun dah tidur.

sekarang... saya adalah bonda kepada dua cahayamata. saya sanggup berkorban masa membesarkan mereka dan melupakan bidang yang telah saya pelajari semata-mata untuk melihat pembesaran dan perkembangan mereka di hadapan mata tanpa asuhan pihak lain. saya tahu saya sweet. jadik... walaupun tak diwar-warkan secara terang-terangan... saya sudah sememangnya sweet (tanpa gula mahupun diabetes).

dan sajak Usman Awang ini menyatakan betapa sweetnya saya sebagai bonda kepada Nur Ismahani Alya dan Nur Anis Insyirah....

Berburu ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru kepala ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

*seorang guru adalah seorang bonda. bonda itu guru dan guru itu bonda. bonda yang melahirkan mereka-mereka yang berjawatan itu dan bonda jugalah yang menjadi guru untuk mengajar mereka segala-galanya...*


kerana itulah saya bonda yang sweet dan saya juga sweet kerana disayangi anak-anak dan juga ayahnya!

Reply
avatar
tunoor73
AUTHOR
Tuesday, May 04, 2010 delete

salam bonda saya dah join..
ni link saya
http://tunoor73.blogspot.com/2010/05/saya-adalah-sweet-bonda-kerana.html

entry saya...
"Saya adalah Sweet Bonda kerana rupa saya yang memang manis.( heheheeh)..x dak lah...KERANA saya adalah bonda kepada 5 orang anak.iaitu 4 orang lelaki dan seorang perempuan..Dari sejak lahir hingga lah berumur 2 tahun sayalah yang menyusukan mereka..Sehingga sekarang anak sulung saya sudah berusia 12 tahun dan yang bongsu berusia 5 tahun tiada masalah atau alahan ubat.Saya seorang Sweet Bonda juga kerana saya adalah seorang surirumah memerangkap driver kepada anak- anak saya..Sessi pagi dan petang saya memang sweet bonda kerana sentiasa senyum walaupun penat menghantar menjemput...Bayangkan lah saya memamg sweet bonda kerana berulang alik sebanyak 14 kali keluar masuk rumah....itu tidak termasuk menghantar anak sulung pergi trainning futsal...ADUHHHH...tetapi apa -apa pun saya tetap akan menjadi SWEET BONDA..."Saya amat sayang anak-anak saya walaupun pengorbanan saya ini tidak seberapa.."UMMI SAYANG ANAK2 UMMI"

tq

Reply
avatar
oYa
AUTHOR
Tuesday, May 04, 2010 delete

nak join

nama : oya

link : http://oya-contest.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html

entry : "Saya adalah Sweet Bonda kerana..." saya selalu memberi kemanisan yang saya ada kepada anak-anak, kemanisan melalui kasih sayang,kemanisan melalui senyuman, kemanisan melalui perngorbanan...sebagai seorang bonda aka ibu yang sweet tiada perkara yang lebih baik selain melihat anak-anaknya turut merasai kemanisan hidup..

mempunyai ibu yang sweet dgn kehidupan yg sweet membuatkan anak-anak saya turut menjadi sweet....melebihi sweetnya gula.. :)

sweet bukan semestinya beerti kemanisan tetapi juga beerti yang di sayangi...ini bermakna untuk menjadi bonda aka ibu yang disayangi..saya harus menjadi ibu yang ihklas..ikhlas melayan kerenah anak-anak..ikhlas dalam apa jua situasi disamping anak-anak..(so sweet)

sekian dari saya... TIADA APA YANG LEBIH MANIS SELAIN MENJADI SEORANG IBU..

Reply
avatar
Aimy
AUTHOR
Tuesday, May 04, 2010 delete

Nama : Zura
Link blog : http://aimymardhiah.blogspot.com
Link n3 : http://aimymardhiah.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html

"Saya adalah Sweet Bonda kerana..."


1) Saya memang sweet! Walaupun saya sudah mempunyai 3 anak hasil perkahwinan dengan suami saya tetapi saya still maintain gitu..


2) Alhamdulillah berjaya melahirkan ketiga-tiga anak kesayangan saya secara normal yang muka mereka pun ikut sweet macam saya.


3) Saya berjaya menyusukan ketiga-tiga anak dengan susu ibu sedari awal mereka lahir ke dunia ini..Bermula dengan memerah menggunakan tgn (utk buat stok ketika bekerja) walaupun memenatkan tetapi hasilnya agak lumayan..


Alhamdulillah anak ketiga saya yang berusia hampir 1 thn masih menerima susu ibu sepenuhnya.. Saya bangga bukan untuk menunjuk-nunjuk! Tetapi bangga setelah pelbagai rintangan yang amat pedih dilalui, saya berjaya atasinya!!!



4) Akhir sekali, kerana saya dapat membahagikan masa yang berkualiti untuk anak-anak saya walaupun sibuk bekerja.. Saya akan pastikan mereka bergembira bersama saya...

Reply
avatar
Mommyyus
AUTHOR
Wednesday, May 05, 2010 delete

hai, salam perkenlan...

Untuk melayakkan saya menyertainya, saya kena paste banner sweetbonda di blog saya, pastu jadi follower, kemudian buat entri "Saya adalah Sweet Bonda kerana...", Kerana…ermm..

Kerana saya akan sentiasa berada di sisi anak2 saya di saat2 mereka masih memerlukan saya atau pada bile2 masa mereka menginginkan saya berada bersama mereka, walaupun sekiranya nanti keadaan tidak mengizinkan atau mereka tidak lagi memerlukan saya, perasaan ingin di sisi mereka tetap di hati. Pergh..ayat tak ingat punye. Tapi betullah Kak Lin, ayat ni sebenarnye ayat dalam hati saya, sepatutnye saya sorang je tahu. Malu arr.. Pss..Kak Lin jgn bgtahu sape2.

Dulu saya kerja, tapi kesian tengok anak2 saya. Bile time hantar dorang kat babysitter gelap..amek pun gelap. Hantar dan amek tidur. Bile masenye saya dapat luangkan mase saya ngan dorang. Weekend je. Seumpama saya hantar mereka bekerja. Sebab saya punye imiginasi pun dasyat jugak. So, saya pk..mesti otak dorang penat bekerja, yelah seharian dok tertanye dlm diri sendiri, ‘Mane mama ni? nape mama hantar saya kat umah orang lain? dah malam..nape tak amek2..? janji akan sentiasa berada di saat di perlukan?..Hah..sudah! Jadi dengan keputusan yang tekad, terus meletakkan jawatan ! Sweet tak? Tak ke? Xpelah….Bukan nak mengungkit, tak terlintas pun. Untuk di renung-renungkan..

Dan saya juga janji kat dalam diri saya ni akan selalu membantu, membimbing dan mendidik mereka sehingga manjadi orang yang berguna, berjaya dunia akhirat. To my lovely & sweet daughter Nur Hani Marissa and my very noty son Abdul Rahman, I Promise you, I Will....

blog blog 2
Depeche Mode : I Promise You I Will

if you need a friend
don't look to a stranger
you know in the end
i'll always be there


and when you're in doubt
and when you're in danger
take a look all around
and i'll be there


im sorry, but im just thinking of the right words to say
(i promise you)
i know they don't sound the way i planned them to be
(i promise you)
but if u wait around the world, i'll make you fall for me
(i promise you)
i promise you, i promise you i will


when your day is through
and so is your temper
you know that to do
i'll always be there


sometimes if i shout
it's not quite intended
these words just come out
with no cross to bear

I promise you I will. I will. I will.

http://nurusrin.blogspot.com/2010/05/saya-sudah-join-sweet-bondacom-1st.html

Reply
avatar
Nida
AUTHOR
Wednesday, May 05, 2010 delete

Salam perkenalan buat bonda:

Nida ingin mencuba.. mudah2an ada rezeki..aminnn.

Nama: Nida

Link blog:

http://nisajijah.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html

Sekian..terima kasih :)

Reply
avatar
anin
AUTHOR
Wednesday, May 05, 2010 delete

salam

anin nk mencuba di saat akhir

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/05/sweetbondacom-1st-giveaway.html

Reply
avatar
Widurisha
AUTHOR
Friday, May 21, 2010 delete

Salam,
nak tanya ni...
result dah keluar ke?
tak nampak pun???

Reply
avatar
Lin Chalo
AUTHOR
Saturday, May 22, 2010 delete

Maaf ye para bonda semua.. Agak bizi skrg ni, tgh berusaha mencari masa yang sesuai.. tunggu ye!!

Reply
avatar