BEST OFFER (21 SEPT - 15 OKT 2012): MEDELA HARMONY SEALED @ RM135 & SWEET BONDA MEDELA HARMONY COMPLETE SET @RM250

4:03 PM 1 Comments A+ a-

-BEST OFFER ENDS 15th OCTOBER 2012-


BEST PRICE . 100% BEST OFFER . BEST QUALITY


Mommies dearie.. Saya tau ramai yang suka dengan SweetBonda sebab selalu offer harga yang best2 kan? *hehe*

Ok untuk kali ini kami menawarkan harga yang saaaangat rendah pernah kami tawarkan (* tanpa perlu PWP) dan percayalah bahawa tawaran yang kami berikan ini adalah sangat berbaloi-baloi. Yeke? Iyee.. Sila baca kat bawah ni..


Medela Harmony Sealed: RM135 Only!



RM135 sahaja?? Wow! Ini benarrr sekali ya. Sape tau harga Medela Harmony kat luar? RM265 kan? Kalau online paling-paling pun RM180. 

Kenapa saya perlu beli Medela Harmony Sealed?

1. Kualiti Medela Harmony Sealed kami setanding dengan Medela Harmony dalam box tau. 
Sila baca perbezaan antara Medela Harmony Sealed & Medela in Box 

2. Harga RM135 ini sudah termasuk kos pos. 
(*kecuali Sabah dan Sarawak)

3. Harga normal yang kami tawarkan adalah RM155. 
Wah! Anda jimat RM20!

4. Medela Harmony adalah antara pam manual yang sangat digemari ramai ibu-ibu di dunia. Dan yang paling penting ianya bergred hospital!




SweetBonda Medela Harmony Complete Set: RM250 Only!


Mommies.. Percayalah cakap saya.. Anda tak akan dapat harga yang serendah ini kat luar dengan pam susu dan cooler bag yang sangat berkualiti ini.
Kenapa saya perlu beli SweetBonda Medela Harmony Complete Set?

1. Harganya yang saaangat murah.. RM250 sahaja..

Yeke? Jom cek kira-kira.

(Harga Sebenar)

Medela Harmony Sealed: RM155
Mom's Precious Cooler Bag Set: RM125
Postage: RM15
Total: RM295
* Tapi harga normal kami RM270 sahaja *

Harga best offer kami ialah RM250 sahaja.

RM295 - RM250 = RM45

Anda jimat RM45!

2. Set yang lengkap untuk anda mengepam di mana jua.

Dalam set ni semua dah ada. Anda akan dapat:

1 x Pam Medela Harmony
1 x Mom's Precious Cooler Bag
3 x Mom's Little One Ice Packs
6 x 5oz Mom's Little One Storage Bottles

Tak perlu fikir apa-apa dah.. *wink*

3. Harga RM250 ini sudah termasuk kos pos.
(*kecuali Sabah dan Sarawak)

* Sila baca pengalaman saya menggunakan SweetBonda Medela Harmony Complete Set ini

# Terma & Syarat

1. Tawaran ini sehingga 15 Oktober 2012 sahaja

2. Currently, stok Medela Harmony Sealed kami baru sahaja habis. 

#InsyaAllah bagi yang membuat tempahan sehingga 30 September 2012, pesanan anda akan kami pos kepada anda pada minggu pertama Oktober 2012-CLOSED

1. NOR ISMAWATI ISMAIL
2. NOR HAFIZA BINTI MOHD RADZI
3. AISHA BINTI MD ZAINOL
4. SITI SARAH BINTI NOOR MEAH
5. HARYANI IBRAHIM (SBCS)
6. SITI ZALINA BINTI GOVEL
7. NORASHIKIN HASAN
8. SHARIFAH YUHAIDA SYED HAMID
9. HARYANI RAZALI

#InsyaAllah bagi yang membuat tempahan sehingga 15 Oktober 2012, pesanan anda akan kami pos kepada anda pada minggu ketiga Oktober 2012

1. NOR FARIHANA
2. HASLIDA AIYUB
3. NUR SAYYIDAH (SBMC)
4. ASALIZA ARSAD
5. SITI BALQUISH
6. DIANA
7. SITI SHAMSUHA
8. AZMIRA (SBMC)
9. NOOR AZILA


3. Untuk mendapatkan best offer ini, anda perlu membayar full amount;

RM135 - Medela Harmony Sealed
RM250 - SweetBonda Medela Harmony Complete Set

4. Untuk membuat pesanan, sila isi form DI SINI

5.Di atas stok yang terhad kami menjual berdasarkan 1st come 1st serve sahaja

Untuk sebarang pertanyaan;

PM saya di Facebook

atau

SMS/WhatsApp (preferred) saya di 012-2233754 (Lin)



Set Kesuburan Shaklee

11:33 AM 3 Comments A+ a-


Dalam entri yang lepas saya ada kongsikan tentang mudah hamil denga GLA Complex Shaklee. Lalu, apakah makan GLA Complex saja untuk kesuburan?

Sebenarnya, menurut kajian yang dibuat oleh Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh dinaikkan dengan pengambilan Multivitamin & Multimineral. Jadi mari kita lihat satu persatu bagaimana Set Kesuburan Shaklee ini membantu dalam kesuburan.

Set kesuburan shaklee untuk wanita mengandungi Vitalea, B Complex, Vita-C, dan GLA Complex, manakala untuk lelaki mengandungi Vita Lea, B complex, Vita C dan Zinc Complex.

Multivitamin dan Multimineral (Vita Lea) membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Pendekata ia memenuhi ruang2 kosong dalam tubuh kita di mana mungkin kita tak cukup vitamin/mineral dari diet kita. Jadi bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.

Vitamin B Complex penting terutama untuk mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida. 

Vitamin C pula untuk pembinaan dan pemulihan sel.

Vitamin/produk yang memainkan peranan dalam kesuburan ini adalah GLA Complex untuk wanita dan 

Zinc Complex untuk suami. 




Bagaimana kedua-dua vitamin ini berfungsi?

GLA Complex membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang antara kebaikannya ialah memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari. Zinc pula membantu menguatkan sperma.

Gabungan nutrien di atas memberikan anda harapan untuk menimang cahaya mata.. Jangan lupa berdoa pada Tuhan agar dikurniakan anak. Yang penting, harus jangan berhenti berusaha & berharap pada-Nya.



Berminat mahu mencuba? 
(Anda boleh mendapatkan produk ini dengan harga istimewa beserta konsultasi percuma daripada saya - selagi anda menjadi pelanggan saya ya ^_~)

*Anda mahu 'Tips Langkah Demi Langkah Mudah Hamil?
Saya akan berikan tips eksklusif ini hanya kepada pelanggan SweetBonda sahaja tau*

Anda boleh menghubungi saya melalui:


Your Shaklee Independent Distributor; 

♥ Lin Chalo (ID 868992)
♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810

Tips Mengenalpasti Tanda-Tanda Awal Kehamilan

1:29 AM 14 Comments A+ a-




Apakah simptom-simptom kehamilan dan apa yang anda perlu lakukan?

    1) Haid Terlewat

Menanda hari pertama haid keluar setiap bulan adalah amat penting terutamanya yang selalu terlupa dan haid yang tidak menentu. Ada ibu yang datang bila saya tanya bilakah hari pertama darah haid terakhir, ramai yang tidak pasti. Kami kira due date seseorang ibu itu bersandarkan pada hari pertama haid dan bukannya hari terakhir!

Kami menggunakan formula Naegele untuk mengira ‘due date’. Terdapat perbezaan tarikh ‘due date’ jika kita menggunakan carta roda obstetrik yang banyak klinik-klinik pakai. Perbezaan mungkin dalam beberapa hari sahaja.

Terdapat beberapa faktor yang boleh menyebabkan tarikh ‘due date’ jauh berbeza dengan tarikh ultrasound. Di antaranya adalah haid tidak tetap, penyusuan badan dan pengambilan pil-pil hormon, suntikan dan Implanon sebagai cara mencegah kehamilan.
Lebih kurang 40% hari.

Apakah yang perlu anda lakukan sekiranya anda tidak pasti bila haid turun atau anda menyusu badan atau menggunakan hormon perancang?

Mudah saja. Segera mendapatkan imbasan ultrasound. Di antara 8 hingga 13 minggu, ultrasound memberikan ukuran yang paling tepat kalau dibandingkan dengan kandungan pada trimester 2 dan 3. Jika terdapat lebih dari 2 minggu perbezaan dari tarikh mengikut haid, maka tarikh ‘due date’ menggunakan ultrasound boleh dipakai.

Kelebihan lain selain dari untuk tarikh, ultrasound juga digunakan untuk menentukan yang kehamilan itu berlaku dalam rahim, bukan kandungan molar dan bukan juga kes-kes keguguran.

2) Loya dan Muntah

Ini adalah lumrah pada trimester 1 dan boleh berlaku bila-bila masa dan kadangkala sepanjang mengandung. Muntah selalunya akan hilang selepas 16 minggu. Dalam entri yang lalu saya telah bincangkan dengan terperinci. Anda boleh semak semula.

     3) Kerap Kencing

Ini disebabkan pengeluaran air kencing banyak semasa hamil kerana volum plasma meningkat semasa hamil. Keduanya disebabkan tekanan rahim pada pundi kencing.
·         
    4) Keletihan/Kepenatan

Ini yang paling ketara pada wanita-wanita yang selama ini mereka amat aktif. Keletihan yang amat sangat mendorong mereka menghabiskan masa tidur dan menjadi ‘malas’. Ini akan hilang selepas 12 minggu.

     5) Payudara Bengkak, Sakit dan Sensitif

     6) Pergerakan Bayi

Biasanya pada usia kandungan 20 minggu bagi anak pertama dan 18 minggu anak kedua ke atas.

Apakah ujian awal yang anda bolih lakukan sebelum berjumpa dengan doctor untuk ultrasound?

Sudah tentu ujian air kencing/Urine Pregnancy Test (UPT). Saya rasa tunggu seminggu lewat baru ujian UPT dilakukan. Di luar sana banyak kit-kit ujian air kencing. Jadi yang mana elok? Terdapat 2 jenis ujian UPT ini. Kebanyakkan ujian kit UPT hanya akan positif jika paras hCG dalam air kencing lebih dari 50 IU/l. hCG adalah hormon yang dihasilkan oleh tisu trofoblastik kehamilan. Kit-kit ini murah dalam RM 10 sahaja. Ada juga kit-kit ujian UPT ini yang boleh positif biarpun paras hCG dalam kencing serendah 25 IU/l. Kit-kit ini selalunya lebih mahal dalam RM 30-40.

Dalam kes-kes yang ‘doubtful’/kurang pasti sama ada seseorang itu mengadung atau tidak, hCG juga boleh diukur dengan menggunakan darah. Ujian hCG menggunakan darah amat sensitif dan telah menunjukkan positif selepas persenyawaan berlaku!

Paras hCG dalam darah akan meningkat 2 kali ganda setiap 48 jam bagi kehamilan yang normal. Jika kandungan etopik, kenaikan paras hCB tidak 2 kali ganda. Bagi kandungan Molar pula, paras hCG adalah amat tinggi sekali.


Menggunakan ultrasound pada peringkat awal kehamilan, mungkin sukar kerana di bawah 6 minggu amat sukar melihat embrio dalam kantungnya. Bagi saya dapat melihat kantung kandungan sudah mencukupi bagi peringkat awal dan saya akan sahkan embrio ada 2 minggu kemudian. Paling awal jantung embrio dapat dilihat dengan ultrasound adalah 6 minggu jika kita scan dari bawah/vagina dan 7 minggu jika ultrasound secara biasa. Janin akan mula bergerak seawal 9 minggu. Pergerakan ini hanya dapat dilihat dengan menggunakan ultrasound.

Kesimpulan dari perbincangan di atas, jika anda berasa anda hamil, lakukan ujian UPT selepas seminggu lewat haid dan waktu yang sesuai untuk ultrasound adalah 7 minggu. Ujian ultrasound pada awal kehamilan mempunyai banyak kebaikan selain dari mengesahkan anda hamil ianya juga membantu mengesahkan usia kandungan, di mana kehamilan ini berlaku dan memastikan kandungan bukan kandungan Molar dan keguguran.

---



*Sumber artikel di bawah diambil daripada blog Dr. Suhaimi (Kelinik Wanita)





Hubungi saya segera melalui:

Your Shaklee Independent Distributor; 
Lin Chalo (ID 868992)
SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810

Mudah Hamil Dengan GLA Complex Shaklee!

12:52 AM 6 Comments A+ a-






Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu anda untuk cepat hamil?

Antara fungsi GLA (gamma linolenic acid) adalah menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. 

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? 



Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu. Ini adalah kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1. 
(Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah di samping mengurangkan tekanan darah)

Bagaimana GLA Complex membantu untuk mudah hamil

Kredit : thymeandtimber.com



GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 (^__^)

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.
Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur :P



Credit

** Untuk memastikan badan anda dan pasangan anda benar-benar mendapat nutrisi yang sepenuhnya, anda sangat-sangat digalakkan untuk mencuba SET FERTILITY. Sila klik DI SINI untuk maklumat lanjut.


Berminat mahu mencuba? 
(Anda boleh mendapatkan produk ini dengan harga istimewa beserta konsultasi percuma daripada saya - selagi anda menjadi pelanggan saya ya ^_~)

*Anda mahu 'Tips Langkah Demi Langkah Mudah Hamil?
Saya akan berikan tips eksklusif ini hanya kepada pelanggan SweetBonda sahaja tau*

Anda boleh menghubungi saya melalui:

WhatsApp/Sms: 014-3386810 (Lin)
Emel: sweet.bonda@yahoo.com