Giveaway 'I Love Exclusive Breastfeeding' & 'Happy Little Me!' Contest 2012

9:13 AM 5 Comments A+ a-



Dear Mommies..

Alhamdulillah setelah team Sweet Bonda berbincang, kami telah memutuskan untuk menambah satu lagi hadiah ke atas senarai hadiah-hadiah kami. Yang ini adalah untuk grand prize. Kami akan memberikan sebiji Medela Freestyle kepada seorang pemenang 'LIKE' yang terbanyak yang bernilai RM2299! (LIKE terbanyak di antara kedua-dua peraduan yang sedang berlangsung)

Bestkan? (^_^)


Anda pengguna Medela Freestyle? Sangat berpuas hati? Emelkan kami testimoni anda mengenai Medela Freestyle di sweet.bonda@yahoo.com dan testimoni terbaik akan memenangi sekotak Medela Freestyle Spare Parts Kit bernilai RM125!

*************

Bulan ni Sweet Bonda sangat rajin dan happynya membuat 2 peraduan sekaligus iaitu;




PERHATIAN: Tempoh giveaway akan dilanjutkan sehingga 31 Mei 2012

1- Giveaway 'I Love Exclusive Breastfeeding' 
-Khas untuk bonda-bonda manis

dan





PERHATIAN: Tempoh contest akan dilanjutkan sehingga 31 Mei 2012

2- 'Happy Little Me' Contest
-Khas untuk anakanda bonda-bonda manis

*****
Haa.. Anda pasti teruja kan? Both ibu dan bayi boleh join.. Kalau dapat menang kedua-dua kategori ni.. Serasi bersama la tu.. *hihi*

Now kita lihat pula syarat-syarat pertandingan.. Di harap semua dapat memahami dan mengikut skema pengadilan pengadil ya.. Sila baca dengan teliti..

*****
Ok, syarat-syarat untuk Giveaway 'I Love Exclusive Breastfeeding'

1. LIKE fanpage Sweet Bonda  
2. LIKE fanpage Healthy Beauty Me 

3. LIKE fanpage MuslimLittleMe
4. Emel ser.giveaway@gmail.com (Subjek Emel: Giveaway 'I Love Exclusive Breastfeeding')
- Nama anda dan bayi
- Gambar ceria anda dan bayi
- Sambung ayat ini: "Saya menyusukan si manja saya secara ekslusif dengan susu ibu kerana.......... (tidak melebihi 3 ayat) 
5. Sweet Bonda akan upload gambar anda di facebook pada Isnin (16 April 2012) mengikut urutan emel yang diterima 
6. Anda boleh mula promote gambar anda dan 'LIKE' yang terbanyak akan menjadi pemenang! 
7. Tarikh akhir penjumlahan 'LIKE' terbanyak ialah pada Khamis (31 Mei 2012, 11.59 pm) 
8. Semua keputusan adalah muktamad dan sebarang emel-mengemel adalah tidak dilayan sama sekali ya.. (^_~)

*****
Ok, sekarang syarat-syarat untuk 'Happy Little Me' Contest pula ya



1. LIKE fanpage Sweet Bonda  
2. LIKE fanpage Healthy Beauty Me 

3. LIKE fanpage MuslimLittleMe
4. Emel ser.giveaway@gmail.com (Subjek Emel:  'Happy Little Me' Contest )
Nama & usia bayi comel anda
- Gambar bayi anda sedang tersenyum atau ketawa
* Maksimum umur bayi ialah 3 tahun * 

5. Sweet Bonda akan upload gambar anda di facebook pada Isnin (16 April 2012) mengikut urutan emel yang diterima 
6. Anda boleh mula promote gambar anda dan 'LIKE' yang terbanyak akan menjadi pemenang! 
7. Tarikh akhir penjumlahan 'LIKE' terbanyak ialah pada Khamis (31 Mei 2012, 11.59 pm) 
8. Semua keputusan adalah muktamad dan sebarang emel-mengemel adalah tidak dilayan sama sekali ya.. (^_~)
*Anda boleh menyertai kedua-dua pertandingan sekaligus*

******

Ok, senang kan?
Tak susah pun.. Oh ya! Tolong jangan PM di FB ya.. Saya harap sangat anda semua emel saya di alamat emel yang saya telah berikan di atas.. *Sangat-sangat berterima kasih pada anda*

Jadi sekarang jom kita lihat hadiah-hadiah yang sangat menarik pula. *Memang teruja saya melihat hadiah yang pelbagai ini*

Hadiah-hadiah yang ada ini semuanya bernilai lebih daripada RM3000!
Dan alhamdulillah.. Selain daripada Sweet Bonda terdapat banyak sponsor yang saya terima daripada rakan-rakan sebisnes saya yang lain.. (^_^)

*****

Hadiahnya adalah seperti berikut:

Hadiah Utama 
(Bernilai RM2299)



(Pemenang akan dipilih melalui jumlah 'LIKE' yang terbanyak antara kedua-dua peraduan)

Oh ya! rasanya saya tak perlu nak cerita keistimewaan Medela Freestyle yang sangat best ni. Secara ringkasnya, pam ini menjadi pilihan ramai ibu-ibu bekerjaya di luar sana. Saya juga salah seorang pengguna pam ini. Apa yang saya boleh cakap, kecil, mobile, cepat dan mudah. I'm just lovin' it!

*******

~Antara hadiah buat ibu manis~

Giveaway 'I Love Exclusive Breastfeeding'

Hadiah Pertama 
(Bernilai lebih daripada RM230)
1. Hadiah sumbangan daripada Sweet Bonda 
-1 unit pam manual Unimom Breastpump-worth RM118  
-1 set Treenie Drying Rack-worth RM29.90 
-1 buku 'Panduan Penyusuan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya'-worth RM10.00 
2. Hadiah sumbangan daripada Creatively BebaPre made header for blogspot (family)-worth RM80 

Hadiah Kedua
(Bernilai lebih daripada RM140)


1. Hadiah sumbangan daripada Stuff For Ladies- 1 keping voucher membeli belah di kedai Stuff For Ladies -worth RM50 
2. Hadiah sumbangan daripada Best Beauty Mom
-1 botol Basic H (Shaklee)-worth RM46 
3. Hadiah sumbangan daripada Honey Cassandra- Tuala wanita berjenama Lexee-worth RM50  


Hadiah Ketiga
(Bernilai lebih daripada RM100)
1. Hadiah sumbangan daripada Syifa Punya Kraf
-1 keping voucher membeli belah di kedai Syifa Punya Kraf-worth RM30 
2. Hadiah sumbangan daripada Kedai Tupperware
- Barangan jenama Tupperware-worth RM50
3. Hadiah sumbangan daripada HasanahDarain Shoppe1 botol Jerslin Oil 20ml-worth RM25 

*****
~Antara hadiah buat si manja anda~

'Happy Little Me' Contest 



Hadiah Pertama 
(Bernilai RM100)
1. Hadiah sumbangan daripada Sweet Bonda 
- 1 botol susu kaca Safety Plus -worth RM22.90 
- 1 buku 'Mama Saya Lapar-by Wardina'-worth RM19.90 
- 1 FabulousMom Weekender Cooler Bag-worth RM18.90 
- 1 set Jingle Jungle Breastmilk/Food Tray -worth RM12.90 
2. Hadiah sumbangan daripada HasanahDarain Shoppe1 keping CD Babyland Bamboo Charchoal -worth RM26  


Hadiah Kedua
(Bernilai lRM80)


1. Hadiah sumbangan daripada HannaKids Collections
- Pakaian kanak-kanak berjenama + Crochet -worth RM50 
2. Hadiah sumbangan daripada Syifa Punya Kraf
-1 keping voucher membeli belah di kedai Syifa Punya Kraf-worth RM30 


Hadiah Ketiga
(Bernilai lebih daripada RM70)

1. Hadiah sumbangan daripada Maratussolehah Abaya
- 10 helai Baby Legging -worth RM50 
2. Hadiah sumbangan daripada Best Beauty Mom
-1 tiub Herbal Blend (Shaklee)-worth RM27.50

Disclaimer: 
Kesemua hadiah-hadiah ini akan dipos kepada pemenang oleh penaja hadiah masing-masing. Sweet Bonda tidak akan bertanggungjawab sekiranya ada di antara penaja ini tidak menunaikan janji mereka ya.. (Tapi insyaAllah semuanya jujur-jujur belaka ^_^)


Setiap penaja hadiah ini sangat bermurah hati dalam memberikan hadiah yang best-best untuk anda. Jangan lupa jenguk blog/website/FB mereka ya. Mereka semua adalah ibu-ibu hebat yang mencari sesuap rezeki untuk keluarga masing-masing. Dan hampir kesemuanya adalah sama seperti anda dan saya; iaitu memberikan susu ibu kepada anak-anak mereka.. (^_^) So, marilah kita saling sokong menyokong antara satu sama lain..

*****

1. Stuff For Ladies
Blog: http://stufforladies.blogspot.com


-Menjual pelbagai baju wanita secara bundle. Harga yang berpatutan dan baju-baju yang menarik! 

2. Hasanahdarain Shoppe
FB: https://www.facebook.com/HasanahDarainShoppe

-Kalau anda berminat dengan Cloth Diapers ataupun ingin mencuba Jerslin Oil.. Di sini adalah kedai yang paling sesuai. Tuan punya kedai ini juga menyediakan sistem kutu bagi sesiapa yang berminat untuk memiliki CD!

3. HannaKids Collections
FB: https://www.facebook.com/HannakidsCollections/https://www.facebook.com/butikinspirasihana

-Di kedai ini bukan hanya terdapat baju berjenama tetapi kalau anda mahu mencari-cari baju Muslimah kanak-kanak ataupun tudung buat anak anda, Hannakids Collections adalah yang paling sesuai sekali.
-Oh ya! Mereka juga adalah antara penjual yang terkenal dengan baju dan tudung muslimah-jangan lupa singgah di Butik Inspirasi Hana ya!

4. Syifa Punya Kraf
FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001156258008
Blog: http://syifapunyakraf.blogspot.com

-Untuk anda yang gemarkan sesuatu yang kreatif dan comel, Syifa Punya Kraf adalah antara kedai yang wajib anda kunjiungi. Sahabat saya ini sangat pandai membuat plushies dan membuat brooch yang sangat comel! Pasti anak anda suka! Kalau nak tahu apa itu plushies.. Jangan lupa klik saja link yang saya berikan di atas tu ya..


5. Best Beauty Mom
FB: http://www.facebook.com/beautymoms
Blog: http://bestbeautymom.blogspot.com

-Sahabat saya ini merupakan seorang yang sangat pro-breastfeeding. Bersama-sama saya pernah mengikuti 'Kelas Penyusuan 20 Jam' di HKL. Dia juga adalah seorang ahli Shaklee. Jadi kalau anda ada masalah penyusuan sila la merujuk ke FB ataupun blog dia ya. InsyaAllah pasti mendapat pandangan dan tips-tips yang berguna!


6. Honey Cassandra
FB: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.182505518454736.35942.100000858689134&type=3

-Mahu berasa sihat dengan tuala wanita yang hebat? Ataupun ingin mencuba kopi yang sedap dan dalam masa yang sama berkhasiat? Jom, apa kata kita tinjau-tinjau link FB Honey Cassandra ini..



7. Creatively Beba
FB: https://www.facebook.com/creativelybeba
Website: http://creativelybeba.com

-Anda suka berblog? Ataupun anda mahukan website anda kelihatan menarik dan cantik? Mahu membuat banner? Serahkan saja pada Creatively Beba. Hasil sentuhan tuan punya kedai ini sangat comel dan menarik. Anda pasti teruja apabila melihat hasil-hasil lukisan Creatively Beba. Jom serbuu..


8. Maratussolehah Abaya
FB: http://www.facebook.com/pages/Abaya-Maratussolehah/121638917856976
Blog: http://abaya-arab.blogspot.com

-Seandainya anda teringin memakai abaya ataupun jubah, saya syorkan anda melawat kedai Maratussolehah ini.. Kualiti jubahnya sangat bagus. Sejuk dipakai dan cantik. Harga juga berpatutan. Oh ya! Untuk jubah kanak-kanak pun ada juga dijual di sini. Cantik dan harga pun berpatutan..

9. Kedai Tupperware
FB: https://www.facebook.com/kedai.tupperwareII

-Tentu ramai yang tahu betapa kualiti barangan Tupperware memang elok. Jadi kalau anda mahukan sesuatu yang bernilai buat ringgit anda, jangan lupa klik link di atas tu ya. InsyaAllah anda pasti akan bertemu dengan tuan punya kedai yang baik hati..

*****

Rasanya itu sahaja maklumat mengenai peraduan bulan April-Mei Sweet Bonda. Menarik kan hadiah-hadiah yang ditawarkan? Jadi, jangan la melengah-lengahkan masa lagi. Walaupun peraduan ini akan berlangsung sehingga 31 Mei 2012, tetapi saya cuma menerima penyertaan daripada anda sehingga Ahad (15 April 2012) sahaja ya. Jadi sebelum terlambat atau terlupa, sila la emel saya sekarang juga di ser.giveaway@gmail.com


*****


Iklan sikit (^_~)


Saya menjemput anda meng'LIKE' 2 fanpage baru saya. Senang saja cuma klik link di bawah ni, klik butang 'LIKE' dan insyaALlah anda akan berpeluang memenangi baucar RM25 di kedai baru saya secara mingguan sepanjang April. RM25 tu banyak tau.. at least boleh top-up duit anda bila membeli belah di kedai baru saya itu. Mau kan?

Klik kedai Shaklee saya ini;
Healthy Beauty Me

Dan kedai Muslim Edutainment Kids untuk anak anda pula;
MuslimLittleMe


Terima kasih daun keladi!! (^_^)










5 Sweet Bonda berkata-kata

Write Sweet Bonda berkata-kata
Monday, April 02, 2012 delete

assalamualaikum..... saya dah hantar email utk happy little me contest...harap dterima... terima kasih...

Reply
avatar
Lin Chalo
AUTHOR
Monday, April 02, 2012 delete

Salam @ummi hannaluqman dan sweet bondas..

Sangat minta maaf pada yang dah emel sebelum ni. (9.30am, 2 April 2012).

Ralat alamat emel:

Sila emel semula ke: ser.giveaway@gmail.com
(Sebelum ini alamat tersilap tulis as: ser.giveaway@yahoo.com)

Tq.

Reply
avatar
Tuesday, April 03, 2012 delete

salam, saya dh email..saya join dua2 contest

Reply
avatar
Lin Chalo
AUTHOR
Tuesday, April 03, 2012 delete

Orait Lilhafizshukhri.. (^_^)

Reply
avatar
Friday, April 13, 2012 delete

sy join.. :)
meriahnye hadiah.. semangat nak join :p

Reply
avatar