Set Bersalin Shaklee: Luka Cepat Sembuh, Badan Bertenaga & Susu Meriah!

2:56 PM 5 Comments A+ a-



Saya sangat yakin kini lebih ramai ibu-ibu di luar sana yang mempercayai akan keberkesanan suplemen Shaklee. Bukan sahaja untuk ibu menyusu tetapi untuk ibu selepas bersalin juga turut disediakan yang dikenali sebagai Set Bersalin Shaklee. Saya secara peribadi turut menggunakan set ini selepas saya bersalin (*di mana ada beberapa vitamin yang sedia ada adalah kesinambungan Set Ibu Hamil yang memang saya dah makan sebelum bersalin dan cuma menambah beberapa vitamin tambahan sahaja **jimat tau).

Saya sudah mempunyai 4 orang cahayamata. Kehamilan dan kelahiran yang ke-4 ini adalah benar-benar baby Shaklee kerana saya menggunakan 100% vitamin Shaklee semenjak mengandung sehinggalah berpantang.

Jujur saya katakan sepanjang kehamilan saya dapat mengawal berat badan saya, 70% sentiasa berasa cergas, dan yang paling penting HB saya sentiasa di tahap yang memberangsangkan! (Ketiga-tiga kehamilan sebelum ini saya mempunyai masalah HB rendah - dan lebih malang lagi saya alah pada iron!). Tetapi kehamilan ke-4 ini saya benar-benar bebas daripada masalah HB rendah. *Alhamdulillah* 

Ok berbalik pada Set Bersalin Shaklee (read: saya add on ESP, Omega Guard dan Ostematrix-saya amalkan sejak saya ambil Set Ibu Hamil) saya start makan since hari ketiga (hari pertama dan kedua saya masih di hospital - dan saya terlupa nak bawa suplemen saya ini). Alhamdulillah pengaliran susu lancar, anak saya lena tidur dan mekonium dapat dikeluarkan dengan baik, bowel movement juga ok (poo n pee sangat kerap - menunjukkan dia sihat dan mendapat susu saya sepenuhnya), emosi saya stabil dan gembira dengan persekitaran baru (pertambahan seorang lagi anak di samping 3 orang kanak-kanak lain yang masih memerlukan perhatian saya :P). Oh ya, saya juga tidak menghadapi masalah sembelit (ini kerja Ostematrix ^_~)

Ok jom kita lihat dulu apa yang ada dalam Set Bersalin Shaklee ni ya.

Set ini mengandungi:

1. B-Complex: Ia bertindak sebagai anti-stress, menstabilkan emosi, dan membantu mengelakkan kemurungan. *Membantu saya berasa tenang dan gembira :)

2. Vitamin C: Membantu dalam menyembuhkan luka-luka selepas bersalin, membantu dalam pembentukan kolagen dan membantu penyembuhan tisu-tisu sel akibat bersalin. *Bonus lagi boleh mencantikkan kulit :)

3. Vita-Lea (Multivitamin + Iron): Ketika kita bersalin kita kehilangan jumlah darah yang agak banyak. Maka iron sangat penting. Selain daripada itu, ia mengandungi multivitamin yang terdiri daripada pelbagai kumpulan mineral dan vitamin yang sangat diperlukan oleh badan lebih-lebih lagi pemakanan di dalam pantang adalah agak terhad. Maka Vita-Lea boleh membantu badan kita mendapatkan sumber vitamin dan mineral yang tidak dapat diperolehi melalui pemakanan yang seimbang sewaktu berpantang.

4. Zinc Complex: Zinc sangat-sangat membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka-luka selepas bersalin. Bagi yang bersalin melalui pembedahan Zink adalah antara vitamin yang sangat penting. *Bonus: Ia juga membantu untuk mengelakkan keguguran rambut, mencantikkan kuku.

Sekiranya mommies ada bajet lebih, saya sangat-sangat rekemen untuk membeli ESP, OsteMatrix dan Alfalfa sekali. Sebenarnya kalau mommies ambil full set, kesemua set ini boleh diteruskan sebagai Set Ibu Menyusu pula (selepas habis tempoh berpantang). Boleh baca pengalaman saya [Set Bersalin Shaklee: Pengalaman Saya Berpantang Bersama Shaklee]. Jadi anda tak akan rugi punya kalau beli full set. Malahan anda memberikan yang TERBAIK BUAT DIRI ANDA dan SI COMEL ANDA. Anda sihat dan ceria, bayi juga sihat dan kurang meragam (mendapat khasiat melalui susu anda), dan si ayah juga pasti gembira kerana suri dan buah hatinya sentiasa dalam keadaan sihat walafiat - in fact, anda boleh berkongsi suplemen ini bersama suami anda! Pendek kata memang berbaloi-baloi (^_~)

Ok jom kita lihat serba sedikit apakah manfaat ESP, OsteMatrix dan Alfalfa. 



* Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai ESP DI SINI *

- Kebiasaannya, saya memang menggalakkan customer saya untuk membeli ESP sebagai pelengkap kepada suplemen yang mereka dah beli. Kenapa? Kerana dengan pengambilan ESP, penyerapan vitamin-vitamin tersebut lebih optimum.

Jom kita baca lebih lanjut mengenai ESP ini. Sumber Hadhatina

KENAPA ESP NI BEST SANGAT!

  1. Sbb PROTEIN ADALAH MAKANAN TERPENTING UNTUK TUBUH MANUSIA. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibodi, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  2. APA yg BEST tentang ESP ? Merupakan sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian. Berasaskan tumbuh- tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol dan TERBUKTI SECARA KLINIKAL dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, di samping membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormon yang sempurna. ESP juga membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah. Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.
  3. Kelebihan ESP dalam menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri, membantu hilangkan parut jerawat di muka, memberi tenaga berpanjangan, menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan. ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  4. Pengambilan ESP bersama suplemen-suplemen lain amat membantu dalam meng'optimum'kan kadar penyerapan nutrien suplemen-suplemen tersebut ke dalam tubuh kita .. senang kata, kesan pengambilan vitamin/mineral akan lebih efektif bersama pengambilan ESP (reason : baca point nombor satu tu semula)
So, apa kata anda? Paling mudah pun jika anda faham point terakhir tu - protein yang lengkap, yang baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. Sebab tu, seeloknya dalam setiap program/ pekej kesihatan yang anda ambil, disarankan mengambil ESP.


Best kan? Pendek kata, susu pekat - bayi kenyang + kulit cantik dan gebu lagi *wink*



- Ostematrix Shaklee membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Semasa pantang kita turut menyusukan anak kita, so ibu-ibu pasti memerlukan kalsium tambahan melebihi wanita biasa. Selain itu, OsteMatrix Shaklee ini lebih istimewa kerana dilengkapi dengan Magnesium dan Vitamin D. Magnesium 'bertanggungjawab menggabungkan' kalsium ke dalam tulang dan Vitamin D pula membantu dalam penyerapan kalsium dengan optimum. OsteMatrix Shaklee juga membantu tidur ibu lebih lena dan bangun dengan segar keesokkan harinya. Selain itu, ia turut membantu mengelak masalah sembelit. 


- Alfalfa merupakan herba yang sangat banyak manfaatnya. Namun bagi ibu yang baru lepas bersalin ia membantu dalam memulihkan urat selepas bersalin, bertindak seperti kacip fatimah (mengetatkan apa-apa yang longgar *wink*, membesar dan menegangkan payudara dan juga sebagai milk booster

Sedikit testimoni untuk dikongsikan bersama:

* Klik untuk lebih jelas *

------------------------------
Berminat mahu mendapatkan Set Bersalin Shaklee? 

Hubungi saya sekarang juga dan anda bakal mendapat:

- Konsultasi Percuma (selagi anda menjadi customer saya)
- Akses ke kumpulan customer yang hebat di Facebook
- Akses ke kumpulan customer saya di WhatsApp (untuk mendapatkan promo TERKINI dan HEBAT)


Your Shaklee Independent Distributor; 

♥ Lin Chalo (ID 868992)
♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810

5 Sweet Bonda berkata-kata

Write Sweet Bonda berkata-kata
IRAKI
AUTHOR
Friday, December 14, 2012 delete

blh tanya alfafa blh mkn masa dtg bulan tak?

Reply
avatar
anie eddya
AUTHOR
Thursday, May 23, 2013 delete

mcmane cara mkn oste dan vitalea... dan brp hrga ESP?

Reply
avatar
Lin Chalo
AUTHOR
Thursday, May 23, 2013 delete

anie eddya, PM/WhatsApp kami di 014-3386810 untuk mengetahui cara akan oste dan vitalea ya.. Harga market ESP ialah RM150.. Boleh PM kami juga untuk harga istimewa :)

Reply
avatar
haida yusof
AUTHOR
Saturday, May 25, 2013 delete

Bila vitamin c 5oomg ada stock??

Reply
avatar