SET D: SET PENJAGAAN KULIT UNTUK ANDA!

12:11 PM 0 Comments A+ a-



* * * * * 
 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
* * * * *

Ramai antara kita yang mempunyai masalah kulit kusam, pigmentasi, jerawat, kulit kering dan macam-macam lagi. Ianya bukan sahaja kerana faktor umur, tetapi kadang-kadang faktor persekitaran, cara pemakanan dan juga alahan.

Kalau anda mahu mengatasi masalah ini dengan selamat dan insyaAllah berkesan, anda boleh lah mencuba SET D: SKINCARE kami. Kalau anda cuma titik beratkan kecantikan luaran sahaja tetapi tidak menjaga dalaman, hasilnya pastilah tidak memberangsangkan. Kata orang, bermula dari dalaman yang bersih insyaAllah akan terpancar sehingga ke luar. Ada antara kita sanggup membeli alat mekap yang mahal-mahal, tapi kenapa tak sanggup nak beli suplemen untuk diri sendiri? Orang yang cantik biasanya mempunyai kulit yang sihat dan cantik. Tak perlu berselindung di sebalik mekap-mekap yang tebal. Shaklee adalah pengeluar suplmenen yang terkenal dengan kekerapan membuat R&D dan sentiasa membaiki mutu suplemennya. Dan ianya memang telah terbukti berkesan semenjak berpuluh-puluh tahun yang lalu. Bayangkan anda memakan sesuatu yang berkhasiat, insyaAllah badan turut menjadi sihat. 


Ok jom kita lihat apa yang ada di dalam SET D ni ya. Ada 3 jenis vitamin yang sangat penting.


American Academy of Dermatology (AAD) telah membuat kajian tentang kegunaan vitamin E dan Vitamin C dalam bidang kecantikan kulit.
Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Bukan itu saja, malah anda akan rasa lebih sihat dan bertenaga kerana gabungan vita C dan Vita E merupakan antioksidan yang hebat untuk melawan radikal bebas dalam tubuh kita. B Complex pula menukarkan makanan kepada tenaga, menjadikan kita lebih bertenaga selepas makan.
* KREDIT BUAT VITAMIN SEMULAJADI

Jom kita lihat testimoni mereka yang berpuas hati dengan SET D ini.


Dan ini adalah apa yang Nadia emelkan mengenai testimoni dia berkenaan penggunaan SET D

Gambar ni nadia saje nk tunjuk kat akak. Gambar sebelum nadia amik setD dan slps amik setD..sebelum amik tu,muka mmg da berparut,berparut je nadia blh tahan lagi,jerawat naik tak henti2..tak cukup dgn tu,muka nadia jadi kusam,jadi makin gelap..mmg malu sgt2..mase tu tak kisah sgt,sbb nadia tgh praktikal,tapi bile da nk bukak sem baru,ase segan nk p blaja ngan keadaan muka camni..hilang keyakinan diri..usha2 dlm internet,jmpe la blog akak sal Shaklee ni..amik risiko nak try mkn vtamin ni..hehehe..doktor ckp ok,dia ssuai utk vtamin tmbhan..tu berani orderngan akak..bln7 2011 nadia try SETD ni,Alhamdulillah,walaupun awal2 pengambilan,jerawat nadia naik bertambah banyak,tapi dia beransur2 hilang..parut pun da kurang,xde bintik2 hitam dah..sekarang ni nadia da blh mkn mknan laut dah,xperlu isau tkt jerawat naik..gambar terbaru nadia ni,hsl pngambilan vtamin setD..xperlu edit2 dah..sbb parut da kurang..hehe..i’Allah nadia akn trs amalkan pngambilan vtamin ni

Ini bukan auta ya.. Ini adalah fakta.. Sebenarnya bila anda consume SET D ini, dalam masa yang sama akan mendapat banyak manfaat lain. Contohnya vitamin E boleh membantu anda menurunkan berat badan dengan bersenam. Dan bagi ibu yang menyusukan anak, vitamin E juga boleh menjadi first aid dalam mengatasi bengkak susu! Wah.. bonus banyak kan..



Hubungi saya sekarang juga!
Your Shaklee Independent Distributor; 

♥ Lin Chalo (ID 868992)
♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 014-3386810